Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не си ја сфатил улогата на РАМот.
Уред за чување на податоци (HDD, SSD...) ----бавна врска---->> РАМ ----брза врска---->>процесор.
Тие 6 ГБ/с се користат и тоа како при комуникација со процесорот.
Не си ја сфатил улогата на РАМот.
Уред за чување на податоци (HDD, SSD...) ----бавна врска---->> РАМ ----брза врска---->>процесор.
Тие 6 ГБ/с се користат и тоа како при комуникација со процесорот.
Мики конфигурацијата е тотално неизбалансирана. Лоу енд матична со 6-јадрен процесор. Не иде. Еве у друга тема конфигурација што пишав за отприлика иста цена
CPU: Phenom II X4 955
MB: ASUS M4A88T-V
RAM: 2x2GB DDR3
HDD: 1TB Spinpoint F3
GPU: GTS450
PSU: (напојување)Spire/Chiftek ~500W
и некаков режач
Графичката е од Анхоч (ја има и во сет но мислам дека е малце поскапа), хардот од Вортекс, се друго е од СЕТ.
ама мене не ми ни треба 6 јадрен,доволен ми е 4 јадрен ако треба и од најевтиниот Атлон 640 ката кој кошта 100 евра
и вака ако земам од различни места ќе ми дојди поскапо отколку од СЕТ а јас сакам да земам од дилер на СЕТ (и не сум од СК)
значи дали можам да изменам нешто според тие конф. кој се во флаерот на СЕТ?
а за ВГА-та и јас сум за GTS450 која е 300 ден поевтина
инаку според оваа конф која ти ја напиша ми иди поскапо а малку е послаба од таа која јас ја напишав ама ОК велиш дека е не избалансирана
дали можам на дилерите на СЕТ да им кажам да ми одземат/додадат од цените на компонетите според флаерот оти сакам друг ХДД и друго напојување
а тој ХДД е со 7200 РПМ? и колку пари е тој оти во Анхоч гледам од 1 ТБ е 3100 ден (Хитачи) јас имам 500 гб Хитачи и сум задоволен сега засега а го користам веќе 1,5 година за ОС
и дали има и колку пари е од 1,5 или 2 ТБ диск со 7200 РПМ од Самсунг
Па имаат WD хардови у СЕТ, земи еден Caviar Blue од 1TB ако има. За Hitachi не знам, викаат дека WD и другиве биле поладни и со нешто повиски перформанси кај некои модели.
И Phenom II X4 955 НЕ е 6јадрен, 4јадрено CPU е. (и е појак доста од Athlon II X4) И матичната е мн. подобра од таа у готовата конфигурација.
проблемот е дека немаат БЛУ серија од 1 тб а имаат само грин
http://www.set.com.mk/setClient/productgroups.asp?group=%D0%A2%D0%B2%D1%80%D0%B4%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8&%D0%A2%D0%B2%D1%80%D0%B4%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8.brand=WesternDigital
знам дека е 4 јадрен,јас мислев за 1055 ката која јас ја напишав во мојот пост
а шо велиш за оваа матична кој има и УСБ 3 порт
и 1000 ка е поевтина од таа која ти ја спомна
едит
а овие од сигејт ХДД-а какви се по квалитет
ме интересира тој од 1,5 тб ама гледам ги нема на лагер (по ѓаволите) ама во случај да не најдам самсунг а ако најдам од сигејт......
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=lktfeydH7jRKCfWT&templete=2
пиши тука дека има подршка за УСБ 3 или грешка е некоја?
знам дека WD Грин се срање и нема шанси да земам таков,ама ако одам на варијанта со Самсунг Ф3 можат да ми подметнат грин верзија оти има верзии со 5400 има и со 7200 рпм од Ф3 на Самсунг и после оди жали се и затоа јас би играл на хитачи или на сигејт ама сигејт нема на лагер во сет и ќе треба на други места да барам а + јас сакам да земам 1,5 или уште подобро 2 тб диск - малку ми е 1 тб
море какви дилеми имам п.м