Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
:pos2: :vozbud: :pos2: и јас си го поставувам тоа прашање ама нема кој да ми го одговори :p

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ziveeme za da se spoznaeme sebesi.Da vidime kolku sme sposobni i do kade moze da stigneme so nasiot zivot.Sto i kolku ke uspeeme.Dali ke izdrzime i nema da podklekneme na iskusenijata koi ni se nudat.Dali ke uspeeme da si go ostvarime sonot...

...i na kraj koga ke dobieme odgovor na seto toa i ke sfatime zosto ziveeme konecniot odgovor e deka ziveeme za da umreme :))

Член од
14 јануари 2008
Мислења
134
Поени од реакции
0
или живееме за да станиме бесмртни
има мн што се закопани ама ...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Целта ни е секој ден да си поставуваме нови цели што ќе ги остваруваме.
Самите тие цели што ги имаме за остварување го креираат и патот по кој ќе врвиме низ животот..
А начинот на кој ќе го врвиме истиот тој пат го креираат психата, опкружувањето и можностите..
Значи тие цели си ги оформуваме секој различно благодарение на како што пишав погоре патот на кој ќе не наведат работите..
Главната е иста - Да ги оствариме

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Зошто сакаш да живееш?

denes mi padna na pamet ova prasanje pa resiv da go spodelam so vas...

eve jas sakam da ziveam za da se reproduciram,znaci da ostavam potomstvo koe mozebi za svetot ke bide mnogu znacajno,za da uzivam vo ubavinite na svetot,za da sakam,da bidam srekna,da pridonesam vo razvojot na opstestvoto...da pomognam nekomu da nauci;svati; nesto...
dali nekogas ste razmisluvale na ovaa tema?ako da pisuvajte,ako ne razmislete pa...pisuvajte...:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Живеам за вака посабајлечки темава да и ја набацам на Ада во филозофија, па да направи што треба да се направи со сите теми во кои се поставуваат егзистенцијалните дилеми и трилеми со икс непознати.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Ziveam za da napravam nesho vo mojot zivot, da ostavam potomstvo, da go postignam toa sto mi e vo glava da si gi ispolnam ambiciite, da go rabotam toa sho go sakam, da sakam i da bidam sakana, od nekoja srodna dushichka so mene

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Ziveeme so celk da postigneme nesho vo zivotot! Da ne bide za dzabe ziveeme:pos2:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Слични се темичкиве една под друга или мене така ми се чини?

Комплицирано е зошто сакам да живеам. Ма...
Живеам за Прочка кога ми даваат пари.
Живеам за убави моменти,живеам за љубов,и живеам за да доживеам длабока смрт,доволно патетично нели?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Од Аристотел, преку религиите, до ние, драги и философско/психолошки наклонети форумџии, сите си го поставуваме прашањето:"Зошто јас на Земјава?"
Така и ^^^magde^^^ и Lil-Krist** се запрашаа, и осетија потреба да го дознаат и нашето мислење. Но, затоа што суштината на прашањето е една, а темите се две, требаше да се спојат. И би.prcle

Продолжете со трагање по смисолот и не срамете се да ги споделите одговорите до кои сте дошле тука на темава. Може и конечно ќе го дознаеме смисолот:vozbud:

Јас лично ќе пишам на темава подоцна, затоа што доручеков пред мене не може да чека, а смисолот може. И така:plete:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
За да трошиме кислорот кој што веќе го снемува. Да пиеме кока кола и да се кофеинизираме и пишуваме глупости(ГАД БЛЕС БАДА) да играме кантер да плачеме и да се смееме. Фак не треба да постоиме

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Живееме за да се родиме, да живееме, да родиме (да створиме), да завршиме.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
mislam deka temite se razlisni...lil-krist** prasuva za smislata na zivotoz,sto bi napravile koga bi doznale deka vi e posleden den,a jas zasto ni e ubavo da ziveeme,nasite celi...ama ok ako mislite deka se isti...:icon_frow

Kajgana Shop

На врв Bottom