А што е бе со Австралија, Америка. Све се тоа мешавини од народи па пак фуккционираат беспрекорно, посебно Австралија. А тука се исто и нов зеланд, тука е исто и јужна африка која до 1994 имаше апардхајд па еве каде е сега.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Босна да, ама Србија? :nesvest:
Bosna vehstachka?!? Bosna e postara od Srbija ako zborime pravo i od istoriski aspekt. Dlaboko prashanje e toa, da ne zavleguvame sega.
Zevsus: ja pratam logikata na izborite vo Srbija, no sepak ne se slozhuvam so tebe. Mislam deka Srbija kje izgubi povekje so Nikolic otkolku so Tadic, mozhe da gresham, no taka mislam. Fazonot za Srbija beshe da izberat navidum pro-zapaden chovek koj raboti za Srbija, namesto navidum pro-ruski chovek koj raboti za ... koj znae kogo , vkl. go Zapadot.
Mislam deka slikata za svetot koja ja stvaraat Radikalite ne vkluchuva edna vistina: tie zboruvaat za odnosi Amerika nasproti Rusija, no osnovata na odnosite e: golemi sprema mali. Rusija ima jasni interesi na Balkanot i tie chinat -- a Srbite dobija laden tush minatiot dekemvri koga ruskiot ambasador im ja ispoircha smetkata za ruskata podrshka za Kosovo.
Ne zaboravaj, Sheshelj e ideoloshkiot vodach na Radikalite, a toj chovek e nestabilen i e odamna ufrlen od nekoi drugi sredini. Celta na Zapadot so nego beshe sosema druga otkolku shto toj ja prikazhuva. Vprochem i so Milosevic i povekjeto drugi. No, no Srbite kako narod e da odluchat shto povekje im odgovara vo situacijava.
Od Makedonska gledna tochka: Nikolic ne ni odgovara.
Од кога постои Босна како држава? Хаха![]()
Мене ако ме прашаш, а знам дека нема ама сепак ќе ти кажам, мислам дека Српскиот народ гадно ќе се заебе ако гласа за Николиќ. Искрено и јас сум збунет како многуте срби, и не знам кој е подобро да победи. Ако победи Тадиќ, целиот регион ќе биде мирен, а со Косово не знам што ќе се случи, но војна нема да има. А со Николиќ ќе има пак пукање, што може да не повлече и нас.Misirkov напиша:ja pratam logikata na izborite vo Srbija, no sepak ne se slozhuvam so tebe. Mislam deka Srbija kje izgubi povekje so Nikolic otkolku so Tadic, mozhe da gresham, no taka mislam.
Што сакав да кажам...
Прво, во Босна нема Босанци туку Срби, Хрвати и Муслимани.
Второ, зашто Емир Кустурица се прекрсти во Немања?![]()
Ти си луд тотално. Само не знам дали бугарите, србите или некој трет ти го испрал мозокот. А што се ако не се јужни Словени? Татари? Си видел ти Босанец како изгледа? Или по правилото ако е муслиман онда кој го ебеДали "Босанци" се Јужни Словени? Не.
Самите "Босанци" се вештачка творевина, а и Босна како држава. Босна постои како држава не така одамна.
Ти си луд тотално. Само не знам дали бугарите, србите или некој трет ти го испрал мозокот. А што се ако не се јужни Словени? Татари? Си видел ти Босанец како изгледа? Или по правилото ако е муслиман онда кој го ебе![]()
Ако се босанците вештачка творевина и Македонија е. Македонија е вештачка творевина? :pishtoldz
Босна постои од 12 век официјално, ти напишав претхдно...
Што сакав да кажам...
Прво, во Босна нема Босанци туку Срби, Хрвати и Муслимани.
Второ, зашто Емир Кустурица се прекрсти во Немања?![]()
Не ја знам цела историја на Босна, само еден момент не ми е јасен за денешните босанци. Дали сите кои се декларираат босанци се муслимани? Ако е така, како може цел народ да прими исламска религија за време турско? Нели и ние и другите околни народи имаат исламизирано население ама секако не е стопроцентно.Prvo site tie shto gi nabroja vo Bosna i Hercegovina se Bosanci i Hercegovci. Bosanskite Srbi i Hrvati kulturno i jazichno se razlikuvaat od ostanatite Srbi i Hrvati. Zemi eden Hercegovec i sporedi go so "klasichen" Hrvat, ima golemi razliki. Se raboti za eden narod razdelen po religiozna osnova i shodno po politichka lojalnost dosta podocna. No ima Boshnjaci, pretezhno muslimani no i ostanati koi ne se muslimani, so svoj identitet vo potesna smisla na zborot. Eden pisatel/istorichar -- Rusmir Mahmutcehajic -- mi dade mnogu intersna kniga vo Saraevo bash za ovie odnosi i ne vidov Srbite, kako denes aktuelniot Mladen Ivanic na primer da ja negiraat. Sevo ova e nadvor od moeto neslaganje so politikata na SDA i slchni partii koi dovedoa do vojnata.
http://www.ihrc.org.uk/show.php?id=412
No taa politichka realnost denes za koja shto pishuvash e isto taka sosema nadvor od moeto tvrdenje za istoriskite fakti deka:
(1) Bosna bila svoj entitet ushte vo Ilirik, vo ranoto rimsko doba koga potpadnala pod vlasta na rimskata provincija Dalmacija; naselena bila pretezhno so Iliri.
(2) Postoela Bosanska drzhavna formacija (iako Hrvatite ja svojataat) pred i otkako se formirala srednovekovnata srpska drzhava.
Politichkata situacija denes i Emir/Nemanja Kusturica se nebitni za gornovo, iako delbata koja dovela do toa da go ima problemot Nemanja poteknuva dosta podocna za vreme na Osmanliite.
Off topic sme, prodolzhuvame so srpskite izvori.