Orkad
The Master
- Член од
- 5 октомври 2007
- Мислења
- 1.010
- Поени од реакции
- 10
Хахаха е ме насмеа со постов. Во потполност се сложвам со тебе и ако јас компјутерот како мој алат не го владеев доволно немаше да се запишам на електро од хардвер до софтвер е сеа никош не сум седнал да програмирам во наведените јазици пошо како шо кажав идната ‘‘струка‘‘ нема да ми е програмирање, барем не чисто така да морав да побарам совет од една страна а од друга страна и тој е еден начин да научиш нешто шо не знајш, да прашаш некого, не е така?Војникот знае да го расклопи и исчисти својот пиштол, исто така знае со кој пиштол или пушка на која далечина се пука. Ама на војникот работата не му е да произведува пиштоли, туку да убива луѓе.
Како програмер (или било што друго на електро) за тебе компјутерот представува алат за работа, исто како пиштолот за војникот. Иако можеби никогаш нема да имаш потреба да ја допреш внатрешноста на еден компјутер, корисно е да научиш како да си го создадеш и одржаваш својот алат за работа.
Им забранувам на сите членови да ти даваат совети за нов компјутер, научи се сам, ке ти биде од корист. Ако не, трк на правен или филолошки!