Late Night Show со Миленко Неделковски

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Аууу брате овој беше Премиер на РМ цели 4 год.:tapp:
Не ни се смее Европа за антиквизацијата,туку за вакви ликови кои си негираат сопствен народ.
Добар момент беше она на ЉуБчо коа рече
Александар Македонски секаде оставал пораки "Io Elinos Aleksandar"...

Не само тоа што го рече туку и кажа дека името не се спомнувало до не знам кој век и како да сакаше да каже дека треба да го смениме а всушност ак одобро се сеќавам он и ја пушти тезата во јавноста да се викаме северна македонија. значи вистина е дека некој го плаќа вака да збори ама ион е убеден дека тоа што кажува лажна историја нема кој да му врати. миленко згреши што не викна некој спремен историчар со факти да му врати на сите негови лаги.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Миленко ич не ме бендиса.Не се снајде да му врати.Да викнеше некој опонент со просечни познавања од мак.историја барем...:toe:
Идале овде после Александар разни племиња и правеле пустоши и само античките Македонци изумреле.Албанците-Илири,Бугарите-Тракијци,Гејците-Хелени.
Немој не ме радуј.:tapp::drk:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Аууу брате овој беше Премиер на РМ цели 4 год.:tapp:
Не ни се смее Европа за антиквизацијата,туку за вакви ликови кои си негираат сопствен народ.
Добар момент беше она на ЉуБчо коа рече
Александар Македонски секаде оставал пораки "Io Elinos Aleksandar"...
А има ли во тоа вистина Solid?
Оставал такви пораки или уште една лага?

Не само тоа што го рече туку и кажа дека името не се спомнувало до не знам кој век и како да сакаше да каже дека треба да го смениме а всушност ак одобро се сеќавам он и ја пушти тезата во јавноста да се викаме северна македонија. значи вистина е дека некој го плаќа вака да збори ама ион е убеден дека тоа што кажува лажна историја нема кој да му врати. миленко згреши што не викна некој спремен историчар со факти да му врати на сите негови лаги.
Па да тој го пушти предлогот за северна македонија и по некој ден грчкиот амбасадор во америка спомна нешто за тој предлог.

Да требало да викне некој историчар,па макар и некој кој мисли дека ние сме словени затоа што ќе му кажеше дека името македонија нема временска дупка туку е континуирано застапено во тој долг временски период што тој го спомна, а и ќе му укажеа на лагите и невистините.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А има ли во тоа вистина Solid?
Оставал такви пораки или уште една лага?

Јас не сум прочитал нигде таква проака да остави но и да оставил не гледам ништо погрешно.

Па и на парите на Александар не пишува Αλέξανδρος..
туку..

што не е ХЕЛЕНСКО ИМЕ..

се изговара како АЛЕКСАНДРОИ.

Така се пишува Александар на античко писмо.
АЛЕ>ЕЛЕ>ИЛЕ > Богот на сонцето.
ИИИ Три вертикални црти, бог.
Дарој е дарови.

Александар е Дар од Бога, божји син.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
688
Поени од реакции
668
Го поздрави Љубчо на почеток на Ламбета, а на средина од емисијата му порача ако сака парична помош да тражи од ВМРО Дпмне:smir:

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
Јас не сум прочитал нигде таква проака да остави но и да оставил не гледам ништо погрешно.

Па и на парите на Александар не пишува Αλέξανδρος..
туку..

што не е ХЕЛЕНСКО ИМЕ..

се изговара како АЛЕКСАНДРОИ.

Така се пишува Александар на античко писмо.
АЛЕ>ЕЛЕ>ИЛЕ > Богот на сонцето.
ИИИ Три вертикални црти, бог.
Дарој е дарови.

Александар е Дар од Бога, божји син.
Eve sega ke ti dadam albanska verzija, sega ja sozdadov.

DIL na albanski ti e Sonce a IL na albanski ti e Zvezda. I Sonceto e Zvezda.

ANDER (GEgski) ENDER (toskski) = SON (mak)

ANDEROI = SONUVAL

i na albanski bi bil Bog od sonista, Go sonuval Boga

I dali ova mi dava pravo da mislam deka Ace bil albanec, ilir?! Jas mislam deka ne.

Od avion se gleda deka e helensko ime. Kako sto znam Alexandros, branitel na covestvoto, andro = covek

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34

ANDEROI = SONUVAL

I dali ova mi dava pravo da mislam deka Ace bil albanec, ilir?! Jas mislam deka ne.

Od avion se gleda deka e helensko ime. Kako sto znam Alexandros, branitel na covestvoto, andro = covek

Vo toa i e rabotata,Vlora.

Helenite cule pa ne docule.

primer Bukefal

grcki Voukefallas ( Vouke - bik Fallas - Glava )

makedonski Biko Glava..

:toe:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

ANDEROI = SONUVAL

Да ти дава право затоа што александар имал илирско потекло. А сите знаеме дека илирите биле словени. "Les Slave Meridionauh, Armand Le Shevalir", Paris 1674. год. овој пишува дека илија или илион бил оснивач на Троја по кого денешниот простор каде се протега србија на балканот подоцна ќе се нарече илирија а племињата илирски. Тоа е факт зашто и римјаните тоа на карта го потврдуваат 700-800 години пред нашата ера.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Хаха бранител на човештвото. Зошто некој би користел такво име. Бранител на човештвото од што??? Вонземјани? :)

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Точно така, името Александар е хеленско име, и не е Александар, тоа е латинизирана форма од Александрос, составено од зборовите „aleksein" глагол што значи чува, предводи и „andros“ генетивната форма од „aner“ што значи човек, маж. Преводот би бил заштитник,предводник на луѓето или така нешто. Целата таа династија има хеленски имиња, вклучувајќи го и Букефал.:toe:

Член од
14 февруари 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
milenko e cool sto kr ti kaze u emisija toa i ke se ostvari vo makedonija

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Точно така, името Александар е хеленско име, и не е Александар, тоа е латинизирана форма од Александрос, составено од зборовите „aleksein" глагол што значи чува, предводи и „andros“ генетивната форма од „aner“ што значи човек, маж. Преводот би бил заштитник,предводник на луѓето или така нешто. Целата таа династија има хеленски имиња, вклучувајќи го и Букефал.:toe:
Васка, пак ли замараш?
Модераторот би требало да ти лупне бан на ИП адреса.

Buk - Bik
Kefalo - glava.

protector
προστάτης

men άντρες

Alesandroj - protector of men?

Уште една лага

АЈ на спиење

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
со кои аргументи дискутираше љуБчо вчера ти се молам ...
миленко немаше потрба да зборува ... го остави да се дозакопа :toe:
зар ти аргументи слушна?
миленко можеби неспремен .. но не е историчар ..
а овој само си потврди колку е антимакедонец а поголем грк и бугар и од грците и од бугарите ...
се само Македонец не е .. тоа беа фактите кои ги кажа ... и поарно шо ги кажа ...
секој одсега подржувач на љуБчо може да биде добар бугар, дибар грк но не и добар МАКЕДОНЕЦ :toe:

Uste prasuvas so koi argumenti... Kako ne ti e sram da bides tolku neprocitan... Ke kazam stopati... JAS LJUBCO NE GO SAKAM AMA BAS IC, AMA VCERA ONA STO GO ZBORESE VO VRSKA SO ANTIKATA E POTPOLNO TOCNO I POTVRDENO SO ARGUMENTI... Nisto ne kaza od pamet ili da nasteti nekomu... JA KAZA SAMO VISTINATA...
Pa stopati kaza -STO E TOLKU LOSO STO SME RELATIVNO MLADA NACIJA...??? Pa ima i pomladi od nas... I nasiot GOLEM MAKEDONEC Krste Petkov Misirkov vo negovoto delo "ZA MAKEDONCKITE RABOTI" jasno kazuva deka treba da se stvori Makedonska nacija... Sto e toa tolku loso neznam...??? Pa ima i pomladi od nas... Dali toa ne se FAKTI...??? Dali toa sto nema Ace da bide poveke nas nesakame da veruvame na vistinata za nas...???
A be Oovoj Grujo vi gi ispra mozocite ej... :pos2: Ja razbiram golemata zelba Ace da e nas... Ama zelba si e zelba, a realnosta e nesto drugo...
Aj so zdravje dragi moi Makedonci i se nadevam deka ke se osvestite eden den i ke se zaprasate kade se tie 2000 godini mrak vo Makedonskata istorija... :toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Uste prasuvas so koi argumenti... Kako ne ti e sram da bides tolku neprocitan... Ke kazam stopati... JAS LJUBCO NE GO SAKAM AMA BAS IC, AMA VCERA ONA STO GO ZBORESE VO VRSKA SO ANTIKATA E POTPOLNO TOCNO I POTVRDENO SO ARGUMENTI... Nisto ne kaza od pamet ili da nasteti nekomu... JA KAZA SAMO VISTINATA...
Pa stopati kaza -STO E TOLKU LOSO STO SME RELATIVNO MLADA NACIJA...??? Pa ima i pomladi od nas... I nasiot GOLEM MAKEDONEC Krste Petkov Misirkov vo negovoto delo "ZA MAKEDONCKITE RABOTI" jasno kazuva deka treba da se stvori Makedonska nacija... Sto e toa tolku loso neznam...??? Pa ima i pomladi od nas... Dali toa ne se FAKTI...??? Dali toa sto nema Ace da bide poveke nas nesakame da veruvame na vistinata za nas...???
A be Oovoj Grujo vi gi ispra mozocite ej... :pos2: Ja razbiram golemata zelba Ace da e nas... Ama zelba si e zelba, a realnosta e nesto drugo...
Aj so zdravje dragi moi Makedonci i se nadevam deka ke se osvestite eden den i ke se zaprasate kade se tie 2000 godini mrak vo Makedonskata istorija... :toe:
Абе дечко, ај оди на википедија и види разлика помеѓу НАЦИЈА и НАРОД.... Па после тука оправај за факти.

П.С.
Не одговори, дали ти одговара што Љубчо во основа прикриено кажа дека Македонците до 1903 година биле Бугари?

Kajgana Shop

На врв Bottom