Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
фала за инфово а кажи ми што пишува таму за таквите како мене што не веруваат...што вика...?Цитатите ги знам на памет и „одтаму„ им праам копи-пејст. Немам „дигитално„ Свето Писмо па одтаму да ги превземам.

одамна имам одбрано...:salut:Цитат:
„фала за инфово а кажи ми што пишува таму за таквите како мене што не веруваат...што вика...?„
Коментар:
Ќе одговорам „од околу„: Господ сите ги повикува да Му се обратат. Он самиот вели: „..многумина се повикани, малкумуна се одбрани...„. Па сеа...повели-расуди-одбери!
Јас не сум роден по мој избор, туку по изборот на моите родители и Божјата прмисла.
Слободната волја се мери со тоа дали ќе веруваш или не..оти ако не веруваш во Бог и Суд немаш потеба да се сеќираш дека ќе бидеш казнет..тука е слободната волја...на секој е да избере...Затоа и не ми е јасно како може некој да вели дека религијата му е наметната..се зависи од нас...Бог го рекол своето на нас е дали ќе ги почитуваме законите или не...изборот е наш...Slobodna volja vo sustina tesko deka ima. Prasanje e: koj mu e motivot na covekot da pravi dobro, koga ima Ogneno Ezero kade se krcka so zabi itn. Ako rabotata stoi: ili si so mene, ili protiv mene, ili zibot ili smrt, toa i ne ebas nekoja sloboda... Od druga strana, mroa da ima kazna za zlite... zeznata rabota, neli?....