Зошто религијата се меша во науката?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
ОД кога знам за мене..моментално мачка..Ама дефинитивно таму нема ништо повеќе од инстинкт...дух да, душа јок...
Инстикт е да лови, да се брани, размножува а не и да се умилкува на суштество што не е од негов вид, тоа тие еден вид примитивна интелигенција...што полесно до храна

Молењето незначи дека молитвите ќе бидат услишени...од една страна од друга, не гледам каков грев би претставувало вештачкото оплодување..Конирањето е друга приказна...јас не сум видел досега дека некој успеал да клонира цел човек..Животните немаат душа така тие не се проблем..Сепак...успешното клонирање луѓе не доведува до исто рамниште со Бог..а тоа тешко...

Со ова потполно се не слагам !!
Единствено нешто што не дели од животните е СВЕСТА , а не душата .Животните имаат полесен начин на развивање од луѓето , затоа е полесно да се клонираат , и плус тоа сети се колку не успешни обиди имаше да се клонира животно . За да се успешни клонира човек треба да ве вршат голем број на обиди и експерименти , од кои 90% ( ако не и повеќе ) ќе бидат неуспешни .

Не сме напредни за да клонираме човек , од друга страна мозда и сме успевале , али ако се обајви тоа , ќе има бурни реакции , па затоа можда се чува во строга тајност , нели?
Па сите информации до кои јас сум стигнал се дека секој обид завршил со нов фрик..За реакциите беа бурни и кога излезе Доли..сега е како секојдневие..Сепак законот против клонирање..потекнува баш заради светоста на човековата душа..како дел од Бога не од нас..

Никој во Црквата не вели дека користењето миксери и компјутери е грев. Грев е само погазувањето на Божјата волја. Грев=промашување.
Сакав да посочам дека зачнувањето човек е чин кој е неспоредлив со било што друго, исто како што Адам, по „квалитет„ е неспоредлив со било која друга креација пред него.
E pa dobro de ako taka gledas i toa bi se smetalo za pogazuvanje na Bozjata volja. Mesto mikser be piknes prst vo jogurtot i ke mesas, mesto kompjuter ke go koritis tvojot mozok, mesto motor ke odis peski......
A koj toa go negira deka zacnuvanjeto na covek e cin koj e nesporedliv so bilo sto drugo? Samo sakam da ti objasnam, a i drugite clenovi istoto se obiduvaat, deka delot od zadacata sto ja vrsi epruvetata e pomos na delot od zadacata koj sto vo normalni delovi bi gi vrsele telata na sopruznicite. Kako sto im stavaat aparatcinja vo mozok na poremetenite, isto ti e. Kapis? Nikoj ne se mesa vo Bozjata rabota, t.e. vo kreiranjeto na dusata. Toa e, i pak si ostanuva Bozja rabota.

Со ова потполно се не слагам !!
Единствено нешто што не дели од животните е СВЕСТА , а не душата .Животните имаат полесен начин на развивање од луѓето , затоа е полесно да се клонираат , и плус тоа сети се колку не успешни обиди имаше да се клонира животно . За да се успешни клонира човек треба да ве вршат голем број на обиди и експерименти , од кои 90% ( ако не и повеќе ) ќе бидат неуспешни .
Еве малце цитати од Библијата..болдираново е за појаснување..
„Плодете се и множете се и наполнете ја земјата, и потчинете ја! Владејте над рибите во морето и над птиците во воздухот и над сите живи суштества што лазат по земјата!”

Ова е стварањето на човекот..за животните нема ваков пример..
Господ, Бог, го обликува човекот од земниот прав и му дувна здив на живот во носалките.

Во Црквата, постојат дејанија кои се БЛАГОСЛОВЕНИ т.е. одобрени, допуштени. Се што е надвор од благословот-јок!
Greska. Vo sekoja religija postojat raboti koi sto se zabraneti, se sto e nadvor od toa e dozvoleno. Ako bese sprotivno Biblijata, Kuranot.... ke trebase da imaat milijardi, trilioni stranici...

E pa dobro de ako taka gledas i toa bi se smetalo za pogazuvanje na Bozjata volja. Mesto mikser be piknes prst vo jogurtot i ke mesas, mesto kompjuter ke go koritis tvojot mozok, mesto motor ke odis peski......
A koj toa go negira deka zacnuvanjeto na covek e cin koj e nesporedliv so bilo sto drugo? Samo sakam da ti objasnam, a i drugite clenovi istoto se obiduvaat, deka delot od zadacata sto ja vrsi epruvetata e pomos na delot od zadacata koj sto vo normalni delovi bi gi vrsele telata na sopruznicite. Kako sto im stavaat aparatcinja vo mozok na poremetenite, isto ti e. Kapis? Nikoj ne se mesa vo Bozjata rabota, t.e. vo kreiranjeto na dusata. Toa e, i pak si ostanuva Bozja rabota.

Создвањето нов човек зависи од:
- родителите, кои му даваат тело
- Бог, кој му дава душа.
Каде е тука епруветета? Јас не ја гледам...

Greska. Vo sekoja religija postojat raboti koi sto se zabraneti, se sto e nadvor od toa e dozvoleno. Ako bese sprotivno Biblijata, Kuranot.... ke trebase da imaat milijardi, trilioni stranici...

Ако „епруветирањето„ и клонирањето беа дозволени, Црквата за нив веќе одамна ќе кажуваше благослови и пофални зборови...а ќе ја немаше ни Црквата, оти ќе нема кој да биде член во Црквата...само збир од „епруветирани„ фаци...кои, најверојатно, не би ни знаеле кои им се родителите...

Создвањето нов човек зависи од:
- родителите, кои му даваат тело
- Бог, кој му дава душа.
Каде е тука епруветета? Јас не ја гледам...
Vo telata na roditelite poradi odredeni pricini ( mozebi tatkoto imal soobrakajka pa mu otisle jabana tasacite ) ima odredeni defekti, epruvetata im pomaga tie defekti da ne gi sprecat da imaat deca.

Еве малце цитати од Библијата..болдираново е за појаснување..
„Плодете се и множете се и наполнете ја земјата, и потчинете ја! Владејтенад рибите во морето и над птиците во воздухот и над сите живи суштества што лазат по земјата!”

Ова е стварањето на човекот..за животните нема ваков пример..
Господ, Бог, го обликува човекот од земниот прав и му дувна здив на животво носалките.
Ај, ај .....можда еден далечеееееен ден ќе се најде и библија напишана од нив:vozbud:

Ако „епруветирањето„ и клонирањето беа дозволени, Црквата за нив веќе одамна ќе кажуваше благослови и пофални зборови...а ќе ја немаше ни Црквата, оти ќе нема кој да биде член во Црквата...само збир од „епруветирани„ фаци...кои, најверојатно, не би ни знаеле кои им се родителите...

Не мие јасно , дали разбираш што е вештачко оплодување ??

Како може да не знае кој му се родители ??:tapp: :tapp:

Ti se kaza pogore, ne mesaj " epruvetiranje " i kloniranje. Jas ti kazav deka ne e logicen pristapot " se sto e dozvoleno e dozvoleno, drugoto e nedozvoleno" tuku pristapot " se sto ne e dozvoleno e nedozvoleno, drugoto e dozvoleno". Na toj princip funkcioniraat site religii. Valjda kazanoto od tvoja strana na eden prethoden post, e samo eden mal lapsuz od tvoja strana.

Ај, ај .....можда еден далечеееееен ден ќе се најде и библија напишана од нив:vozbud:
:pos2: Да бе ќе се вика Библија на мајмуните.. .Луѓето ќе бидат клонирани..и некои озбилни мачки ќе дебатираат дали имаме душа или не..

Не мие јасно , дали разбираш што е вештачко оплодување ??

Како може да не знае кој му се родители ??:tapp: :tapp:

Кон болтуваното:
- како може да незнам, па цел пост нашишав на таа тема...
- може! Затоа веќе се создваат банки од машки полови клетки...па сеа, модерниве жени ќе можат да обирааат какво ќе им биде бебето/детето...да личи на овој, да биде како оној...а лукавиот, во Рајот ја мајтапеше Ева (жената), зашто лукавиот не го измајтапи Адама?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom