Докажете дека Господ (не) постои

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
господ не постои, освен во представите на луѓето, во нивната вера, затоа едни го поимаат вака, други поинаку.

[acko]®;1663670 напиша:
со ова што си го пратил ти како верник кршиш една од божјите заповеди. значи ако си ја читал библијата ќе видиш дека господ НЕ Е ЧОВЕК И НЕМА ЧОВЕЧКИ ИЗГЛЕД!

Напишано од Mac.Koren
Nekogas svetitelite,koi se udostoile so Bozjata milost vnimavaat na svojata Crkva i vera. Gledaat so vnimanie i cekaat da lugeto se vratat na vistinskiot pat.

likiznadrazvalinahrama.jpg

Crkovnite ucenja nemaat bibliska osnova osobeno za troicnosta na bog, posle za mitarstvata koi nikade ne se spomnuvaat vo biblijata, pa stupidnoto ucenje za slobodnata volja koja mu ja odzema semokta i predznaenjeto na Bog kako apsolutno bitie od koe bukvalno se zavisi vo nasiot zivot do krajnata sudbina dali sme megu malkuminata koi se spaseni ili ne.

Господ е измислен само за да се контролора умот на луѓето...Господ ги ограничува луѓето!

Леле зборите дека не постојам. Ауу ќе ве казнам сеа. Абе јас сум господ бе луѓее. Се шалам. Еднаш пишав ќе пишам уште еднаш побарајте да ве удри гром у моментот на лице место ако стварно има господ и чекајте до утре. Ако ништо не се случи ете го доказот. П.С. викнете погласно

имам побарано да умрам до вечерта до полноќ поради ваков разговор...
тоа беше пред неколку недели...
уште сум тука...:helou:

Хехех ал и гатта сај тхат год доеснт ехистс, ју јаст неед то лоок араунд ју то фајнд 10000 проофс. Ова ти е на библичен македонски-англиски јазик...

mene verata ne mi go pokazuva praviot pat, tuku filozofijata. ama za onie koi nejkat da se zamaaraat neka gi vodi verata samo sto spored sekoja vera praviot pat e razlicen.

Тоа е најлесно на свет прво прашање со кое ке докажам дека не постои е кој го видел господ која е таа сила што не чува јас воопшто не ја гледам.Второ ако господ го правел човекот по свој изглед тогаш тој ке постоеше ке го знаевме а бидејки не постои тоа не е така господ не постои не е ни личи на човек, а јас не ни осекам некаква негова сила која постои и која чува по верноста на Христијаните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom