Зошто религијата се меша во науката?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
Не е така , вештачкото оплодување не е КЛОНИРАЊЕ !!!

Тука си грешка .

Да, очигледно е дека не размислуваме исто :helou:

Вештачки оплодено дете , ќе ги има сите можни карактеристики на нормален човек , дали психички , дали физички .А тоа дека нема да има дух , па да се разбереме , што подразбираш под ДУХ ?( за да е јасно ) .

Не сум во грешка. Никаде не нашишав дека се работи за идентични работи, туку дека проблемот т.е. последицата од таквиот НЕПРИРОДЕН акт на создавње нов човек и при клонирањето и при вонтелесното зачнување е начелно ИСТА: духовноста е во прашање а не телесноста!
Под дух се подразбира енергијата (нематеријалниот дел од МЕНЕ) која го движи и може да го контролира телото. Неможам попросто да одговорам што е тоа дух.

Молењето незначи дека молитвите ќе бидат услишени...од една страна од друга, не гледам каков грев би претставувало вештачкото оплодување..Конирањето е друга приказна...јас не сум видел досега дека некој успеал да клонира цел човек..Животните немаат душа така тие не се проблем..Сепак...успешното клонирање луѓе не доведува до исто рамниште со Бог..а тоа тешко...

На тој кој верува, не му се потребни докази. Тој ВЕЌЕ поверувал.
Може да постојат само „паралели„, споредби за подобро разбирање на нештата.
А производството на материјални предмети и „прозиводството„ на нови луѓе е апсолутно безпредметно за споредување.
Kolku i da e banalna sporedbata, sakav samo da ti kazam deka koristenjeto na blagodetite na naukata, bez vrsenje na destruktivni dejstvija ne e grev, i ne bi mozelo da bide grev. Apsurdno e.

Ееееееее...

Молењето незначи дека молитвите ќе бидат услишени...од една страна од друга, не гледам каков грев би претставувало вештачкото оплодување..Конирањето е друга приказна...јас не сум видел досега дека некој успеал да клонира цел човек..Животните немаат душа така тие не се проблем..Сепак...успешното клонирање луѓе не доведува до исто рамниште со Бог..а тоа тешко...

Внимателното и целосното читање на мојот пост објаснува се. Затоа, во постот посочив мал милион грешки (т.е. Црковно недозволени начини) при зачнувањето луѓе „од епрувета„. Според тоа, процесот на вонтелесно зачнување е ПОГРЕШЕН од ПОЧЕТОК до КРАЈ!
Клонирањето на „цели„ луѓе е само прашање на момент кога ќе стане можно. А што тогаш? И тогаш пак ќе бараме оправдувања за неговото користење?

Си чувал некогаш ...маче...куче...
ОД кога знам за мене..моментално мачка..Ама дефинитивно таму нема ништо повеќе од инстинкт...дух да, душа јок...

Kolku i da e banalna sporedbata, sakav samo da ti kazam deka koristenjeto na blagodetite na naukata, bez vrsenje na destruktivni dejstvija ne e grev, i ne bi mozelo da bide grev. Apsurdno e.

Никој во Црквата не вели дека користењето миксери и компјутери е грев. Грев е само погазувањето на Божјата волја. Грев=промашување.
Сакав да посочам дека зачнувањето човек е чин кој е неспоредлив со било што друго, исто како што Адам, по „квалитет„ е неспоредлив со било која друга креација пред него.

Не сум во грешка. Никаде не нашишав дека се работи за идентични работи, туку дека проблемот т.е. последицата од таквиот НЕПРИРОДЕН акт на создавње нов човек и при клонирањето и при вонтелесното зачнување е начелно ИСТА: духовноста е во прашање а не телесноста!
Под дух се подразбира енергијата (нематеријалниот дел од МЕНЕ) која го движи и може да го контролира телото. Неможам попросто да одговорам што е тоа дух.

Ја можам . Дух ти се сите хемиски реакции во мозокот , тоа е тоа што го викаме дух или душа . Таа хемија се и мислите , размислувањата , меморијата . Нема тука нематеријален дел . Тоа е останато одамна , со напредокот на технологијата и со изучувањето на човечката психа и физика се дознава се повеќе и повеќе.
не знам како го гледате човекот , како мртов предмет , кој откога че се вклучи во струја ) му се даде дух ) , ќе почне да работи ?!
Јас не го гледам така .

Внимателното и целосното читање на мојот пост објаснува се. Затоа, во постот посочив мал милион грешки (т.е. Црковно недозволени начини) при зачнувањето луѓе „од епрувета„. Според тоа, процесот на вонтелесно зачнување е ПОГРЕШЕН од ПОЧЕТОК до КРАЈ!
Клонирањето на „цели„ луѓе е само прашање на момент кога ќе стане можно. А што тогаш? И тогаш пак ќе бараме оправдувања за неговото користење?
Мики твој проблем е ако мислиш оти Господ ќе дозволи целосно клонирање луѓе..Запомни Гаволот неможе да даде живот..Само Бог..Значи го дозволил..зачнувањето во лабораторијата..
Им ги дал на луѓето животните..па така и нивното клонирање е возможно..Се понатаму ...е пркос..кој е утопија..

Кои бе црковно недозволени начини, и епруветата ли ја пишува во библијата........добро, добро пред некој ден и папата изврши апгрејт на гревовите, ....па и нашите да не останат покуси...

Не сме напредни за да клонираме човек , од друга страна мозда и сме успевале , али ако се обајви тоа , ќе има бурни реакции , па затоа можда се чува во строга тајност , нели?

Кои бе црковно недозволени начини, и епруветата ли ја пишува во библијата........добро, добро пред некој ден и папата изврши апгрејт на гревовите, ....па и нашите да не останат покуси...

Во Црквата, постојат дејанија кои се БЛАГОСЛОВЕНИ т.е. одобрени, допуштени. Се што е надвор од благословот-јок! Не го бива...значи не е до епруветата проблемот, туку до самата намера/чин на зачнување нов човек. Епруветата е тука повеќе случајно отколку намерно. Битна е намерата и резултатот од делото а се друго е „попатно„. и споредно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom