Porsche Cayenne vs BMW X5 vs Mercedes ML 350 vs VW Touareg 2

Што би избрале?

• Porsche Cayenne

Гласови: 57 42,5%
  • BMW X5

Гласови: 42 31,3%
  • Mercedes-Benz ML350

Гласови: 23 17,2%
  • VW Touareg

Гласови: 12 9,0%

• Вкупно гласачи
    134

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Jas glasav za X5 ama sum vozel ML i Q7, i toa e neverojatno kolku tesko se nosi odluka za ovie klasi, vo vakvi SUV ne se vozi, vo vakvi se plovi :):toe:, tehnicki mislam deka Porsche-to e najnapredno ama barem za mene e premnogu grdo za tie pari.

Porsche ...... сепак е најпрестижна марка од сите овие..... уште да биде со новиот мотор 3.0 тди... милина.
Porsche ima TDI??????? AKo ova e tocno, togas mi treba seriozen update

од наведените највеќе кајенот ми се свиѓга само незнам зашто е изоставен тука ауди ку7 според мене е моментално најдобриот теренец и уште една прмедба мл-от спаѓа во пониксата класа џипови треба во изброто место мл да биде гл-от
GL odi protiv klasata na Range Rover, poigraj si so keywords na Google ke vidis kolku pisani testovi + videa ke najdes u stil ML vs TOUAREG vs X5, isto kako i ML 63 AMG vs Porsche Cayenne Turbo....taka da , spisokot si e ok, vo ista klasa se :smir:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
на еден српски тест,ML-от највеќе повлече тежина на снег...повеќе и од freelander....

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Jas glasav za X5 ama sum vozel ML i Q7, i toa e neverojatno kolku tesko se nosi odluka za ovie klasi, vo vakvi SUV ne se vozi, vo vakvi se plovi :):toe:, tehnicki mislam deka Porsche-to e najnapredno ama barem za mene e premnogu grdo za tie pari.

Да, има нов мотор 3.0 тди. Баш пишување дека секој Порш е посебен па дури и овој. Ако го купиш ќе го возиш првиот модел на Порш со дизел.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Papagal веќе одговори и да, Порше Кајен може да се добие во дизел верзија. :) Имаше и некои најави за Панамера, ама не верувам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Papagal веќе одговори и да, Порше Кајен може да се добие во дизел верзија. :) Имаше и некои најави за Панамера, ама не верувам.
Како што стега кризата.... и 911 ке го видиме во дизел варијанта ако има побарувачка :helou:

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Дизел верзијата на порше е снабдена со 3.0 V6 мотор со 236KS.До сто забрзува за 8.3 секунди и постигнува максимална брзина од 215km/h!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
До каде отиде светот...ц, ц, ц...

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Струмикс ...да го имаш лошо ке ти падне а ? :drk:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас би го возел...... ем ке ми троши во рамките на мојот буџет, ем ќе возам Порш.
Ќе троши во рамките на буџетот, можеби...ама другото ќе да е преку буџетот...одржување, регистрација и сл.
:pos2::pos2::pos2:
izgleda uste ne si zapoznat so tvoite taka nareceni (nafteni pecki)
so se u denesen den diesel motori........
prvo sonuvaj da go imas:tapp::tapp::tapp:
Многу добро сум запознаен со современиве нафтени печки и не ни помислувам да сонувам да имам некаков примерок на нафтена печка, дури ни од овие брзите.
Возам строго на бензин.
Од чист каприц на пр.:baeh:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дизелот по правило е доста поскап за одржување и станува се понеисплатлив со намалувањето на разликата бензин/дизел. Баш кога купував VW анализирав 1,4 бензинец со 1,9 дизел и излезе дека дизелот

1. дупло повеќе масло при менување

2. филтер за масло/воздух/гориво се доста поскапи

3. помасивен е

4. поскапи сервиси

Значи за мене дизел не :nenene::nenene::nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom