Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
mesas babi i zabi.....:)...no definitivno aktuelnava vlada poleka se gubi vo maglata koja samata ja napravi maftajki so opaskata....i fantazira deka nekoi vonredni izbori ke i dadat moznost da zeme vozduh.....
..............nekako mnogu amaterizam......slicno na stapovite i kamenolomite na Serdarot.......toj bi mavnal 100 stapa , ama nema ni stap ni mavac ,a i bi pratil nekogo vo kamenolom ...ama kamenolom ni za lek , za kazmi da ne zborime :)
...no inflacijata koja tropa na porti, plus NATO premrezinjata za nekoj den...definitivno ke ja pobutnat da si ja proba srekata.....nema sto da izgubi.....
Владата може фантазири за предвремено избори, но не со цел дека тие ќе бидат можност т за да земе воздух, туку баш со таква цела во иднина да нема кризи поради партнерите кои многу лошо се поставени и играат во коалицијата која е на власт и секако поради лошата опозиција која на многу катастрофален начин сака да го подигне својот рејтинг-Да и покаже дека повторно ќе изгубат но сега уште покатастрофално.

И од друга страна сигурен си дека инфлацијата тропа на порти? Ако СДСМ викаат дека ќе има инфлација, тоа не значи дека стварно ќе има. Многу смешно ми изгледаш што им веруваш на нивните лаги.:pos2:

И уште ова, одговорни за политичка криза во една држава не се само партии кои на власт. Опозицијата во секој држава има многу важна улога во креирањето на политичките состојби и ситуации. Да се присетиме: од последните парламентарни избори до сега, токму партиите од опозиција сценираа и креираа политички кризи со цел пред очите на маѓународната јавност да се покаже дека оваа влада нема капацитет да се справи со проблемите во Македонија. Кога сфатија дека политичката криза и на нив им смета и дека не им носи поголем рејтинг конечно работите се средија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Владата може фантазири за предвремено избори, но не со цел дека тие ќе бидат можност т за да земе воздух...........................Да и покаже дека повторно ќе изгубат но сега уште покатастрофално.

И од друга страна сигурен си дека инфлацијата тропа на порти? Ако СДСМ викаат дека ќе има инфлација, тоа не значи дека стварно ќе има. Многу смешно ми изгледаш што им веруваш на нивните лаги.......................конечно работите се средија.

Neznam dali vladata ocekuva podobri i pocvrsti pozicii , no ciglite i malterot se TOJ ISTIOT...:) samo si gi preprodavaat...kako sto sega kupija nekakvi komunjarski cigli , koi na volseben nacin se prestorija vo VMRO-vski GRANIT :)...nema veza...
A INFLACIJATA so golemo I voopsto nema da dojde ili da ne odmine zatoa sto SDSM taka kazuva ili VMRO misli nesto podrugo... od avion eden pogled na Makedonija kazuva se....
.............i se ke trae dodeka nabrzina redenite potpiraci drzat ...koga ke pocnat da pukaat...toa e kula od karti.....osven , ako nekoj moken ne resi da go odvrze dzebot i RELATIVNO EFTINO ( nie sme sepak drzava vo soljicka za kafe) ne "plati" za da ja sredi i spastri....., no toa e moznost uste pofantasticna i od nebuloznite sonista na segasnata VLADA...baska sto nisto BESPLATNO ...nikade NEMA....

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
абе каков Фидел, па тој неможе година ипол една влада да одржи, а камоли 50 години држава, искрено ич не ме боли за Грујо, колку ке владеел, ако на народот му се допаѓа овој подобар живот нека си го чува, ако државата му е постабилна пак нека си го чува

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
абе каков Фидел, па тој неможе година ипол една влада да одржи, а камоли 50 години држава, искрено ич не ме боли за Грујо, колку ке владеел, ако на народот му се допаѓа овој подобар живот нека си го чува, ако државата му е постабилна пак нека си го чува
Најлошо од се е,што не им се допаѓа,ама сепак ќе си го чуваат,оти не сакаат да си го признаат тоа што сами си го погрешиле.:toe:
Впрочем најголема мана кај Македонецот е што има премалку самокритика,за разлика од Бугаринот кој нема апсолутно ич.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Најлошо од се е,што не им се допаѓа,ама сепак ќе си го чуваат,оти не сакаат да си го признаат тоа што сами си го погрешиле.:toe:
Впрочем најголема мана кај Македонецот е што има премалку самокритика,за разлика од Бугаринот кој нема апсолутно ич.
Ти што мислиш дека високиот рејтинг на анкетите е затоа што владава на им се допаѓа на луѓето?
зошто истото не се случува со СДСМ сега кога се во опозоција или кога беа на влас. Зошто за да не си признаат дека згрешиле луѓето повторно не гласаа за СДСМ?

Тоа е исто да речеш, КАЈГАНА на луѓето на им се допаѓа ама пошто не сакаат да си признаат идат на КАЈГАНА и КАЈГАНА сега е најпопуларната веб страница само зошто не сакаме да си признааме дека е лоша. така? :pos2: каков аспурд.

Абе не знам зошто се залажувате, кога фактичката ситуација на терен покажува многу јасна работа-владата има ТОП рејтинг, опозицијата е катастрофа и тоа е тоа.
Јас искрено би бил многу посреќен ако имавме многу подобра и поразумна опозиција.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ти што мислиш дека високиот рејтинг на анкетите е затоа што владава на им се допаѓа на луѓето?
зошто истото не се случува со СДСМ сега кога се во опозоција или кога беа на влас. Зошто за да не си признаат дека згрешиле луѓето повторно не гласаа за СДСМ?

Тоа е исто да речеш, КАЈГАНА на луѓето на им се допаѓа ама пошто не сакаат да си признаат идат на КАЈГАНА и КАЈГАНА сега е најпопуларната веб страница само зошто не сакаме да си признааме дека е лоша. така? :pos2: каков аспурд.
Кајгана не се избира на гласање,и нејзиниот рејтинг се прави сосема поинаку одколку рејтингот на политичарите.Впрочем рејтинзите далеку пред избори се само за да се задоволат суетите на некои политичири а не да се види реалноста.Го сакал народот,жими таквово,го сакал,а дома немал од што да живее.Па реалноста е тоа,а не овој или оној политичар имал рејтинг.
Кога би имала рејтинг на пример една Силвана Бонева немало да чека со години и да не се појави пред своите гласачи во својата изборна единица,па нели нејзината партија има рејтинг,што има да се плаши?
Или колку да се каже имаме рејтинг,ама ни е страв тоа и навистина да го провериме,оти бегаме низ прозор кога ќе се вжешти атмосферата на партијските состаноци,како во Прилеп.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Кајгана не се избира на гласање,и нејзиниот рејтинг се прави сосема поинаку одколку рејтингот на политичарите.
Фала на иформацијава-не го знаев јас ова. :pos2:

Впрочем рејтинзите далеку пред избори се само за да се задоволат суетите на некои политичири а не да се види реалноста.Го сакал народот,жими таквово,го сакал,а дома немал од што да живее.Па реалноста е тоа,а не овој или оној политичар имал рејтинг.
А што сакаш да кажеш дека сите центри за истражување се диктирани од некого?
Па и да е така како што викаш искрено ги жалам СДСМ, изгледа неврозни се што анкетите се толку лоши не можат да ги задоволат нивните суети, па мора да занимаваат со ширење на глупава пропаганда.

Кога би имала рејтинг на пример една Силвана Бонева немало да чека со години и да не се појави пред своите гласачи во својата изборна единица,па нели нејзината партија има рејтинг,што има да се плаши?
Аха, Шекеринска изгледа од што многу се појавувала на терен затоа ги изгуби претходните избори, или па сега затоа што се појавува гледам популарност галопирачки и расте.

Него, знам и на тебе не ти е лесно :nenene: 6000 мислења да потрошиш за да докажеш нешто што и самиот знаеш дека не е точно, и за жал повторно да не успееш во тоа не е лесно.

Јас ти кажав ситуацијата покажува каква е состојбата, повторно ќе кажам се гледа дека народот е задоволен од работата на владата, анкетата виде што покажа овде на кајгана и има ли потреба повеќе да зборуваме. :helou:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Фала на иформацијава-не го знаев јас ова. :pos2:

А што сакаш да кажеш дека сите центри за истражување се диктирани од некого?
Па и да е така како што викаш искрено ги жалам СДСМ, изгледа неврозни се што анкетите се толку лоши не можат да ги задоволат нивните суети, па мора да занимаваат со ширење на глупава пропаганда.

Аха, Шекеринска изгледа од што многу се појавувала на терен затоа ги изгуби претходните избори, или па сега затоа што се појавува гледам популарност галопирачки и расте.

Него, знам и на тебе не ти е лесно :nenene: 6000 мислења да потрошиш за да докажеш нешто што и самиот знаеш дека не е точно, и за жал повторно да не успееш во тоа не е лесно.

Јас ти кажав ситуацијата покажува каква е состојбата, повторно ќе кажам се гледа дека народот е задоволен од работата на владата, анкетата виде што покажа овде на кајгана и има ли потреба повеќе да зборуваме. :helou:
Народот е презадоволен од работата на владава,толку е задоволен што и буквално пука од задоволство.Затвориле само 300 фирми пред некој ден,а царината запленила половен умивалник.
Меѓутоа она за Радка си во право,најмногу ме насмеа кога ја видов на слика како качена на трактор по Прилепскиве села им држи говор на селаниве,буквално на трактор еј,штета што ја немам сликата.:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тоа како журналите во кино, пртед филм на времето. Тито на комбајн, Тито ора нива, Тито бере грозје......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Тоа како журналите во кино, пртед филм на времето. Тито на комбајн, Тито ора нива, Тито бере грозје......
Aбе уште појако,ќе се потрудам да ја најдам сликата ако ја чува пријателот,она е за насловна во Македонски спорт.:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
пошто знаеш ај те молам дај ми пример!
Излези на тераса,или на улица и испулисе убаво окулу тебе,ќе најдеш безброј примери,твои комшии(доколку не си на Водно),роднини и пријатели,доволно е да ги запрашаш како живуркаат,треба само да им веруваш малку повеќе одколку на фабриките за штелување рејтинг.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Излези на тераса,или на улица и испулисе убаво окулу тебе,ќе најдеш безброј примери,твои комшии(доколку не си на Водно),роднини и пријатели,доволно е да ги запрашаш како живуркаат,треба само да им веруваш малку повеќе одколку на фабриките за штелување рејтинг.
чекај, чекај фабриките како што ги викаш ти беше афера која излезе во јавност за време на претходната власт, не на оваа.

Изгледа малку си ги измешал времињата.

Јас ти кажав јас гледам каква е ситуацијата, а тоа што вас ве бутка во депресија тоа е ваш проблем, не знам дали има потреба од дискусии времето ќе си покаже. Се надевам дека не мислиш дека со Славица Грковска и со Весна Бендевска се гради опозиција, во суштина не ми е ни чудно ако мислиш така зошто ставови ви се прилично исто. А оние изгледаат ненормално смешно. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom