Докажете дека Господ (не) постои

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
Dali toa znaci deka uslovno kazano ateistite ne se matematicari, cim ne se pridrzuvaat do aksiomi?

Ај да не си играме извртување на зборови
фино напишав дека едното е аксиома за едните а другото за другите :)

Ова некоја аксиома со две значења-вистини.:kesa:
Ај научив нешто ново!:vozbud:
Toа и ми е суштината на муабетот али ако веке така сакате тогаш статистички
-постои иста веројатност да убедиш атеист дека постои бог колку што постои и веројатност да убедиш верник дека не постои
НУЛА

и баш затоа велам дека тоа е аксиома како што рече ти со две значења или поточно два различни аспекти:toe:

Ај да не си играме извртување на зборови
фино напишав дека едното е аксиома за едните а другото за другите :)
Togas da batalime matematika, za k*r ne ja biva, cim koj sto kako saka si prifaka...

Господ постои! Жими Господ!

или

Господ не постои! Немам доказ, ама верувај ми, така е!

Бирајте! :smir:

Togas da batalime matematika, za k*r ne ja biva, cim koj sto kako saka si prifaka...

почетоците на сите науки се Филозофија која постои како искра во нашите животи но понатаму се е математика:vozbud:

Господ постои! Жими Господ!

или

Господ не постои! Немам доказ, ама верувај ми, така е!

Бирајте! :smir:

Е баш за ова ви зборев само од малце по аналитички аспект :)

Да постоеше господ јас до сега ќе бев модератор

И тоа на религија...да биде по апсурдно..:star:
Пази наслов РЕЛИГИЈЕ, значи не ХРИСТИЈАНСТВО или ИСЛАМ, или ПРАВОСЛЕВИЕ или КАТОЛИЦИЗАМ или ПАГАНСТВО.... РЕЛИГИЈА.
Тоа значи прифаќање дека постојат многу вери и многу богови.

Пази наслов РЕЛИГИЈЕ, значи не ХРИСТИЈАНСТВО или ИСЛАМ, или ПРАВОСЛЕВИЕ или КАТОЛИЦИЗАМ или ПАГАНСТВО.... РЕЛИГИЈА.
Тоа значи прифаќање дека постојат многу вери и многу богови.
Тоа значи однос со Бог...а колку ги има?!

Тоа значи однос со Бог...а колку ги има?!
Многу, некои постари некои понови некои со лик на човек некои со лик на пес на нилски коњ, змеј, некои со променлив лик...

Многу, некои постари некои понови некои со лик на човек некои со лик на пес на нилски коњ, змеј, некои со променлив лик...
Точно има многу богови, но само еден е Господ...

Точно има многу богови, но само еден е Господ...

Религијата,односно религиите како такви не секогаш како врвен ентитет имаат единечно Божество,или тој Господ кој вие го ставате пред се...со малку гуглање ќе увидиш дека постојат религии кои го ставаат човекот пред се,потоа природата,животните...
Навреда е да не ги ставаш во конечната пресметка тие милијарда луѓе кои го следат Конфучие,или исто така милијарда луѓе кои сеуште ја гледаат кравата како Божество.Дури и во Христијанството Парата е поголем Бог отколку оној кој им е предодреден со крштевањето.Јас сум практичар,па затоа слободно ќе ти кажам да не му даваш такво предимство на вашиот Бог,а најмалку ексклузивитет на форумов,каде стои "Религија",а не "Христијанство".
...Па макар и што оваа држава самата безобразно,преку политиката и дилетантската Охридска Архиепископија,се декларира како православна.

Религијата,односно религиите како такви не секогаш како врвен ентитет имаат единечно Божество,или тој Господ кој вие го ставате пред се...со малку гуглање ќе увидиш дека постојат религии кои го ставаат човекот пред се,потоа природата,животните...
Навреда е да не ги ставаш во конечната пресметка тие милијарда луѓе кои го следат Конфучие,или исто така милијарда луѓе кои сеуште ја гледаат кравата како Божество.Дури и во Христијанството Парата е поголем Бог отколку оној кој им е предодреден со крштевањето.Јас сум практичар,па затоа слободно ќе ти кажам да не му даваш такво предимство на вашиот Бог,а најмалку ексклузивитет на форумов,каде стои "Религија",а не "Христијанство".
...Па макар и што оваа држава самата безобразно,преку политиката и дилетантската Охридска Архиепископија,се декларира како православна.
Јас само ги искажувам сопствените ставови и убедувања..нешто слично на тебе и сите други кои го посетуваат овој подфорум..
Разликата меѓу нас лежи во тоа дали на прво место го ставаш Бог(без разлика дали зборуваме за Исус,Алах,Буда...) , човекот , парите...пингвините
Пишувајте за паганските богови ќе дискутираме и за нив..Сепак овде се се врти околу негација на Бог...и сите теми завшуваат во ист ќорсокак..
Инаку не сум толку безобразен да се декларирам како православен.

парите...пингвините
Пишувајте за паганските богови ќе дискутираме и за нив..Сепак овде се се врти околу негација на Бог...и сите теми завшуваат во ист ќорсокак..
Инаку не сум толку безобразен да се декларирам како православен.
Пак грешка...не околу бог...туку генерално околу се што има и најмал предзнак на некое си и некакво божество.

Темава е многу заразна....Зборите што станало прво Јајцето или Кокошката...Ова нема крај:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom