:pos2::pos2::pos2::pusk: држго и него пуштај стисни со двете раце и појако само појакооооооооооо
Викаш Донки го ставиле за директор на институтот за историја.:kesa: Е што ти се вика партизирана држава. Што не ставиле некој со докторат. Или битно е да си близок со власта. И да продаваш прикаски.Браво бе Мисирков за “сензационалново“ откритие дека сум бугарофил. Па ни јас самиот не бев свесен за тоа. :pos2:
За македонски историчари и нивните стручни и научно поткрепени пишувања, не е проблем ќе праиме муабет за кој сакаш, ама пооделно. Не треба да се ставаат сите во ист кош.
Дотичниов Донски за мене не е историчар, бидејќи се занимава со прикаски кои што самиот си ги измислува, без некоја поткрепа со докази.
Бидејќи неговиве прикаски и одговараат за дневна политика на владата тој и го добива непотребново медиумско внимание, па дури е поставен и за директор на некој институт за историја на факултетот во Штип.
Малку ми е забеган типов и негови книги не ми се некој релевантен извор за да јас бидам убеден дека тоа се некои историски факти. Посебно па не би сакал да ја читам последнава негова книга за муабетот со духот на Аце,:pos2: што ја промовираше во предходната емисија.
Да се вратам на темата.
Денешнава емисија е ППП (платена политичка програма) и јас такви емисии не гледав ни за време на изборите не планирам ни сега.
ПС. Алекс бидејќи се перчиш со твојата блискост со Миленкоица порачај му да го смени името на емисијата. Едноставно емисијата врска нема со ШОУ.
не е директорВикаш Донки го ставиле за директор на институтот за историја.:kesa: Е што ти се вика партизирана држава. Што не ставиле некој со докторат. Или битно е да си близок со власта. И да продаваш прикаски.
Што е следното?
Мина, Глорија и Саше фактор Х - професори на клинички.:nesvest:
Прашај го на кој датум е во Прилеп?не е директор
а кога сме до емисијата во наредниот период очекувајте гости како Љубчо, Бучко, Грчев и ако се договори и Љубе
плус следуваат
5. Миленко Оф Роуд летна Авантура низ Македонија. (Оф роуд школа)
И, други.....
ova kako da mi kaze nekoj na tv ke boksuvaat Kobi vs. Federer.ќе биде интересно вечерва кај Миленко во емисија
Грчев v.s Ѓорчев дебата за Црквата на плоштад
едниот не дека се разбира ама ќе го брани ставот на владата а другиот архитект и ќе го застапува ставот на неговата опозициона партијаova kako da mi kaze nekoj na tv ke boksuvaat Kobi vs. Federer.
Ni edniot ni drugiot se kompetentni za crkvata. (ako mislime na istei grcev-gjorcev).
Грчев е архитект и урбанист. Пеки. Ѓорчев незнам што бара... Крајно, одбрани се за публицитет. Ако сакаш дискусија, најди два-тројца асални архитекти, нек се и од САД или Италија ако ние немаме квалитет или немаме интегритет.ova kako da mi kaze nekoj na tv ke boksuvaat Kobi vs. Federer.
Ni edniot ni drugiot se kompetentni za crkvata. (ako mislime na istei grcev-gjorcev).
aa па ќе има и други дуели само се чека да се одговори на поканатаГрчев е архитект и урбанист. Пеки. Ѓорчев незнам што бара... Крајно, одбрани се за публицитет. Ако сакаш дискусија, најди два-тројца асални архитекти, нек се и од САД или Италија ако ние немаме квалитет или немаме интегритет.
Ама нема за архитектура да зборуваат, нити за црквата конкретно, па мака ми е што наместо Грчев нема да го гледаме Шема или Станковиќ... Грешна одлука на селекторот