ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
i so bese celta na postov...da mi kazes so pravat?....ili deka go spomnav se4enjeto pa malce pamet da mi naspolis?....izvini ali toa e mene ne mi pre4at...ja sum opkruzena so takvi lica i kako so kazav veke,,ne se navlezeni tolku psihi4ki vo stilot"
Poz4ekis4egu64e. Психички не се навлезени во стилот ? Стил е начин на облекување , не се навлезени во емо движењето сакаше да кажеш.
Ако не , не се ондак Емо , ондак се Scene (само стилот на облекување односно изгледот) , а Емо ( И пост-панк движењето и Плачипичкарсково) се движења а за да спаѓаш во едно такво движење треба да се чувствуваш така. Е сеа ова плачипичкарсково Емо движење е многу глупо , ме потсеќа на она интервјуно:
-„Како се ви осечате ? “
-„Емоционално“

Оууу јас летово се изнагледав, затоа зборувам. За сечење вени како што викаш, не можам да спречам, но не го подржувам и сум против тоа. Шо филинг е сама на себе да си нанесуваш болка или да викаш "Сакам да умраам" Мајкому стара пубо оди и фрли се од тераса, помалку ќе те боли.

И што е најбитно мазохистите се оние кој се чувствуваат загрозено. Мазохизамот е болест а овие децава се заебаваат со тоа .

Лично против стилот неам ништо против,ама против тоа сечење вени и другите глупости сум против....и не се сите како тие 2 девојчиња на сликата

Poz4ekis4egu64e. Психички не се навлезени во стилот ? Стил е начин на облекување , не се навлезени во емо движењето сакаше да кажеш.
Ако не , не се ондак Емо , ондак се Scene (само стилот на облекување односно изгледот) , а Емо ( И пост-панк движењето и Плачипичкарсково) се движења а за да спаѓаш во едно такво движење треба да се чувствуваш така. Е сеа ова плачипичкарсково Емо движење е многу глупо , ме потсеќа на она интервјуно:
-„Како се ви осечате ? “
-„Емоционално“ .
Da ali sea pak se vrakame na istoto ako e emo treba da se se4e...lol
epa imidzot im e ubav taka se oblekuvaat, mozda i taka se 4ustvuvaat, ne treba da bidat psajho t.e ludaci za da bidat emo...

Лудница се емовците...

Уствари мислев, за у лудница се :)

epa imidzot im e ubav taka se oblekuvaat, mozda i taka se 4ustvuvaat, ne treba da bidat psajho t.e ludaci za da bidat emo...

Епа девојко, ако го копираат само имиџот значи се Scene, има разлика...

И што е најбитно мазохистите се оние кој се чувствуваат загрозено. Мазохизамот е болест а овие децава се заебаваат со тоа .
Луѓето можат да станат мазохисти после неколку присилни сечења. Сечењето на кожата предизвикува мозокот да лачи ендорфин, при што чуствуваат возбуда, блага пријатна болка па дури и оргазам. По неколку сечења, телото станува зависно од ендорфин, а бидејки емовциве незнаат дека и јадењето чоколадо, слушањето омилената музика, плачењето, па дури и мастурбирањето ослободуваат ендорфини, тие се сечат...
Што да им правам, не е до мене...

Па ако е Емо, ТРЕБА да се сече. Зашо таква плачипичкарска им е идеологијата, го читаш уопште Блајнд?

Работава, баба ми ми кажа дека на слава треба да се рока музика и пие, и ајде со генерации је фураме едно исто.
Ако не си запознаена со темата, www.justfuckinggoogleit.com

Ај ве молам без такви грозотии.Стварно гадна работа се ова емовциве

Па ако е Емо, ТРЕБА да се сече. Зашо таква плачипичкарска им е идеологијата, го читаш уопште Блајнд?

Работава, баба ми ми кажа дека на слава треба да се рока музика и пие, и ајде со генерации је фураме едно исто.
Ако не си запознаена со темата, www.justfuckinggoogleit.com

okey sve vi priznavam....

Ај ве молам без такви грозотии.Стварно гадна работа се ова емовциве
Темата е за емовци, ако тука не се покаже вистинската страна на емото каде ондак?
Башка, си стои името таму ЕМО, ако те грозат, не кликај на темава...
scene не е само носење на емо стил без сечење и остало...Ако не си приметил scene имаат плави/шарени коси, разнобојна облека, и свежи дречави бои. Не се у црно/розеви комбинации...

добро де зш ги ставате екстремистите?
сум против сечењето вени и такви глупости но за стилот немам ништо против... тоа во сликата е екстремизам не значи дека сите се такви...како и во секој стил што постои ексремизам и во ова....
Напишав дека (ЧИТАЈ!) немам ништо против емо-стилот,доколку се облекуваат до граница на нормален човек, а не како оние на сликата.
Значи целта не ми беше да барам влакно во јајце за овој стил.. напротив не ми смета ништо лично, но да видам некои онака облечени се прашувам дали имаат воопшто родители.
Сликата беше за да доловам што всушност ми смета во нивниот стил,а не дека така се облекуваат сите.

Напишав дека (ЧИТАЈ!) немам ништо против емо-стилот,доколку се облекуваат до граница на нормален човек, а не како оние на сликата.
Значи целта не ми беше да барам влакно во јајце за овој стил.. напротив не ми смета ништо лично, но да видам некои онака облечени се прашувам дали имаат воопшто родители.
Сликата беше за да доловам што всушност ми смета во нивниот стил,а не дека така се облекуваат сите.

Нормален човек? Хм, релативна ствар. Пример, мене ми е нормално да се шетаат Скопјанки голи низ град, тебе не ти е нормално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom