Амбасадата на САД демаскирана

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
АБЦ, знаеш онаа: зошто е Прилеп најчист град? Нема арнаути, цинцари и нема чифути во Прилеп? Додуше има ѓупци, ама мора некој да измеќари, нели!

А дека чифутите го дркаат светот сеуште, да.
Не знам само кај нас како ќе се договорат со локалниве цинцари.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Добра вест конечно некој да биде заинтересиран за нас Ве лов Америка.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ, знаеш онаа: зошто е Прилеп најчист град? Нема арнаути, цинцари и нема чифути во Прилеп? Додуше има ѓупци, ама мора некој да измеќари, нели!

А дека чифутите го дркаат светот сеуште, да.
Не знам само кај нас како ќе се договорат со локалниве цинцари.
Е па сме знаеле да ги истераме на "политички начин"(пазарен ден во Сабота токму кога не излегуваат од дома кога им е Сабат) и затоа во "Прилеп мајмун не игра":)
Локалните цинцари се практично нивни патрнери уште од Турско време кога биле посебно повластени од Султанот па се до денес.:(

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
....ima nesto vo toa....., ama Amerikanci vo princip "visoko letaat" , a koj visoko leta...epten DOOOLGOO pagja :)
...poveke me plasi faktot sto Rusija ke stavi edna spenadla so znamence na taa lokacija....kako cel za nekoja nuke glava :)
Премногу им е блиску до нивните инвестиции, кои за разлика од нив америка ги нема, не ставаат знаменце не бери гајле, не се до толку будали.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Премногу им е блиску до нивните инвестиции, кои за разлика од нив америка ги нема, не ставаат знаменце не бери гајле, не се до толку будали.
Па добро бе вака интелегентни деца а не знаете дека тоа не се ни Руски ни Американски интереси,туку Чивутски што би рекол Гарфилдон или Хазарски што би рекол јас.Тука моментално нема ни грам интерес од САД или Русија се се тоа Еврејски инвестиции и Косово и Србија и Македонија.
Па мрднете малку,мајкаму стара,се прашувате ли дали нешто во Македонија купил некој друг освен Евреи од Руско,Американско или некакво друго потекло.Доколку има кажете да видиме барем вака јавно.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Milo mi e sto ja gledam TEMAVA zatoa sto vo drugite temi tvrdev deka IMAME ZAEDNICKI INTERESI SO USA I DEKA KE NE PODRZAT ZA VLEZ VO NATO. ova e samo dokaz deka USA ima interesi od MKD kako geostrateska to4ka ne samo na balkanov tuku i posiroko

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Taa spendalata Concrete e ona sto e losoto.
Mada i bez nea nema da ja preziveeme nuklearnata zima koja sledi.
:) Naucna fantastika .Samo dobar film .Se toa sto go imat Rusite neka si go nauckat vo gaz, a jas povekje mu veruvam na Washington odkloku na Moskva. Mekkejn republikanecot koj veruvam ke bide sleden us president , deneska dade bezrezervna podrshka na Makedonija.:smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е ако де вие пак мислете дека САД стои зад Македонија,кога истовремено во САД никнуваат бензиски пумпи на ЛУК-ОИЛ како печурки по дожд,па сега вие видете од кого е ЛУК-ОИЛ,и чии интереси штитат Русите или Американците на Балканот па и во Македонија.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Pa toa e samo investicija be 4oveku , zdelka dill, od druga strana vo bunardzik se gradi angliska fabrika i sea sto treba da zna4i toa so velika britanija sme? guposti, nie govorime za politika za malku povisoki celi na REPUBLIKA MAKEDONIJA, a cel odnos da go stavas vo ist kosh so benziski pumpi e apsurdno

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa toa e samo investicija be 4oveku , zdelka dill, od druga strana vo bunardzik se gradi angliska fabrika i sea sto treba da zna4i toa so velika britanija sme? guposti, nie govorime za politika za malku povisoki celi na REPUBLIKA MAKEDONIJA, a cel odnos da go stavas vo ist kosh so benziski pumpi e apsurdno
Па јас прашав некој да не знае која инвестиција во Македонија е позначајна а да не потекнува од Еврејско потекло,независно дали се тоа Амерички,Руски,Англиски,Израелски или било какви други евреи.Јас не знам за таква инвестиција,доколку вие знаете кажете ве молам вака јавно да видиме чии интереси се бранат во Македонија,Србија или Косово односно на цел Балкан.Повисоки цели здравје.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Site pogolemi investicii se povrzani so EVREJSKA biznis grupa, se slozuvam so ABC.

Soros navodno e najgolem investitor vo MK.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
soros nema osnovano niti edna kompanija vo MKD, onie raboti sto gi pravi soros se od humanitaren karakter taka sto ne znam dali toa bi se smetalo kako investicija ili kako humanitarna akcija
a za evreite smetam deka se edna od najmoknite nacii i deka prividno im davaat na amerikancite da se pr4orat deka se glavni

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Site pogolemi investicii se povrzani so EVREJSKA biznis grupa, se slozuvam so ABC.

Soros navodno e najgolem investitor vo MK.
Тој ти е Џерџ Шварц Сорош,Унгарски Евреин главен представник на Ротшилдовиот капитал за Источна Европа во чии круг спаѓаме и ние.
Инаку врската помеќу Сорош и Ротшилдови се остварува преку Социет Женерал групацијата,која е сопственик на Охридска Банка моментално,инаку директор во Социет Женерал е Мајкал Цикурел кој истовремено е и председател на менџментот кај Едмунд Ротшилд,а чест партнер на Сорош е Џејмс Голдсмит,роднина на династијата Ротшилд.Има и уште ама да не ја тупиме сега,па во друга прилика.:)

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
da ova super go objasna no sepak soros direktno ne finansira tuku ima humanitaren karakter negovata kampanja ili negovoto davanje na pari sesto e drugo povrzano so nego no ne go nosi negovoto ime a investiralo vo MKD moze da se zeme kako investicija

Kajgana Shop

На врв Bottom