- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Не не, да се разбереме - можеш да добиеш добра слика на темни филмови, ама затоа па се друго ќе ти биде шит.Ејј друже за ова сум зборел многу пати веќе ми е смачено ако ми веруваш, на кратко сликата на ИПС панел е многу поубава, пореална, поумерени бои (многу убави и прецизни) во темните делови од филмовите можеш да видиш све што се случува т.е. контрастот е стабилен и деталноста на сенките на црната боја е идеална. Или во практика кога ќе пуштиш филм којшто е снимен во темен сетап или слично ќе можеш све да гледаш наместо црнила и избледена слика. Друго, сликата никогаш не е иста на цел екран на тн монитор, туку долниот дел е секогаш во друга боја од горниот или средината, нестабилна слика на целата површина. .
Еве се мачам веќе година и пол со Samsung 2243nw, никако не можам да го направам да е перфектен/добар во сите аспекти.
Ако црните бои ги средам, тогаш другиот дел од екранот ми е пресветол каде што има посветли. Ако ги средам белите, тогаш на филмови не се гледаат детали кај црните.
Ако пак, направам БАЛАНС или некаква средина што е толерантна - тогаш таа ќе биде или во средина на екранот, или пак горе или доле. Дислајк за технологијата, не им ја бива.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
П.с. Дур сум тука, дајте ми и помош малце.
Сакам да поврзам Component или HDMI излез со LCD/VGA монитор и компјутерски звучки. У превод, сакам Xbox-от да си го поврзам со PC мониторот и звучките, бар додека да земам асален телевизор у соба.
На Xbox-от имам HDMI излез и компонентен излез. Не може да бидат двата во исто време вклучени, значи да си пренесувам ја звук од компонентниот, а слика од HDMI-DVI кабел.
Ајде, какви кабли имам на располагање, има некој идеја?
Уф, ко математичка задача ова.