Трпение?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
:helou: Злото и доброто за луѓето , не е во она сто го трпат,туку во она што го прават, како што и нивната доблест и нивната ништожност не е во она што го трпат,туку во она што го прават.:smir: :smir: :smir:

:helou: Злото и доброто за луѓето , не е во она сто го трпат,туку во она што го прават, како што и нивната доблест и нивната ништожност не е во она што го трпат,туку во она што го прават.:smir: :smir: :smir:

Трпение не во смисла на издржливост и трпење на тортура , ами во смисла на давање почит работите да си дојдат на место со тек на време, оддавање почит во време:nesvest:

избувлива бев и тоа многу.Но сватив дека нема за што јас да се нервирам,да викам и.т.н....туку дека треба да си смирен да имаш трпение.А + тоа и повеќе можеш да изнервираш некого кога си тотално смирена.Затоа само трпение.

Лоша особина, ама сепак, за се има граница нели?

~*~

Трпение спасение!
Колку работите на оваа особина?
Какви сте како личности, трпеливи или избувливи?
Дали сметате дека трпението доаѓа со возраста или е вродена особина?

Можам да бидам мало трпеливо суштество ако сум запознаена со фактот дека тоа е единствениот начин да го добијам тоа што го сакам.
Што значи, тоа го практикувам ретко и ефикасно, затоа што си имам пасија кон тоа да ги добивам работите.
Трпението како и се останато, се учи.Но ако го имаш талентот, нели, ќе оди многу полесно.

Сакам трпение...Сега и веднаш:icon_lol:

Особина која итекако ми недостасува во карактерот. Избувлива сум и нагла и често донесувам погрешни одлуки и погрешно постапувам баш поради тоа мое нетрпение. Прагот на толеранција ми е мал, па пре кревам раце од нештата или ги носам до некоја крајност од која нема враќање, наместо да почекам и анализирам пред да изреагирам.
Мојот недостаток на нетрпение, не еднаш скапо ме чинел, али никако да го надраснам. И не забележувам дека тоа се менува заедно со годините(барем не кај мене):toe:

Трпам додека можам.Со луѓето што ги сакам секогаш сум трпелива и не избувнувам зошто ги познавам,знам како,кога и зошто можат да кажат некој непрјиатни работи...а со оние кои не ги познавам доволно а направиле нешто што ме изнервирало,избувнувам и го решавам проблемот на лице место!

trpenie moze da se postigne samo ako se sogleda deka so ibuvnuvanje retko da se resi problem, lugeto koga se najsmireni najdobro razmisluvaat, a koga ste ibuvnale togas se moze da vi letne

Trpenie imam cat pat na toni, a cat pat na gram. najcesto eeepten mnogu mi treba za da izbuvnam, znam da trpam mnogu mnogu. Ali ima denovi koa se deshava za najmala sitnica da izbuvnam...normalno

јас во моментот имав трпение и успеав во тоа што го имав испланирано односно да седам до 7 на интернет и потоа да одам дирекно на училиште затоа мора да се има трпение хехехе:baeh:

:smir: :smir: :helou:
Трпение не во смисла на издржливост и трпење на тортура , ами во смисла на давање почит работите да си дојдат на место со тек на време, оддавање почит во време:nesvest:
Точно, добро ја свати мојата мисла, највероватно избегав од темата , но може да се протолкува , како реагираме на дотична провокација , односно со добро или лошо .:smir: :smir:

Многу сум трпелив дури и претерано. Знам многу да абсорбирам а да не ја покажувам нервозата иако некогаш вријам во себе.
Е сега дали е тоа вродено или се менува??? па еве личен пример е една драга личност од мојата фамилија која како дете беше l`enfant terrible. Мораше да се качува по маси, да вика, да скока. Наспроти тоа денес е сосема спротивното, личност во која не верувавме дека може да биде таква. Сталожена, смирена, сама ги решава проблемите на мирен начин.

:helou: Trpenie e dobro ako uspeete toa da go svatite kako (ne znae sto zboruva ili pravi ) no ako samo go potisnuvate vo sebe a voznemirenosta ili lutinata ostanuva , тогаш ви штети само вас. Треба да сме трпеливи и да сваќаме дека лугето грешат од незнаење и спротивно на својата воља ,тогаш тој што греши не ти направил штета , бидејќи ти не си помалку добар од порано. :smir: :smir: :smir:

Трпението мислам дека е вродена особина.Не може да се стекне, или го поседуваш или не.:toe:

Јас сум многу трпелива личност.Навистина.Многу луѓе дури се чудат како можам да бидам толку трпелива.Но таква сум си, секогаш смирена и истрајна.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom