Late Night Show со Миленко Неделковски

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ѓорчев ја однесе темата во сосема друг правец.Кажуваше за некои мафии,пруги, ученици,татковци,деца,дедовци,кметови...Врска немаше со темата за црква на плоштад...
Грчев му одговори, како и секој под атак, и на тие „оф топици“ кои служат про или контра кредибилитетот на говорникот. Сепак, не се спушти на нивото на класичен политичар, а не доби толкава шанса (за што реално треба многу време, кога некој нема школа, а има идеја и визија - „како вика тато?“ -по трет пат :) ) да му објасни на младиот Ѓорчев дека не мора секаде и во секоја прилика да се дискутира политикантски, занемарувајќи го доменот на науката која се занимава со проблематиката.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ѓорчев ја однесе темата во сосема друг правец.Кажуваше за некои мафии,пруги, ученици,татковци,деца,дедовци,кметови...Врска немаше со темата за црква на плоштад...
да де, а за овој другиов Александар Македонски е митологија и ништо нема направено за Македонија
море мамата бесилка за таквите

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
јас емисијата не ја гледав.....не ми ни треба да ја гледам, некој зад себе ќе остави нешто напраено а некој ќе растурвит од напраеното....
Зошто би ја гледал воопшто, кога не ти се слуша? :) Затоа реков, такво е времето...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Инаку... како може да спротистават мислења вакви гости?

Или нека беше Ѓорчев и некој друг политичар од опозиција, или пак нека беше Грчев и некој архитект... по можност некој од тие чии дела (ќе) ги гледаме по градов.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Колку само ми е мило што ќе има споменици.:vozbud:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Гледам кон што одите. Да се разбереме, не 10, 20....5000 споменици нови нека има. И постојано нека се гради.

Ама местото бе момци...
Серпико јас и на таа тема тогаш кога беа актулени тие настани ти спомнав дека и за мене локацијата е проблем, незнам дали се сеќаваш и поддршка моја понудив за понатамошни акции

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Гледам кон што одите. Да се разбереме, не 10, 20....5000 споменици нови нека има. И постојано нека се гради.

Ама местото бе момци...
E па, ако не одговара да бидат на плоштад, околу центарот, каде да се постават?

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Серпико јас и на таа тема тогаш кога беа актулени тие настани ти спомнав дека и за мене локацијата е проблем, незнам дали се сеќаваш и поддршка моја понудив за понатамошни акции
Се сеќавам Алекс, како не :)

И само за локациите зборуваме. Иначе, несериозно е да се каже дека нема потреба од величење на историски значајните ликови од нашата историја...ама се си има ред.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
само за тоа ли служат споменици?
Само се обидувам да го доловам Ѓорчев... човекот поради кој се смеам во ниедно време :)

А и шефот негов е со оваа теза...

Новата црква, место за сликање
Граѓаните ќе може да се сликаат пред новата црква на плоштадот Македонија е една од придобивките од изградбата на црква на плоштадот во Скопје, смета ВМРО-ДПМНЕ. Со самото тоа што граѓаните гласале за неа, ВМРО-ДПМНЕ смета дека сите нејзини проекти имаат зелено светло од гласачите.

- Околу црквата на плоштадот ќе се случуваат општествени и приватни настани. Секој турист нема да пропушти можност за фотографирање пред неа. Таа ќе стане дел од препознатливоста и симбол на градот и дел од разгледница или книга за Скопје. Добивме поддршка од половина милион гласа, кои се поддршка и за издвојување пари од буџетот за изградба на црквата - пишува во партиското соопштение. Иако жестоко критикуваше за одлуката за веронауката, ВМРО-ДПМНЕ за новата црква се повикува токму на одлуката на Уставниот суд да ја отфрли иницијативата за „Малиот ринг“. Никаде во Уставот или законите нема експлицитна забрана за обновување цркви. Во Општина Центар над 99 отсто од граѓаните се христијани, и природно е Советот на општината да го поддржи проектот. Именуваната црква е срушена од државата, по земјотресот и останува обврската и државата да ја изгради - се вели во соопштението.

Дневник

K

KomitaMKD

Гостин
E па, ако не одговара да бидат на плоштад, околу центарот, каде да се постават?
Низ цела Македонија.И после Грците ќе викаат Скопје држава.Нека стават некој споменик и во другиве градови,и во другите населби од Скопје.Тие ги стегаат на многу мал простор.

Kajgana Shop

На врв Bottom