- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
E so ke ni bide. So bi bile ako imame vremenska masina. Jas se somnevam deka amerikancite imaat vremenska masina.
ахаха за вестите е работаваШто ќе биде ако се вратиш во создавањето на каравите и ја убиеш првата крава ќе нема млеко или на А1 ќе нема економски вести?:kesa:
браво дечко,ја избрав темава за да го напишам ова што си го напишал.а кога веке зборите за димензии мислам дека тоа е сосем друг муабет.мислам дека темата е за враќање во нашето минато што нема смисла.ако можеше тоа како што пишува погоре досега ке се живееше перфектно и уште триста глупости.........Абе Луге.Ако ја создадеме во иднина таа масина, таа е временска масина и ке постои во секое време.Ako ja ima vo idnina ja ima i sega vo segasnosta i vo minatoto.So nea mozat lugeto da patuvaat i dokolku ima takvi masini vo idninata do sega sigurno neokj ke se vratel nazad. i nie sega ke go videfme ke znaevme deka vo idnina s eizmisleni vremenskite masini.
Ќе патува заштитен во некое летало, кое ќе го издржи целиот притисок и останати сили кои ќе делуваат на него.За да патува човек низ времето, потребно е да патува со брзина поголема од брзината на светлината т.е. 300000 км/с, а тоа човечкото тело нема никакви шанси да го издржи
Да можно е, ама сепак тешко за верување. Можеби за едно 100-200 години. :smir:Ќе патува заштитен во некое летало, кое ќе го издржи целиот притисок и останати сили кои ќе делуваат на него.
Интересно, но се наметнува прашањето со погонот на таа машина, местото за тргнување или слетување итн...Ќе патува заштитен во некое летало, кое ќе го издржи целиот притисок и останати сили кои ќе делуваат на него.
Според теоријата на ајнштајн бидејќи масата расте заедно со брзината,би било потребно енормно количество енергија.Интересно, но се наметнува прашањето со погонот на таа машина, местото за тргнување или слетување итн...