Зошто религијата се меша во науката?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
Секој човек има потреба да верува дека може да има контрола над сопствената судбина.
Науката и религијата се обидуваат да дадат причинско последични односи,на пример што да правиш за да имаш машко дете.Науката има малку поголем процент на погодоци.Па , добро , и малку подобри методи на работа.
Вистински проблем е што творците на дадена религија никогаш не тераат некого да им пристапи и да ги послуша , а нивните наследници се редовно ``поголем католик од папата``.

Prashanje na vreme e koga naukata ke ja pobie religijata i religioznite svakanja..... Zatoa religijata se mesha vo naukata, da i go otezni patot kon ......
mozete i sami da ja dovrsite recenicata...... ajde MIKI1 upotrebi go toa megu ushite tvoi, mozes, zastani i ti od stranata na racionalistite! :)

Цитат:
„ajde MIKI1 upotrebi go toa megu ushite tvoi, mozes, zastani i ti od stranata na racionalistite! :)
коментар:
Па цело време тоа и го правам. Разбира се, кој има очи-нека види. Не мислам на рационализмот, нормално.

Me interesira nesto : kolku od clenovite na forumov koi se vernici ( bilo koja religija ) veruvaat deka nas ne posetuvaat NLO ili deka ima NLO gore ?

НЛО има, никој не спори дека нема или има. Еден современ богослов ги има споредувано особините од демоните (опишани во Светото Писмо) со особините од вонземјаните, забележани во официјални докумнети. Богословот доаѓа до заклучок дека вонземјаните се демони, а не некои вонземски посетители од други цивилизации. А сметам дека не е многу мудро да им се придава толкаво значење на тие посетители, оти тоа веќе преоѓа во забава за народни маси (и столови) со цел да се привлече вминаието од луѓето на сосема друга страна а не луѓето да се занимаваат со своите реални проблеми и потреби.

НЛО има, никој не спори дека нема или има. Еден современ богослов ги има споредувано особините од демоните (опишани во Светото Писмо) со особините од вонземјаните, забележани во официјални докумнети. Богословот доаѓа до заклучок дека вонземјаните се демони, а не некои вонземски посетители од други цивилизации. А сметам дека не е многу мудро да им се придава толкаво значење на тие посетители, оти тоа веќе преоѓа во забава за народни маси (и столови) со цел да се привлече вминаието од луѓето на сосема друга страна а не луѓето да се занимаваат со своите реални проблеми и потреби.

Pazi klucen zbor: BLAGOSLOV !!!, znaci religiozen covek veli deka se demoni , a ... dobra podloga za toa , pod nas , nad nas okolu nas , bre segde gi ima ...

Inaku , Ufolog bi rekol deka se vonzemjani , sega koj e vo pravo?

Уфологот, се разбира дека не е во право. А какои и може да биде, кога самиот уфолог никогаш не видел вонземјани и не познава зли духови?

Напишав „богослов„ а не „благослов„. што не е едно и исто.

А кој друг би кажал дека постојат демони ако не религиозен човек? Кој? Атеист?

Уфологот, се разбира дека не е во право. А какои и може да биде, кога самиот уфолог никогаш не видел вонземјани и не познава зли духови?

Bre kako samo uspevas da me nasmees...:):)

Zaso ne e vo pravo , a bogoslovot e vo pravo ... oti vo biblijata pise taka ?

Inaku ti imas videno zol ili dobar duh?

Верата е „ствар„ на верување а не на гледање, слушање. Тоа повеќе пати го имам напишано на форумов и не е згодно да се препишувам сам себе.
Од друга страна, и уфолозите се заминаваат со проучување документи како што богословите што го проучуваат Светото Писмо. И каде е сега тука местото за прашањето дали некој нешто видел или не?

Духовите, пошто не се материјални, по дефиниција не се видливи за човечкото око. Но., нивното дејство е директно и може да го осети секој поединец, вклучувајќи ги тука и атеситите. Работата е во тоа, како тоа дејство од духовите ќе го протолкува еден верник и еден атеист. Различно, разбира се.

Верата е „ствар„ на верување а не на гледање, слушање. Тоа повеќе пати го имам напишано на форумов и не е згодно да се препишувам сам себе.
Од друга страна, и уфолозите се заминаваат со проучување документи како што богословите што го проучуваат Светото Писмо. И каде е сега тука местото за прашањето дали некој нешто видел или не?

Abe se ubavo , ali ti mi velis deka ufolog ne e vo pravo deka bogoslovot e vo pravo .. ako edniot ne e i drugiot ne e .. ednostavno nema nikakvi dokazi ni za taa , ni za ovaa teroija neli ?

Inaku ne mi e jasno kako mozete da veruvate vo nesto sto nekoj go pisal kako rezultat na nadez deka ke dobri denovi za negoviot narod ( a sega najrasprostaraneta religija ) , otkolku vo dokazi i rezultati koi gi dobivame vo ova vreme ?

pr. deka postijat covecki skeleti od pred nekolku desetici iljadi godini , nesto sto vistina postoi , a veruvate vo nekoja kniga so skazni ??

Духовите, пошто не се материјални, по дефиниција не се видливи за човечкото око. Но., нивното дејство е директно и може да го осети секој поединец, вклучувајќи ги тука и атеситите. Работата е во тоа, како тоа дејство од духовите ќе го протолкува еден верник и еден атеист. Различно, разбира се.

A kao se oseka eden duh??

Nemoj da mi kazes deka toa e "custvo deka nekoj te gleda" , - pure bullshit- , ili pak deka mornici te lazat , deka ti e ladna rakata ,t.e mestoto deka te "dopira " duhot ...

aj opisimi kako se custvuva eden duh , koga veke ne mozeme da go vidime..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom