Првата временска машина!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Чекајте малце, изгледа заборавивте на една работа, никој не знае што ќе се случи ако се патува низ времето. Постојат повеќе теории, една е дека не може да се сменат минатото и иднината, бидејќи со патувањето, патникот ќе отиде во друга димензија, па тоа што ќе го смени нема да влијае на димензијата од каде што дошол.
Се враќа во времето кога Никола Тесла е роден, и го убива. Се враќа во денешно време и гледа дека сите гледаат телевизија во темница. :pos:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
офф топик: ха ха Се враќам и го убивам роман абрамович:smir:

Чекајте малце, изгледа заборавивте на една работа, никој не знае што ќе се случи ако се патува низ времето. Постојат повеќе теории, една е дека не може да се сменат минатото и иднината, бидејќи со патувањето, патникот ќе отиде во друга димензија, па тоа што ќе го смени нема да влијае на димензијата од каде што дошол.
Ај ти појасни малку околу димензииве, мислам дека зборувавме за враќање во минатото во оваа нам позната димензија.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
А дали знаете, дека ако воопшто се измисли ваква машина, „времепловци“ од иднината има меѓу нас? Think about it.
Можи тие ги изградиле пирамидите, тие се вратиле во минатото и ја нанесиле претставата за Бог, или уште подобро, тогашните примитивни луѓе ги гледале како Богови. Се' бива.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Реков и претходно можни сценарија има многу, доволна е само една ситна грешка и сам да се заебеш т.е да го изменеш текот на времето и сам да се уништиш.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Да појаснам малце за димензиите .
Се смета дека постојат бесконечно можни димензии , и дека секоја димензија е од типот : Што Ако Се Десеше Тоа?? .

Значи секоја димензија е со различна можност , и ние всушнoст не патуваме низ времето на тој начин , туку само низ димензиите.

Тоа што ќе го направите во друга димензија , останува таму , вашата димензија не останува подложена на никакви дејства ! Но голема е веројатноста да неможе да се врати , а 98% е шансата дека не знаете во каква димензија ќе налетате !! =]

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
а од кај теорииве со димензиите, ај дајте ми доказ, клип некој или било што дека вака не верувам нај нај

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ха ха абе маарко да имаше докази немаше сега да го тупиме со теорија тука, а и да има докази сигурно никогаш нема да дознаеме - така е и најдобро.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Ја одма ке си купам временска машина .. и ке се вратам у 1991 година на Monsters of Rock у Москва .. WOW ке биде лудница :gitarra:

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Hmm... interesno ... da siimas time mashine ... pa bas me interesira sto ke bilo so svetov ako ne ne udril onoj asteroidot od pred 65 milioni god... bas me interesira kako ke sme si ziveele so dinosaurosite ,,:)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај ти појасни малку околу димензииве, мислам дека зборувавме за враќање во минатото во оваа нам позната димензија.
Aj ја да пробам да објаснам. Пример се враќаш во времето и го убиваш Хитлер и да речеме со тоа си ја спречил Втора Светска Војна. Во моментот кога си ја направил промената настанува друга димензија каде што Втората Светска Војна никогаш не се случила, а во димензијата од каде што си дошол не може да се направат промени.

Оваа теорија настанала заради следнава работа. Некој се враќа во времето и си го убива на пример таткото, така да со таа промена патникот всушност никогаш не би можел да постои, па оттаму никогаш не би можел да се врати во времето, па оттаму никогаш не би можел да го убие таткото. Заради ова настанала оваа теорија според која ако некој нешто смени во минатото ќе се создаде нова димензија во која настаните ќе имаат поинаков тек.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Aj ја да пробам да објаснам. Пример се враќаш во времето и го убиваш Хитлер и да речеме со тоа си ја спречил Втора Светска Војна. Во моментот кога си ја направил промената настанува друга димензија каде што Втората Светска Војна никогаш не се случила, а во димензијата од каде што си дошол не може да се направат промени.
Оваа теорија настанала заради следнава работа. Некој се враќа во времето и си го убива на пример таткото, така да со таа промена патникот всушност никогаш не би можел да постои, па оттаму никогаш не би можел да се врати во времето, па оттаму никогаш не би можел да го убие таткото. Заради ова настанала оваа теорија според која ако некој нешто смени во минатото ќе се создаде нова димензија во која настаните ќе имаат поинаков тек.
Бравоо супер !!! Стварно добро размислување и добро разработено.:aplauz:

U

UnholY

Гостин

Браво за постов, супер објаснето....

Х

Ханзо

Гостин
Абе боби, која будала би се осудила да го убие Хитлер...:pos:
Ај пред да речете „НАЦИС!!!“, да кажам само дека да не беше војната немаше да имаме Кајгана, баскет ќе си игравме надвор... :pos:

Туку ај, многу офтопик отидов, супер си објасни де...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Mene ne mi e jasno kako vo prirodni uslovi na Zemjata -- znachi ne vo laboratoriski ili pak vo vselenata -- Amerikanskite nauchnici se sudiraat so nov fenomen "siv oblak/tunel" na Juzhniot pol, koj shto otvara novi dilemi.

Imeno, pri rutinskoto prakjanje na balon za ispituvanje na vremenskite uslovi, toj izleguva od konrtola vo siviot oblak -- koj e neshto kako tornado -- no nauchnicite uspevaat da go vratat po mesec dena so dalechinski upravuvach. Datata na instrumentite po mesec dena e nepromeneta, a site instrumenti rabotat perfektno. Prateni se nekolku baloni podocna da se ispita fenomenot, i site se vrakjaat so originalnata data i vreme koga balonot e pushten. Tuka vekje se zainteresiraa od Ministerstvoto za odbrana, i ne se znae shto e streno ponatamu.

Rusite, koi imaat barem 60-godishno iskustvo (uste od vremeto na Stalin) velat fenomenot vreme nekako e povrzan so magnetizam/elektro-magnetizam. No kako i zoshto, ni intuitivno, ni matematichki ne mi odi vo glava? Obichno mediumite trubat za da se odushevuvame bez vrska, za nauchnicite da dobivaat pari i fondovi za istrazhuvanje...

Kajgana Shop

На врв Bottom