Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Живееме за да умреме. Умирањето е целта во животот, ама не сфаќаме. Џабе ти е љубовта, кога еден ден ќе умреш и ќе проаѓаат милиони и милијарди години, а тебе ќе те нема.
Во целост се согласувам со тебе Живееме за да умреме :smir:

Во целост се согласувам со тебе Живееме за да умреме :smir:

абе никаква логика нема ова што го пишувате...ако е така како што тврдите...зошто со еден потег сега не ја исполните својата цел?????

абе никаква логика нема ова што го пишувате...ако е така како што тврдите...зошто со еден потег сега не ја исполните својата цел?????
taka e be klosar, nema sho.
Ziveeme za da umreme, pieme da se napieme, gleame za samo kolku da vidime, e*eme za da svrshime........... NEMA LOGIKA! Popratni te detali go praat svoeto... Pieme za da se relaksirame, gleame za da uzivame vo pogledot........ Ne e se tolku prosto neli ?!?! :)

Самата идеја озбилно да дискутираме која е целта на животот е апсурдна.

Меѓутоа битно е да се дружиме нели ?

А да дискутираме што дефинитивно не е целта?

Целта на животот е да преживееш.Секое мало/големо/огромно нешто се труди да преживее,секое има свој живот-тоа е факт,ако животот го третираме како век на постоење.Како што една мравка се труди да преживее складирајки храна за зимата,како што и планетите `живеат` се до моментот кога некоја голема комета не ги распарчи...се се врти во круг мислам.Сите се трудат да опстанат,некои тоа го прават свесно(човекот),за некои не сме сигурни како(мравката и планетите),но пак мислам,целта е иста,да се преживее колку може повеќе и овде и фактот дека секое мало нешто е важно и со големо влијание во универзумот.

Едит...и додека така си играме срвајвл,гледаме да ни се случи нешто убаво!

Целта на животот е да преживееш.Секое мало/големо/огромно нешто се труди да преживее,секое има свој живот-тоа е факт,ако животот го третираме како век на постоење.Како што една мравка се труди да преживее складирајки храна за зимата,како што и планетите `живеат` се до моментот кога некоја голема комета не ги распарчи...се се врти во круг мислам.Сите се трудат да опстанат,некои тоа го прават свесно(човекот),за некои не сме сигурни како(мравката и планетите),но пак мислам,целта е иста,да се преживее колку може повеќе и овде и фактот дека секое мало нешто е важно и со големо влијание во универзумот.

Едит...и додека така си играме срвајвл,гледаме да ни се случи нешто убаво!

И отприлика со твојот заклучок завршуваме со објективната вистина, све одовде натаму е рекла казала, лични мислења и така натаму...

е, да животот е срвајвл,само што за некои и не е баш срвајвл, пошто имаат покрив над глава, нет и можат да мрчат за се и сешто, а некои имаат подуени стомаци од глад и се молат да умрат за да не ја трпат болката!
Живееме за да оставиме подмладок, да ни ја продолжи сортата и да го сочува овој свет, бар ја така мислам

е, да животот е срвајвл,само што за некои и не е баш срвајвл, пошто имаат покрив над глава, нет и можат да мрчат за се и сешто, а некои имаат подуени стомаци од глад и се молат да умрат за да не ја трпат болката!
Живееме за да оставиме подмладок, да ни ја продолжи сортата и да го сочува овој свет, бар ја така мислам

Za poslednava recenica i ja taka mislam. Opsto mislam deka covekot postoi za da ostavi nekakov beleg na planetava, a toa ke go napravi najdobro so nosenje na nov zivot (podmladokot) na planetava...

sto mislite zosto ziveeme.....koja e celta za koja postoime i sto bi napravil koga bi znael deka denes ti e posleden den vo zivotot...

Ziveeme za da iskusuvame za da ucime za da delime ljubov za da sozdavame za da razbirame za da unistuvame......................................................
Pricinata od koja postoime e bidejki ne sozdal "nekoj" a celta na naseto postoenje e da sozdademe energija ili "nesto" koja/koe sto ke vlijae pozitivno na planetata zemja i podaleku.
Tvojata cel zakoja postois :) obidi se ti samata da ja odkries bidejki nikoj ne moze da ti go dade vistinskiot odgovor osven samata da svatis koja e taa cel.
Koga bi znael/la deka denes ti e posleden den vo zivotot sto i da napravis nema da ima nikakvo znacenje,osven da gi kazes site tajni i lagi ili losi raboti sto si gi napravil/la..... (jas toa bi go napravil)

Za poslednava recenica i ja taka mislam. Opsto mislam deka covekot postoi za da ostavi nekakov beleg na planetava, a toa ke go napravi najdobro so nosenje na nov zivot (podmladokot) na planetava...

da takae no covekot ne treba da ostavi beleg samo na planetava treba da ostavi beleg i posiroko od planetava i posiroko od nasiot sonceviot sistem, samo zavisi do kade ke stasa tehnologijata :)

твој избор е дали ќе се фокусираш на ЖИВОТОТ ИЛИ НА СМРТТА.

Живееме за да умреме - фокусирање на смртта
Живееме за да живееме - фокусирање на животот.

Дали некој ќе се фокусира на живеење на животот или чекање на смртта е негов избор.

Мислам дека нашата цел на живеење е субјективна...полесно кажано:

животот ти ја дава играта, судбината ти ги дава картите, ти одлучуваш што ќе правиш со тие карти.

What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate. - Donald Trump

gledajte go THE MEANING OF LFE od monti pajton i se ke vi stane jasno:zver::smeshko:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom