Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Војникот знае да го расклопи и исчисти својот пиштол, исто така знае со кој пиштол или пушка на која далечина се пука. Ама на војникот работата не му е да произведува пиштоли, туку да убива луѓе.

Како програмер (или било што друго на електро) за тебе компјутерот представува алат за работа, исто како пиштолот за војникот. Иако можеби никогаш нема да имаш потреба да ја допреш внатрешноста на еден компјутер, корисно е да научиш како да си го создадеш и одржаваш својот алат за работа.

Им забранувам на сите членови да ти даваат совети за нов компјутер, научи се сам, ке ти биде од корист. Ако не, трк на правен или филолошки!
Хахаха е ме насмеа со постов. Во потполност се сложвам со тебе и ако јас компјутерот како мој алат не го владеев доволно немаше да се запишам на електро од хардвер до софтвер е сеа никош не сум седнал да програмирам во наведените јазици пошо како шо кажав идната ‘‘струка‘‘ нема да ми е програмирање, барем не чисто така да морав да побарам совет од една страна а од друга страна и тој е еден начин да научиш нешто шо не знајш, да прашаш некого, не е така? ;)

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@ the best69 ... послушај го Sephiroth не ти мисли лошо.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Booo i jas sum zapisan informatika,lele koj ke gi ucit ovie programski jazici:kesa:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Браво бе Јовче, ептен си храбар и упорен, така треба!:smir:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
не знаев кај да прашам па овде ми се виде најсоодветно, ме интересират која графичка најдобро одговарат за матична плоча Biostar G31-M7 TE?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
DualCore Intel Pentium E2200, 2200 MHz (11 x 200), PSU 450w, за CAD/CAM програми не ми е за играње

сакам некоја саглам графичка, ми требит појака резолуција од оваја сега шо ја имам (1440х900)

дали GeForce 9400GT би ми одговарала, зш читам дека е MEMORY TYPE DDR2, MEMORY BUS 128-bit/64-bit

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Со твојот процесор оваа графичка картичка е сосема доволна бидејки ако земеш појака процесорот ќе ти биде тесногрло т.е. нема да можеш да ја искористиш графичката 100%. (Не сум сигурен дали и оваа ке ја искористиш 100%)

Kajgana Shop

На врв Bottom