Снимка од Ахмети излезе во јавноста

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Toa e situacijata koj sum ja doziveel da vistina e.Ne sum jas od celik i jas si imam emocii i imash pravo vo toj del.
No zamerkata moja ti e vo druga tocka.Jas ti kazav gi znam metodite na ovie bajagi sum jadel kotek samo zaradi moeto prezime a bashka shto sum ispadnal i vo Istanbul vo nivnite kelii toa jas ke ti go kazam drug pat,toa shto sakam da ti kazam e deka onie 12 mina podhitno treba da se sudat a ne da se maltretiraat i da se pravat videa demek eve shto ke ve snajde.Zevse ti malku me znaesh no za drugive ovde ne deka sum nenormalen ne deka se fraerisuvam ovde pred vas no ne vi se plasham ni vas ni na vashite strukturi ni na vashite cetnici so kokardi a ni na vashite vojvodi,isto kako i on,jas ovde ne sakam da vi prodavam muabeti demek ete ovoj e skroz gllup ne e do toa jas mozam dur da go razbiram gnevot na policaecot shto go tepal do nekoe derexhe ama vaka 24/7 i plus video i plus ovde aplauzi od nekoi toa ne mozam da go razbiram a i ne sakam.
Zatoa Zevse ti rekov mi rece nie ovde vo topllo a Hebib vo 240 volt
Има и македонци што јаделе ваков ќотек , а ти гарантирам дека и срби имаат јадено ќотек само што тоа не е видено во јавност. Имаше група што влезе во скопска црна гора со кокарди од шемата на Шешељ , тие што избегнаа да бидат како гоблени избушени изедоа ќотек и повеке од вашиов . Се работи за тоа што овој е познат терорист убиец и една алка блиска до Лирим , мислиш дека ке го молат да каже тоа што го знае ???? Јас искрено да ти кажам ке дадам еден куп аплаузи и за некои македонци кои заслужиле да ги видам на ваква снимка .

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne sakam nikogo da vidam na snimka, a sakam da jadat kotek mnozina koi toa go zasluzile.

Snimkata na net moze samo da bide iskoristena od nekogo za politicki celi koi nemaat nikakva vrska so realnosta.
kako sto i se sluci.

DUI pisti kako covekovi jebeni prava se povredeni, a DPA od druga strana revi kako toj treba da e tepan pojke, ama ne na TV.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Што си сеел, тоа ќе жнееш..Независно дали Македонци, Албанци, Власи..Сите треба да го почитуваат правниот поредок на државата, и законите..Дефиниција за терорист е Здружување,вооружување и стационирање на група/или поединци за вршење насилија и незаконски дејствија против јавната и државната безбедност..Ако заслужува и Македонец онака треба да биде нашминкан(ако си заслужил за тоа, и ќе си плати)..Каков ќотек се јади на Гвантанамо и сите затвори истото го прават, овде само некој снимал(од побуди или да заплаши некого, или да собере политички поени независно..) и тој што снимал треба да си ги сноси последиците..зошто како што кажав..СТРОГО ДОВЕРЛИВО

Член од
28 јуни 2006
Мислења
65
Поени од реакции
1
А можеби и полицаецот бил потплатен за таква работа за да се заоштрат малце тензиите, или пак бил партиски војник на ДУИ.

А најинтересно ми беше ко го праша дали знае колку или кој биле убиени,Ахмети вели .. НЕ НЕЗНАМ САМО БРАТ МИ ЗНАМ ДЕКА Е УБИЕН...
а полицаецот : ЕЈ КАКО БЕ ТАКА ТАКА НЕ ТРЕБАШЕ ДА БИДИ...
ц ц ц
Дете од 1981 или 1984 генерација зело пушка и ке бара “права“, абе ајде ви се молам ....

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
A be mislam deka ne se razbirame
Neli celo vreme kazuvate Makedonija ima sudstva.Ovie drugive demek odvoia vreme od svoeto "dragoceno"i demeke se soglasija za reformite na sudstvoto.
Jas kako ramnopraven gragjanin ne gi custvuvam.
Nadvor vo Zapad ili vo Zimbabve pagja vlada za ova a najmalku minister za vnatresni.
Covekot zel oruzje ok faten e ok zoshto sevo ova?
Spored mene on treba direktno vo sudija i da se kazni a ne vaka da se manifestira sila preku tv ili net,sila se znae vo bojno pole tamu mozesh da gi sporedish na koj kolku mu tezhi a ne vaka.
Posle zoshto ne veruvate vo sistemot.
Eve v odgovor
NEMA SISTEM.
Ni za vas ni za nas.
Zoshto?
Zoshto vo haoticni situacii se slucuvat najmatni zdelki

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
A be mislam deka ne se razbirame
Neli celo vreme kazuvate Makedonija ima sudstva.Ovie drugive demek odvoia vreme od svoeto "dragoceno"i demeke se soglasija za reformite na sudstvoto.
Jas kako ramnopraven gragjanin ne gi custvuvam.
Nadvor vo Zapad ili vo Zimbabve pagja vlada za ova a najmalku minister za vnatresni.
Spored mene on treba direktno vo sudija i da se kazni a ne vaka da se manifestira sila preku tv ili net,sila se znae vo bojno pole tamu mozesh da gi sporedish na koj kolku mu tezhi a ne vaka.
Eve v odgovor
NEMA SISTEM.
Ni za vas ni za nas.
Zoshto?
Abe ti za so se smetash vo ovaaa drzava za redok zastiten vid na zivotno li sto???Neznam sto ne ti e jasno ubil policaec,izbegal od zatvor,pukal na policija ,imal ogromo kolicestvo na oruzje--uste siluvanje mu falelo u dosieto,i sea go nasminkale i ?treba da go zalime licno mene ako me prasas do toa negovo ponasanje doslo zaso drzavata i policijata ve tolerira be brat nemoj da mrcis u bivsa jugoslavija zaso be bevte mirni a???
Togas za vakva rabota dobivavte besilka i imase mir ??
Istata situacija e i so irak(posto takvo pleme ste) dodeka sadam bese na vlast i beseshe i koleshe ni kurdi ni siiti nikoj ne vojuvase ne slusavme na vesti nemase bombasi samoubicii nisto ednostavno neznavme dali irak postoi e sega demokratija tolerancija i narod se opusta izveduva...Trebalo javo bre da go obesat samo taka moze da se smirat nekoi prosti mozoci svakas..I sega kazi ke pocnes da mrcis da se osekas zagrozen nebezbeden nezanam so.. so ne te cuvaat tie tvoi borci(Siluvaci,dileri na droga,ubicii) za covekovi prava a?...A be sedi si miren a toa policijata so pravi na banditi i kriminalci go ima sekade i vo pogolemi meri jasno i ke go ima i jas da sum storil takvi dela ke sum go dobil toa ama ima edna stvar jas imam MOZOK jasno....
BDW:Lepotic.....a

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Што и да направил, не е ова начин.
Подобро да го утепале, него таков ќотек.
Ако воопшто била полиција, може биле некои од неговите.
Во секој случај малтретирањето на луѓе не е во ред, било кој и да е.
Плус има многу поефикасни техники за изнудување информации.
Се наежив, не ми се допаѓа овој принцип.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Што и да направил, не е ова начин.
Подобро да го утепале, него таков ќотек.
Ако воопшто била полиција, може биле некои од неговите.
Во секој случај малтретирањето на луѓе не е во ред, било кој и да е.
Плус има многу поефикасни техники за изнудување информации.
Се наежив, не ми се допаѓа овој принцип.
Mоре ми се допаѓа овој принцип и тоа како ми се допаѓа. И само овој е начинот и нема друг, затоа што доколку вака не се постапи кажи ми што ќе го спречи овој апаш пак да се обиде да избега од затвор, да убие некого и да брани некојси ‘‘човекови права‘‘.
А снимката шо не требало да излезе во јавност не требало, ама јас би се обложил дека и снимката е масло на луѓе од овој нашминканиов, не дека тие го шминкале ама вервам дека тие го снимале(затоа што им е во полза, или мислат дека им е во полза).

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Што си барал, си добил.
Мааната е што е ова излезено во јавност само, ќотекот на место е.
Не се работи за тоа едка е Албанец, ист третман и за наш човек би имало, доколку ги правел истите срања како Ахмети.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
..Nadvor vo Zapad ili vo Zimbabve pagja vlada za ova a najmalku minister za vnatresni.
Океј..Нормално, од судија да биде казнет..Но, ова е практика на ПОВЕЌЕТО ДРЖАВИ, немој да кажеш дека доколку во Албанија македонец биде фатен со онолкав арсенал на оружје немаше да биде тепан како Х.Ахмети..Во Македонија и македонец да го фатат со толкав арсенал на оружје и тој исто ќе јади..И македонци јадат ќотек во станица(знам еден случај што носеше еден месец модринки на лице од вџандарска,и тоа зошто помина на црвено, и се спротивставуваше на полицаецот оти му пишал казна, а камоли да го начекал со оружје кое може да разурни еден град како Скопје...За тоа да сме начисто..Не се тепани само албанците туку и македонците и секој со својата заслуга..Друга работа, не е МОРАЛНО да се вадат такви снимки во етер,едно што не е згодно за гледање, друго и го поткопува соживотот..Кога ќе размислиш подлабоко со оваа снимка се прави свесен раздор меѓу македонците и албанците..А за мотивите за пуштањето во етер на таквите снимки ги напоменав кои се..Да се створи страв или преку измонтиран случај да се претстави моменталната власт за диктаторска, и опонентот на ДУИ, ДПА дека во нејзино време се тепаат албанци по станиците,или да се направи нова војна за некој да профитира..Друго нема

Eve v odgovor
NEMA SISTEM.
Ni za vas ni za nas.
Zoshto?
Систем има(не е некој совршен ама ипак)..Вината треба да ја бараме и самите во себе, колку ние допринесуваме за тој систем да успее..Македонците и Албанците имаме заеднички интерес..Кога ќе си појдиме дома да не чека фамилија, да не чека леб, да имаме работа да се прехраниме и тоа е..Другото е мање више..Големи држави на Балканот мислам дека нема да успеат..Ниту Србија ниту Албанија!Политиката ги дели луѓето..Познавам луѓе кои од деца се пријатели, а сега се скарани за вмро и сдс..И во албанскиот политички блок е исто..Не сакаат очи меѓусебе да си видат, зошто?за партии..Па сите сме луѓе..Тие се делат на два дела..ЛУЃЕ И НЕЛУЃЕ..Секаде има и добри и лоши, и националисти и кои се борат за соживот, и кој бараат да профитираат нешто од ситуацијата, или ја створуваат за да профитираат, или влегуваат од чисто патриотски причини..

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Според соопштението што им беше поделено на новинарите, ДПА потсетува дека низ „сензационалите вести на одделни електронски медиуми целта е да се дискредитираат ДПА и Владата“и дека ваквото објавување „не е ништо друго, туку само обид за дестабилизација со цел ДУИ и СДСМ да дојдат на власт“. Во соопштението натаму се наведува дека „Хебиб Ахмети е убиец. Бил чувар во тетовскиот затвор и осуден на доживотна робија“, вели Исаку. „Ова лице не само што е убиец туку засолнувал криминална банда која пребегала од затворот ’Дубрава‘ во Косово и со месеци го тероризирала населението во шарпланинските села, посебно во Бродец. Освен од српските тајни служби, оваа група била поддржувана и од одделни внатрешни кругови во Македонија, чија цел била да создадат нереди и директно да го попречат процесот на независноста на Косово, а Албанците да се прикажат како дестабилизирачки елемент“, истакна портпаролката Фатмире Исаку.

Инаку, Хебиб Ахмети е директно одговорен за убиството на затворскиот чувар во Тетово, Јане Јаневски, што беше извршено во 2003 година. Ахмети беше осуден на доживотна робија, но успеа да побегне и долго време да се крие во неговото родно село Бродец.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=87B7167DC259BB4FA16E8E0241233479

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Секој треба да одговара за своите постапки..Независно дали е Турчин,Македонец,Албанец или Сенегалец..Пред законот сите треба да бидат исти...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Денес на вестите гледам и се чудам.. како е можно снимка на која Ахмети е испитуван од полицијата излезе во јавноста. Ахмети беше уапсен во полициската акција во Бродец, и снимка од мобилен телефон од неговото испитување во полициската станица некако се најде во јавноста. Па како е можно некој да си снима испитување со мобилен, дали тоа е инспекторот кој го вршеше испитувањето или некој друг во просторијата.. и што е најтрагично во случајов како е можно да излези во јавноста оваа снимка?

ова клипче го најдов.. од некоја албанска телевизија..
[media]http://youtube.com/watch?v=VxJWg8G-1Ww[/media]
Eve oti e LB vo Haag.
Tie tepacite od Ovr Cair si go storija ceifot,a za celta bas gi boli...pa posle ce pracame svedoci od analitika...mizerija.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Хехе, што мислите лавовите во Прилеп што ги уапсија ќе ги погалат? Да се разбериме војна не водат академски граѓани, паметни, образовани или не знам какви. Војна најчесто водат криминалци, како на едната страна така на другата. Со ретки исклучоци, луѓе кои националната кауза ја ставаат пред личната, кои што ќе повторам се многу РЕТКИ, и сепак не се нешто многу многу образовани. Специјалци, лавови,волци, тигри ако бидеме реални претежно се тоа луѓе извадени од затвор. И пак сето тоа се сведува на нивен интерес, криминален интерес, значи тие сакаат војна оти ловат во матно. Макар и оние поштените пред војната, после војната карактрено се променуваат, од тешките трауми и слично, најдобар пример за ова е главниот лик во една од романите на Петре М Андреевски, мислам дека беше Пиреј, се работи за Македонец кој ќе служи војник во прва св. војна.

Значи сума сумарум, за да сожалуваш некој таков, треба да си горе долу колку него во немање мозок. Под таков подразбирам секој еден со дебело криминално досие, има еден куп такви Македонци, од кои некои во затвор со добра шминка, некои и убиени (Поштарот) итн итн.
Штета што МВР за специјалните сили излезе со погрешен концепт и нив ги вработи во МВР, тие луѓе или требаше да се институционализираат со пензии, да се префрлат во војска и после во Авганистан или Ирак, или пак да се вратат од каде што дошле во затвор.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Mоре ми се допаѓа овој принцип и тоа како ми се допаѓа. И само овој е начинот и нема друг, затоа што доколку вака не се постапи кажи ми што ќе го спречи овој апаш пак да се обиде да избега од затвор, да убие некого и да брани некојси ‘‘човекови права‘‘.
А снимката шо не требало да излезе во јавност не требало, ама јас би се обложил дека и снимката е масло на луѓе од овој нашминканиов, не дека тие го шминкале ама вервам дека тие го снимале(затоа што им е во полза, или мислат дека им е во полза).
Veruj ako ovoj nekako uspee da izleze od zatvor, na prviot policaec sto ke go sretne na ulica ke mu e*e se najmilo. Ovoj covek sigurno ke misli samo na odmazda otkako ke izleze, taka da nisto ne postignala policijata so negovoto tepanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom