Aјде Македонци заедно да се смееме!

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Borg_Drone

Гостин
Дома > Македонија
Ахмети: Ако си Словен не можеш да бидеш Македонец

Горан Момировски
24.01.2008 18:46
Али Ахмети
Во македонската историја има многу противречности, треба да бидеш будала за да не разбереш дека, доколку си Словен не можеш да бидеш Македонец и да го присвојуваш Александар Македонки.
Ова во вчерашната дебата на водечката албанска телевизија „Топ Ченел“ го изјавил лидерот на ДУИ Али Ахмети.
Според него, доколку некој треба да го присвоиАлександар тоа не се Македонците, туку Албанците поради тоа што неговата мајка Олимпија била од илирско потекло.
„Сега противречност, ние сме стар народ, Александар Македонски е наш и тука имавме противречност“, изјави Али Ахмети за „Топ Чанел“.
Вие како партија им давате право на Грците?
„Не се работи за право, треба да бидеш будала и да сфатиш дека, доколку со Словен не можеш да бидеш Македонец, не можеш да го присвоиш Александар Македонски“, додаде Ахмети.

Во отворената емисија Ахмети повторил дека на разговорите со министерката за надворешни работи на Грција Бакојани минатата година и рекол дека ДУИ нема да прифати ниедно име, затоа што во преговорите не се вклучени и претставници на Албанците.
Пред неколкуте албански аналитичари Ахмети зборувал и за одлуката на македонската Влада, прво да ги промени, а подоцна и да ги повлече визните процедури за граѓаните на Албанија.
За Ахмети одлуката на Скопје Албанците да вадат визи во македонската амбасада во Тирана е провокација.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88901

:vozbud:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Sto ima tuka smesno, normalno ne mozes da bides em slavjanin em anticki makedonec , vie i dvete sakate da gi imate, e se znae deka ne drzi toa, i vam vi se smee cel svet. Smesni ste nema sto

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Sto ima tuka smesno, normalno ne mozes da bides em slavjanin em anticki makedonec , vie i dvete sakate da gi imate, e se znae deka ne drzi toa, i vam vi se smee cel svet. Smesni ste nema sto
Братче ајде прво оди да учиш историја па после врати се на форумов да пишеш.ок???? Ајде пријатно сега!

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Mora da me zezas eeeeee Makedonijo kade otide i so napravi.
Dardan-ia uste prasuvas sto ima smesno vo ova?:tapp:
Ne znam dali da se smeam ili da placam iskreno da vi kazam.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Братче ајде прво оди да учиш историја па после врати се на форумов да пишеш.ок???? Ајде пријатно сега!

Tokmu vo taa istorija pishuva deka Makedonskiot narod segashen e Slovenski Narod toa jas ne go potvrduvam tuku samite istoricari

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Луѓе не е за смеење бе.Аљи Акмети имат на писмено дека е шизофреничар.:toe:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Tokmu vo taa istorija pishuva deka Makedonskiot narod segashen e Slovenski Narod toa jas ne go potvrduvam tuku samite istoricari
А вие Албанците од што потекнувате???? Од Геги или Тоски????ПОшо според вашата логика не може и двете???

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Каков дебил кука нонн ејјј ахххх Александар е Шпон сега испдна хахаха како Скендербг и Тереза и он имал тезга на Бит Пазар :bil:
Ако не те насмее Земчо нема кој жими све да

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Оф мори мајко, Али Ахмети ти стар шегобиецу.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Jas sum ucel istorija, i toa od kniga na makedonski jazik , ke se obidam da ja najdam i da se ubedite i vie deka ucev deka makedonskiot narod e dojden so drugite slavjanski narod , mislam bese okolu 6-7 vek , i deka makedoncite se vo grupata na juznite sloveni. Pamtam mnogu dobro ovaa.

B

Borg_Drone

Гостин
Jas sum ucel istorija, i toa od kniga na makedonski jazik , ke se obidam da ja najdam i da se ubedite i vie deka ucev deka makedonskiot narod e dojden so drugite slavjanski narod , mislam bese okolu 6-7 vek , i deka makedoncite se vo grupata na juznite sloveni. Pamtam mnogu dobro ovaa.
Гледам колку сте учеле читај ми го потписот

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Еве ја новата историја што ќе ја учат децата :pos2::pos2:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Па и шпанците потекнуваат од групата на романски народи, па дали тоа ги прави Романци???????? АЛИ ЗА БЕСИЛКА!!!:pusk:(ОВА ЗА АЛИ)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom