Ке имаме ли среќа некогаш да живееме во КОМУНИЗАМ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмикс слабо со литературата..ти губиш.....
Овде имаше некој натпревар? Јас мислев дека сум на форум...
Напротив, ти слабо со литература. Си читал само варијации на тема.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
Струмикс слабо со литературата..ти губиш.....
Зошто сите комунистички земји станаа тоталитарни? Поред мене само на тој начин може комунизмот да владејт оти човекот не се однесуват така како што Маркс сакат. Ама тој во тоа време неможеше да знајт за тоа ама еве сега ние добро знаеме.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.868
Поени од реакции
50.346
Оф, ми се присра!
И мене почиња богами темава е благи ужас 100 души убадуваме еден што нејке да свати.....sd

плус и тебе ти рече Кизо да МАДАМ!!! да не кажам ''госпојџа'':bil:

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Инаку Маркс, покрај воведување на идејата за комунизам,сметал дека треба да не постојат држави.

А може да ми објасниш како е тоа можно?
Mozno e, mnogu lesno. Ne se samo 'komunjarite' zedni za dominacija, bez razlika kolku ve plashele so istite.:wink:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Mozno e, mnogu lesno. Ne se samo 'komunjarite' zedni za dominacija, bez razlika kolku ve plashele so istite.:wink:
А бе каква доминација?
Не треба да постојат националности во тој случај ако нема држави,треба да постои само човекот како таков,што е апсурд.

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Абе како може зборит комунизам да го ставаш во иста реченица со тоталиризам...тоа неможам да го разберам...
ти бре човек стварно незнаеш што претставува комунизмот,за што се залага и кои идеали се стреми да ги оствари.,...
Бесцелно е да ти објаснувам кога неможеш да сфатиш.....
Те молам земи литература,прочитај нешто и врати се со поинтелегентен пост...

Дали знаеш што прави малото зелено суштество што јаде мозок -во твојата глава..................- УМИРА ОД ГЛАД !!!!

Поздрав од сите....доста беа лекции за денеска

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
До каде само идеава за Кумунизмов па уште треба да имаме среќа за некогаш да живееме

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
И мене почиња богами темава е благи ужас 100 души убадуваме еден што нејке да свати.....sd

Магаре ќе кажеш плус попалено магаре:pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Абе како може зборит комунизам да го ставаш во иста реченица со тоталиризам...тоа неможам да го разберам...
ти бре човек стварно незнаеш што претставува комунизмот,за што се залага и кои идеали се стреми да ги оствари.,...
Бесцелно е да ти објаснувам кога неможеш да сфатиш.....
Те молам земи литература,прочитај нешто и врати се со поинтелегентен пост...

Дали знаеш што прави малото зелено суштество што јаде мозок -во твојата глава..................- УМИРА ОД ГЛАД !!!!

Поздрав од сите....доста беа лекции за денеска
Сака да каже,човекот не е толку развиен и секогаш ќе има некој кој ќе го расипе сето тоа и на крај ќе заврши со тоталитаризам,ко претходните обиди.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266

:pos2: толку е начитан со комунизмот, та мисли дека луѓето се еднополови суштества, еднакви демек...
Го скриле дома под некое корито кога Господ фрлал памет...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
Зошто либерализмот победи во историјата а не комунизмот? Затоа што во никој случај сите можат да бидат исти, напротив секој е посебен и индивидуален човек.

А иначе ја Маркс го имам читано како и дурги филозофи и за разлика ја и го разбирам (тоа не е баш лесно)

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Аууу...мора да се образува младинава во духот на комунизмот,пошто друго чаре немаме!!
Утре ке преме муабет-РЕЛИГИЈА ДА ИЛИ НЕ ????

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
А бе каква доминација?
Не треба да постојат националности во тој случај ако нема држави,треба да постои само човекот како таков,што е апсурд.
Chekor po chekor. Celoto opshtestvo se razviva na osnova na 'aspurdi'. Dovolno e samo da izberesh po visoka perspektiva, i slikata ke si dojde na mesto.

Kajgana Shop

На врв Bottom