Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
z68 ke podrzuva li 22nm procesori ?
Нема поента, туку е прашање, зошто ми рекоа така?И што е поентата на постов?
Ѓубре матична и далеку од солидна за клокање, LE/SE верзиите на Асус, биле, се и ќе бидат ѓубре..(поготово за клокање)
Онаа што ја постирал нема дигитален регулатор на волтажите, и на кратко струјата со која матичната ги храни компонентите е нестабилна, истата доведува до (релативно) предвремено откажување на истите.
P8P67, е подобар избор, а Gigabyte UD4/UD3 уште подобар, за мала разлика во цена.
Заради dual channel подршката за РАМ мемориите.Нема поента, туку е прашање, зошто ми рекоа така?
Поради која причина се оди или на 2 или на 4 гига?
Мојот е 2 случај, значи доколку инсталирам седмица, да си користам х86 и да не додавам рам, бидејќи процесорот не ми е за 64 бит.Заради dual channel подршката за РАМ мемориите.
I случај: имаш матична со 4 слота, од кои 2 ти се искористени со по 1 гига рам. Ако сакаш рам мемориите да продолжат да прават записи/бришења 2 пати побрзо - додади уште 2 плочки по 1 гига рам исти какви што веќе имаш во компјутер.
II случај: имаш матична со 4 слота, но само едниот слот ти е пополнет со плочка од 2 гига рам. Едноставно купи уште една таква плочка од 2 гига рам и смести ја на третиот слот.
III случај: имаш матична со 3 слота, од кои 2 ти се пополнети со по 1 гига рам. Колку и да додадеш понатаму на третиот слот нема да ти прави разлика во перформанси. Само ќе ти додаде меморија.
IV случај: имаш матична со 3 слота, но само едниот слот ти е пополнет со плочка од 2 гига рам. Овдека важи истото како и вториот случај.
Случаи III и IV се доста ретки последниве неколку години, ама сепак ги напишав пошто не знам каква матична и каков рам имаш.
A што процесор имаш? Со едно јадро celeron?Мојот е 2 случај, значи доколку инсталирам седмица, да си користам х86 и да не додавам рам, бидејќи процесорот не ми е за 64 бит.
Intel Pentium(R) Dual-core E5200 @ 2.50 GhzA што процесор имаш? Со едно јадро celeron?
Intel Pentium(R) Dual-core E5200 @ 2.50 Ghz
Зошто мислам дека ми е стар процесорот а и слаб за 64 битна?Слободно инсталирај WIN7 64bit. (откако ќе ги земеш тие 2ГБ па ќе имаш вкупно 4 гига рам) Процесорот е и повеќе од доволен.
Зошто мислам дека ми е стар процесорот а и слаб за 64 битна?
Не знам, но мислам дека еднаш водевме дискусија за процесоров и не знам кој рече истотака дека е слаб процесорот но ќе трпел.

Стручњаци, колку според вас вреди оваа конфигурација и дали би смениле некој дел од неа.
Intel i7 950 3.06 Ghz
MB Intel X58
8GB DDR3 Ram
32GB SSD
500GB HDD
GeForce GTS 560 2GB DDR3