Porsche Cayenne vs BMW X5 vs Mercedes ML 350 vs VW Touareg 2

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување

Што би избрале?

• Porsche Cayenne

Гласови: 57 42,5%
  • BMW X5

Гласови: 42 31,3%
  • Mercedes-Benz ML350

Гласови: 23 17,2%
  • VW Touareg

Гласови: 12 9,0%

• Вкупно гласачи
    134
Jas glasav za X5 ama sum vozel ML i Q7, i toa e neverojatno kolku tesko se nosi odluka za ovie klasi, vo vakvi SUV ne se vozi, vo vakvi se plovi :):toe:, tehnicki mislam deka Porsche-to e najnapredno ama barem za mene e premnogu grdo za tie pari.

Porsche ...... сепак е најпрестижна марка од сите овие..... уште да биде со новиот мотор 3.0 тди... милина.

Porsche ima TDI??????? AKo ova e tocno, togas mi treba seriozen update

од наведените највеќе кајенот ми се свиѓга само незнам зашто е изоставен тука ауди ку7 според мене е моментално најдобриот теренец и уште една прмедба мл-от спаѓа во пониксата класа џипови треба во изброто место мл да биде гл-от

GL odi protiv klasata na Range Rover, poigraj si so keywords na Google ke vidis kolku pisani testovi + videa ke najdes u stil ML vs TOUAREG vs X5, isto kako i ML 63 AMG vs Porsche Cayenne Turbo....taka da , spisokot si e ok, vo ista klasa se :smir:

на еден српски тест,ML-от највеќе повлече тежина на снег...повеќе и од freelander....

Jas glasav za X5 ama sum vozel ML i Q7, i toa e neverojatno kolku tesko se nosi odluka za ovie klasi, vo vakvi SUV ne se vozi, vo vakvi se plovi :):toe:, tehnicki mislam deka Porsche-to e najnapredno ama barem za mene e premnogu grdo za tie pari.

Да, има нов мотор 3.0 тди. Баш пишување дека секој Порш е посебен па дури и овој. Ако го купиш ќе го возиш првиот модел на Порш со дизел.

Papagal веќе одговори и да, Порше Кајен може да се добие во дизел верзија. :) Имаше и некои најави за Панамера, ама не верувам.

Papagal веќе одговори и да, Порше Кајен може да се добие во дизел верзија. :) Имаше и некои најави за Панамера, ама не верувам.
Како што стега кризата.... и 911 ке го видиме во дизел варијанта ако има побарувачка :helou:

Дизел верзијата на порше е снабдена со 3.0 V6 мотор со 236KS.До сто забрзува за 8.3 секунди и постигнува максимална брзина од 215km/h!

Струмикс ...да го имаш лошо ке ти падне а ? :drk:

Јас би го возел...... ем ке ми троши во рамките на мојот буџет, ем ќе возам Порш.
Ќе троши во рамките на буџетот, можеби...ама другото ќе да е преку буџетот...одржување, регистрација и сл.
:pos2::pos2::pos2:
izgleda uste ne si zapoznat so tvoite taka nareceni (nafteni pecki)
so se u denesen den diesel motori........
prvo sonuvaj da go imas:tapp::tapp::tapp:
Многу добро сум запознаен со современиве нафтени печки и не ни помислувам да сонувам да имам некаков примерок на нафтена печка, дури ни од овие брзите.
Возам строго на бензин.
Од чист каприц на пр.:baeh:

Дизелот по правило е доста поскап за одржување и станува се понеисплатлив со намалувањето на разликата бензин/дизел. Баш кога купував VW анализирав 1,4 бензинец со 1,9 дизел и излезе дека дизелот

1. дупло повеќе масло при менување

2. филтер за масло/воздух/гориво се доста поскапи

3. помасивен е

4. поскапи сервиси

Значи за мене дизел не :nenene::nenene::nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom