Првата временска машина!

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
E so ke ni bide. So bi bile ako imame vremenska masina. Jas se somnevam deka amerikancite imaat vremenska masina.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Времето никој не може да го победи. Временските машини не постојат. Времето не е предмет или нешто што може да се промени. Така да ова се приказни според мене.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Што ќе биде ако се вратиш во создавањето на каравите и ја убиеш првата крава ќе нема млеко или на А1 ќе нема економски вести :)?:kesa:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Сто посто има временска машина :) :) :)
Ќе има временска машина кога ќе може некој да ти ги чита мислите од далеку а потоа и да ти диктира па така сите ќе бидеме колективен ум, ако сакаме нешто да се смени едно копче ентер и готово ... леле забегувања :)

Што ќе биде ако се вратиш во создавањето на каравите и ја убиеш првата крава ќе нема млеко или на А1 ќе нема економски вести :)?:kesa:
ахаха за вестите е работава :) :) :pos:

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Абе Луге.Ако ја создадеме во иднина таа масина, таа е временска масина и ке постои во секое време.Ako ja ima vo idnina ja ima i sega vo segasnosta i vo minatoto.So nea mozat lugeto da patuvaat i dokolku ima takvi masini vo idninata do sega sigurno neokj ke se vratel nazad. i nie sega ke go videfme ke znaevme deka vo idnina s eizmisleni vremenskite masini.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Абе Луге.Ако ја создадеме во иднина таа масина, таа е временска масина и ке постои во секое време.Ako ja ima vo idnina ja ima i sega vo segasnosta i vo minatoto.So nea mozat lugeto da patuvaat i dokolku ima takvi masini vo idninata do sega sigurno neokj ke se vratel nazad. i nie sega ke go videfme ke znaevme deka vo idnina s eizmisleni vremenskite masini.
браво дечко,ја избрав темава за да го напишам ова што си го напишал.а кога веке зборите за димензии мислам дека тоа е сосем друг муабет.мислам дека темата е за враќање во нашето минато што нема смисла.ако можеше тоа како што пишува погоре досега ке се живееше перфектно и уште триста глупости.........

DARK3R

Македонец
Член од
14 јули 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Не постои таква глупост и јас лично сум убеден дека никогаш нема да постои. Историјата неможе да се смени бидејќи тоа поминало и нема логика тоа. Зошто верувате во све што ќе чуете и прочитате? И верувате на Америчките холивудски комерцијали и глупости у стилот " Еј ние сме најјаки у свет ова измисливме, она ќе измислиме..." За да направиш некој голем проект ти треба пари и време а замисли ти си научник и идеш на некој богаташ или на претседателот му викаш ми требаат да кажеме 10 милиони за да направам временска машина. Е тогаш може само да добиеш само бесплатен третман во најдобрата болница за душевно болни или популарно наречена лудница. А + е тоа што неможе да се патува низ времето и да се изменува историјата.Нема логика бре луѓе.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.488
Поени од реакции
5.193
100% не постои временска машина!

Mandar_80

е сеуште без репутација
Член од
3 август 2009
Мислења
217
Поени од реакции
11
Super e toa ali ke odi napred ili nazad?:uvo:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.488
Поени од реакции
5.193
никаде нема да оди оти не постои!

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
За да патува човек низ времето, потребно е да патува со брзина поголема од брзината на светлината т.е. 300000 км/с, а тоа човечкото тело нема никакви шанси да го издржи

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
За да патува човек низ времето, потребно е да патува со брзина поголема од брзината на светлината т.е. 300000 км/с, а тоа човечкото тело нема никакви шанси да го издржи
Ќе патува заштитен во некое летало, кое ќе го издржи целиот притисок и останати сили кои ќе делуваат на него.

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Ќе патува заштитен во некое летало, кое ќе го издржи целиот притисок и останати сили кои ќе делуваат на него.
Да можно е, ама сепак тешко за верување. Можеби за едно 100-200 години. :smir:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Интересно, но се наметнува прашањето со погонот на таа машина, местото за тргнување или слетување итн...

S

smart ass

Гостин
Интересно, но се наметнува прашањето со погонот на таа машина, местото за тргнување или слетување итн...
Според теоријата на ајнштајн бидејќи масата расте заедно со брзината,би било потребно енормно количество енергија.

Хипотетички можно е со создавање мини-црна дупка пред објектот кој би требало да патува со таа брзина,но важно е да се забележи дека станува збор за вештачко креирање на мини црна дупка која би требало да биде прецизно "средена" па да престане да постои пред објектот да биде проголтан од неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom