12 причини да бидеш верник...

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
marcus брате ти стварно си зацепал со верувањето во исус. никој до сеа не доказал дека човекот го креирал господ а и целата природа околу нас, туку дека тие суштества се создале со еволуции кои траеле милијарда години. треба малце поише да читаш на нет а не да им веруваш на оние луѓе кои се облечени во црни мантии во црквите и мислат дека се знаат.

Jas sum vernik i veruvam vo Gospod bog.
Ova e za Site onie koi ne veruvaat vo nego:
Spored vas "ateistite" bOg ne postoi taka? Eve aj da pretpostavime deka ate vo pravo, no kazete mi sto loso ima vo bozjite zapovedi?
Jas kako vernik znaci veruvam vo bog, no spored vas bog ne postoi, i kazete mi dali jas iako se lazam samiot sebe si deka postoi bog so pocituvanje na negovite zapovedi sum dobar covek ili los?
Koga site bi gi pocituvale negovite zapovedi nemase da ima vojni, krazbi, lagi, preljuba, omraza, i se sto e negativna osobina kaj covekot.
Ama ne nie lugeto si prifakame deka sme si slabi u pametot i deka sme ograniceni vo svakanjata so toa sto se zalazuvame deka parite go vrtele svetot i se sto e materijalno bogatstvo t.e opiplivo i vidlivo za naseto covecko skapano oko.
Site ateisti se slugi na gjavolot, zaradi vas postojat site vojni i site stradanja ama nemajte gajle ovoj zivot vi e ispit za drugiot zivot a vie ateistite ne znam kolku ke go polozite.

Spored vas "ateistite" bOg ne postoi taka? Eve aj da pretpostavime deka ate vo pravo, no kazete mi sto loso ima vo bozjite zapovedi?
Jas kako vernik znaci veruvam vo bog, no spored vas bog ne postoi, i kazete mi dali jas iako se lazam samiot sebe si deka postoi bog so pocituvanje na negovite zapovedi sum dobar covek ili los?
Koga site bi gi pocituvale negovite zapovedi nemase da ima vojni, krazbi, lagi, preljuba, omraza, i se sto e negativna osobina kaj covekot.
Ama ne nie lugeto si prifakame deka sme si slabi u pametot i deka sme ograniceni vo svakanjata so toa sto se zalazuvame deka parite go vrtele svetot i se sto e materijalno bogatstvo t.e opiplivo i vidlivo za naseto covecko skapano oko.
Site ateisti se slugi na gjavolot, zaradi vas postojat site vojni i site stradanja ama nemajte gajle ovoj zivot vi e ispit za drugiot zivot a vie ateistite ne znam kolku ke go polozite.

Abe ajde .. sluga na gavolot , a so si ti vojnik na Bog , a?

Vojnite se vodat zaradi ateistite ???

Kolku si zapoznat so istorijata na covestvoto ??

ne tropaj gluposti ke te molam , daj misli so pisuvas ...ccc

marcus брате ти стварно си зацепал со верувањето во исус. никој до сеа не доказал дека човекот го креирал господ а и целата природа околу нас, туку дека тие суштества се создале со еволуции кои траеле милијарда години. треба малце поише да читаш на нет а не да им веруваш на оние луѓе кои се облечени во црни мантии во црквите и мислат дека се знаат.
Јас дадов објаснување за еволуцијата ако си читал внимателно...за мене тоа не е ништо повеќе од тропизам..А незнам од каде извлече заклучок дека не читам и им врерувам на црните мантии...Погрешни ти се заклучоците..
Не те рабрав за ова дека човекот го создал Господ и целата природа веројатно мислеше спротивно...Сепак..доказите се насекаде околу тебе само треба да ги препознаеш..

Нема ништо лошо, тоа е само еден обичен кодекс на однесување што секој би требало да го почитува. Јас колку-толку ги почитувам повеќето од "заповедите", ама не зашто Бог така рекол, тука затоа што така треба.

А за тоа што викаш дека сите атеисти се слуги на Сатаната, размисли малце логички пред да тропнеш некоја глупост... Ако јас верувам дека не постои Бог, тогаш сигурно верувам и дека Сатаната не постои, така да како можам да бидам слуга на нешто (некој) што не постои?! Уствари што тропам глупости бе, јас немам намера на никого да бидам слуга... ниту на Бог, ниту на Сатаната, ниту на Трајко, Петко или кој сака да е...

Јас мислам дека моите 11 причини се поверодостојни отколку овие 12.
No hard feelings.

8. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта

Napoleon, koga bil progonat, isto taka rekol deka toj, Aleksandar Makedonski i Cezar osvojuvale so sila, no Isus Hristos so ljubov. Pozdrav Marcus

toj sto ne go spoznal Bog ne znae sto e vistinska ljubov ,znaci kako sto spomna nekoj pogore ako ne veruvas vo Bog togas ne si negov sluga a ako ne si negov sluga togas cij si? na gavolot sekako

Тие воопшто не се божји заповеди, тие се нешто како посмртен тестамент на еден Египетски фараон напишани на ѕидовите на една пирамида, и тие велат:
- Не убивав
- Не вршев прељуба
- Не крадев
итн., а Евреите ги земаат за заповеди и така се среќаваме со нив денес.

Војните воглавно се водат заради пари, ама 90% од војниците кои се бореле во 90% од војните на светов (по падот на Римската империја) убивале и гинеле во името на својата религија! :tapp:

Па не би рекол дека 90% проценти од војните после падот на римската империја се водени и е убивано во името на религијата...90% проценти од војните од тогаш до денес се плод на експанзионистичка политика... но апсплутно се согласувам,иако сум голем верник,дека имало и војни предводени од религиозни мотиви,бидејки види религијата е мокна работа а кога религијата ке ја искристализираш во очите на народот т.е масата, како што ти одговара ондак добиваш религиозна војна но не гледам дека тука религијата е проблем туку лугето сто ја злоупотребиле....

Новиот завет? Хелоу? Нели новиот завет е адаптирање на библијата според потребите на некојси византиски владетел? Кој е тој што се осмелува да ја адаптира светата книга? А па...што е посмешно, кои се тие кои што веруваат на адаптација од човекова рака?? Јас би се замислил два пати..

Друга работа. Исус, синот божји...Бог не е личност, не е човек, за да има син. Нешто мириса. Прегорена сијаличка?

Трета работа. Сите војни се горе доле религиозни. Ако сакам да накурчам некој македонец, или ќе го нападнам по народност, или по вера. Ќе спизди. Ете ти конфликт. Ако сакаш да накурчиш албанец, или навреди го народност, или по вера. Ете ти друг конфликт. Двајцата се на поле на смрта, а јас ги снимам и продавам филмче со таква сторија. Профитирам.

Јасно? Епа...не сте дораснати, ај за година две пак од поново.

Новиот завет? Хелоу? Нели новиот завет е адаптирање на библијата според потребите на некојси византиски владетел? Кој е тој што се осмелува да ја адаптира светата книга? А па...што е посмешно, кои се тие кои што веруваат на адаптација од човекова рака?? Јас би се замислил два пати..

Друга работа. Исус, синот божји...Бог не е личност, не е човек, за да има син. Нешто мириса. Прегорена сијаличка?

Трета работа. Сите војни се горе доле религиозни. Ако сакам да накурчам некој македонец, или ќе го нападнам по народност, или по вера. Ќе спизди. Ете ти конфликт. Ако сакаш да накурчиш албанец, или навреди го народност, или по вера. Ете ти друг конфликт. Двајцата се на поле на смрта, а јас ги снимам и продавам филмче со таква сторија. Профитирам.

Јасно? Епа...не сте дораснати, ај за година две пак од поново.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Интересни податоци стварно, но само колку лажни ни авторот не знае, али тоа нема везе. Не мириса на ништо, тоа е вистината, Христос, разберете еднаш не постои од времето, тоа е Бог, нема почеток, вечност, не е созданије и затоа не вледгува во времето туку останува во вечноста.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Интересни податоци стварно, но само колку лажни ни авторот не знае, али тоа нема везе. Не мириса на ништо, тоа е вистината, Христос, разберете еднаш не постои од времето, тоа е Бог, нема почеток, вечност, не е созданије и затоа не вледгува во времето туку останува во вечноста.

Симеонче, човекот си пиша многу убаво.
Смајлито погоре треба да стојат како реплика на твојот пост, а не неговиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom