Може и гром да го мавнал, може и птица се заплеткала во перките, може и метеор му паднал ...:nesvest:Имавме 4 такви.
Сеуште не се знае може и да е поради времето, а може и да е бутнат со стингер или рпг.
Што тропаш бе ??? Купени се од Украина , и хеликоптерот кој падна/го оборија беше на модернизација во Елбит Системс во Израел.Така да те молам не коментирај нешто без врскаe aj sega kako nie vo nato so polovni hilihopteri so ne snaes koga ke se srusat narode tehnologijata odi napred a nie nazad se sumljav vo tie hel uste koga L G gi kupi od ukraina im go ociste na niv dvorot od gubreto baska i pari im dade jas sega mislam deka site hel treba da gi prodademe i da nabavime 20 novi i super moderni hel koi ke bidat po nato standardi
А не оди тоа така со оваа влада,најважно е да се купат персијски ќилими и нови сплит климатизери за топлење газови по канцаларии за што се потрошени пари колку за 10 современи хеликоптери пред некој ден од истава влада која од буџетот одвои пари за своите гафови па заборави на АРМ со која треба да влеземе во НАТО.e aj sega kako nie vo nato so polovni hilihopteri so ne snaes koga ke se srusat narode tehnologijata odi napred a nie nazad se sumljav vo tie hel uste koga L G gi kupi od ukraina im go ociste na niv dvorot od gubreto baska i pari im dade jas sega mislam deka site hel treba da gi prodademe i da nabavime 20 novi i super moderni hel koi ke bidat po nato standardi
Исправни до немајкаде,да се кладиш дали ќе полета или ќе почне да ора по нива,а ако полета само господ знае дали ќе слета безбедно.Ако бил исправен овој зошто не бил исправен другиот односно третиот,па нели беа три?Хеликоптерите беа во исправна состојба. Солидно опремени, по НАТО стандарди. За причините за падот на хеликоптерот може само да нагаѓате, сепак доказите се клучни а нив ги немате.
Ќе има истрага и извештај од надлежните.
A третиот го заборави,нели?Инаку опремата ја ставија Израелците по набавна кога Б.Ц. беше во посета на Израел кај газдата на Фени што всушност и му ја среди таа работа за неколку милиончиња,колку беше исправна зошто за првпат беше кај нас употребена барем според тогашните најави само господ знае.Ова колку да ти ја поскапам провокацијата.А тоа дека биле исправни хеликоптерите можеш на друг да му кажеш зошто ако биле двата ќе бил и третиот,како "златна резерва".Зборував за двата хеликоптери кои беа испратени да учествуваат во Алтеа мисијата. Исправни, беа пуштени на сервис пред некое време. Плус се опремуваа според строгите НАТО стандарди, ете како што слушнав сега брзо ставиле и опрема за ноќно летање. Значи солидно опремени летала. А за твоите, измислени хеликоптери не правам муабет. Не знам кои се тие што остануваат по ниви и што одат само во еден правец. Нагоре.
Ефтина провокација, не заслужува реплика ама еве нек ти е.
1.Постојат албански парамилитарци во Македонија.Може и гром да го мавнал, може и птица се заплеткала во перките, може и метеор му паднал ...:nesvest:
Никој не брани бандити, но телата на загинатите се сеуште топли побогу, а вие веќе војна креирате! Џабе и ден на жалост да се прогласи ... никој на тој ден нема да жали, сите ќе оговараат и ќе бараат начин како да се направи нареден инцидент.Значи, не тврдам дека они го срушиле. Само ме чуди што ги браниме од шпекулации бандитите (кои треба да се зад решетки).
I ako Bog dade Kamenko ke gi vrati nazad so drugiot i jas ke pijam zolta so nego... :back:, другиот е во Босна со останатите војници кој учествуваат во Алтеа мисијата. И ако се биде како што треба тие ке треба да се вратат во понеделник.