Си одам затоа што те сакам!

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Si odam zatoa shto SE SAKAM!!!!Ne samo shto ne sakam da izmacuvam nekogo ako vidam deka ne e vekje srekjen so mene nego nesakam ni sebe si da se macam da sklopuvam delcinja,da polemiziram i sl.Kje dozvolam vremeto da pokaze, na krajot na kraishtata nishto podobro od razdelba za da se rascistat mislite.

Si odam zatoa shto SE SAKAM!!!!Ne samo shto ne sakam da izmacuvam nekogo ako vidam deka ne e vekje srekjen so mene nego nesakam ni sebe si da se macam da sklopuvam delcinja,da polemiziram i sl.Kje dozvolam vremeto da pokaze, na krajot na kraishtata nishto podobro od razdelba za da se rascistat mislite.

Ништо полошо од self absorbed bitch.

Ништо полошо од self absorbed bitch.

Dobro aj kje se rezilime po forumov na site temi.Tvoj citat od edna druga tema.
"Жената треба да е фасцинирана од мажот.
Неговата среќа да биде и нејзина.
Само така ќе може да постои убава врска.
Жената мора да прифати дека е и физички и интелектуално инфериорна."
I posle jas self absorbed bitch.Ako kazam deka se sakam sebe si toa ne znaci deka ne go sakam i drugiot.A i kako drug da te saka ako samiot ne se sakash.Sakav samo da kazam deka od pocit i ljubov kon sebe a i kon nego bi si otishla ako ne go pravam vekje srekjen.Poshto si "INTELEKTUALNO SUPERIOREN" kako maz neli,trebashe da go skontash toa neli?:tapp:
P.S; Izvinete za of topicov na pocetok

haha, izlegovte malku poveke od temava.

Jas se soglasuvam,bi se otkazala od nekoj koj go sakam ako go gledam deka pokraj mene ne e sreken, deka ne go pavam srekna....taa e vistinska ljubov da go pustis da bide sreken iako go gubis

Кој куп глупости.
Ебеш додека ти е по кеиф, после си одиш.
Дали ти мрчела нешто или си нашол подобра, не е важно.
Значи за елементарни работи да се пишеле толкави реферати.

:uvo:
abe malku unazadeno drugar. ne razmisluvaj taka. ne sme deca.
jas bi si odel ama ne zaradi nea, tuku zaradi mene. da ne mi trosi vreme. da se sedne da se naprai moabed. sakas ili nekes? i kraj. :helou:

Прво, не бегајте од темава. Не е поставена за да забегувате со коментари за начинот на живот и размислувањето на Никола. Ако напаѓате некого за нешто, направете го тоа поткрепено со сопствено мислење во врска со темава, а не само со празни зборови. На тој начин не докажувате дека сте попаметни:)

Второ, ми се допадна темава и малку ме замисливте додека читав.

Имам некои забелешки.
Ти го сакаш дека те прави среќна.
Ако веќе правиме муабет за нешто над вообичаените чувства, тогаш за да бидеш среќен не е потребно нешто за да бидеш. И сакаш затоа што си среќен додека сакаш, а не мора да зависи твојата среќа од него/нејзе.
Зборуваме за луѓе што се спремни да ја напуштат среќата што ја имаат со некого, бидејќи тој/таа е несреќна поради нешто во врската.
Можеби мене ми се чини нелогично ова, но зошто нарекуваш среќа нешто што не може да биде тоа ако човекот што го сакаш е несреќен поради нешто во врската? Зарем можеш да си среќен (воопшто) ако партнерот ти е несреќен?

Ајде вака..

Постои некој фактор кој не му дозволува да функционира како другите. Вие се сакате да, сето тоа е во ред. Ти си спремна да бидеш со него и свесна си од што се би се откажала. Но тој поради преголемата љубов која ја чувствува кон тебе, поради фактот што е свесен дека на тебе нешто ќе ти недостига, иако ти никогаш нема да го кажеш тоа пред него, тој се откажува од тебе. Тој те остава да се обидеш да бидеш среќна, затоа што знае дека со него нема да го достигнеш тоа ниво на среќа.

мислам дека е појасно или пак грешам:smir:
И тука нешто не ми е логично. Ај да се обидам да се поставам во случајов.
Се сакаме, во ред. Спремна сум да бидам со него и свесна од што се` морам да се откажам. Ако јас искрено и отворено му кажам дека се` е во ред, дека не постојат (не ги ни гледам, не ги ни забележувам) било какви пречки кои велите дека се појавуваат, ако ме познава и види дека од срце му го кажувам тоа, зошто би се откажал од мене со изговор дека тоа го прави за мое добро и затоа што премногу ме сака? Зарем тука моите желби и чувства не треба да ги има предвид? Не е во ред да си носи самиот заклучоци што е најдобро за мене без да ме чуе и мене.

И зборувате нешто за безусловна љубов. Да, постои. Но, зарем таа не подразбира незабележување на несовршеностите на тоа човечко суштество? Ете, земете за пример физичка несовршеност. Зарем има човек кој ја нема? Безусловно прифаќање значи целосно прифаќање. Во секој поглед. А кога ќе прифатиш се` како нешто најнормално, а не како еден вид пречка за било што, тогаш може да се каже дека е љубов за каква што зборуваат некои тука.
Кога нема да ги забележувате овие работи, кога ќе ви бидат наааааааајнормални, тогаш може да се зборува за безусловна љубов. А кога има таква љубов, нема ни да има причина за тага кај партнерот, па ни потреба од „Си одам затоа што те сакам“.

Кога станува збор за љубов, себична сум.. Па би одговорила не.
Но од друг аспект..
Како што јас можам да се борам и да жртвувам нешто за да бидам со него, може и он.. А ако е неспособен за тоа веќе.. Што ке ми е? И љубов и се ќе исчезне во дел од секунда.

Зошто толку страшен збор како „жртвување“ спомнувате заедно со зборот „љубов“?
Сфатете дека - кога станува збор за љубов за каква што се зборува тука, ниеден чекор што го правиш не ти ни паѓа на памет да го наречеш жртва:)

можеби требаше темава да ја ставам во љубов, но сакам повеќе да ја гледаме од оваа другата, психолошката,страната на чувствата.
Насловот кажува се, но еве ќе кажам како е тоа за мене.

До каде може да стигне дарежливоста на љубовта. Може ли да се сака од себеси посилно, толку што кога ќе видиш во неговите очи дека веќе не си ти неговата среќа, ќе си заминеш зашто го сакаш, зашто пред твојата љубов за него доаѓа неговата среќа. Јас едноставно би замолчила и би заминала, знам дека немам сили да се борам, и на љубовта кога е вистинска не и треба борба, и нема ништо поважно за мене од неговата среќа. Како кога можеш да го погледнеш во очи и да кажеш "те сакам, го знаеш тоа, сакам се во тебе јас, од љубовта во твоите очи одамна нема траги, не можам да те принудам на сила да ме сакаш, не сакам да те повредам, ја нема во тебе љубовта. Си одам зашто те сакам од себеси посилно знаеш ти, си одам зашто те разбирам, не си одамна среќен со мене ти. По навика пак кажуваше ти дека се е како порано, но гледам јас во твоите очи од рамнодушност траги."

Што би направиле вие тогаш, колку може вашата љубов да биде дарежлива, дури и да боли, може ли да се сака од себеси посилно, можете ли да кажете на вашата љубов, си одам затоа што те сакам ??

Си одам зошто ја гледам рамнодушноста што ја покажуваш кон мене!Си одам за да не патам покрај некој кој не ми возвраќа на начин кој е соодветен на мојата преголема љубов што ја чувствувам!Несакам да стојам покрај тебе само затоа што не сакаш да ме повредиш,сакам да уживам во љубовта а исто и ти.Те сакам ама тоа не е вистинската причина за која си одам...единствената причина сум јас самата за да не се повредам сакајќи да бидам со тебе.Сакам да бидеш среќен на било кој начин но и искрен,за да не ме повредиш,така ќе разберам.Ако си човечен ќе те сфатам,значи искреност пред се каква и да е таа и колку и да боли. (пишував во прво лице,така ми дојде.Како да му кажувамsvetce:)

Тоа би била правилната постапка, ама незнам што би направила, и не сакам да знам, зашто сигурно би било многу тешко......

Ако веќе правиме муабет за нешто над вообичаените чувства, тогаш за да бидеш среќен не е потребно нешто за да бидеш. И сакаш затоа што си среќен додека сакаш, а не мора да зависи твојата среќа од него/нејзе.
Богами не да зависи од него... он те прави среќен, во него си заљубена... како може да не зависи од него кога он е главниот, шерифот во твојот тексас? :)
Можеби мене ми се чини нелогично ова, но зошто нарекуваш среќа нешто што не може да биде тоа ако човекот што го сакаш е несреќен поради нешто во врската? Зарем можеш да си среќен (воопшто) ако партнерот ти е несреќен?
Да форчн, збир на работи те прават среќна, цел сплет... Не те прави среќна добиената ружа од партнерот, туку те прави среќна тоа што тој ти ја поклонил, ружата, те бакнал кога ти ја подарувал... Не те прават среќна црвените лисја или зеленото стебло. Ружата како ружа е гола вода, храна за кравите и другите домашни животни :)

Fortune напиша:
Богами не да зависи од него... он те прави среќен, во него си заљубена... како може да не зависи од него кога он е главниот, шерифот во твојот тексас? :)
Малку да појаснам на што мислев конкретно:)
Сакав да кажам дека - кога сакаш, ти го сакаш човекот и без да прави нешто за да те направи среќен. Чувството дека сакаш некого некогаш е доволно за среќа. Знам дека тука зборуваме за двајца кои си ги возвраќаат чувствата, но чистотата на чувствата ги има и во случај кога сакаш некого, а не си со него.

Princ напиша:
Да форчн, збир на работи те прават среќна, цел сплет... Не те прави среќна добиената ружа од партнерот, туку те прави среќна тоа што тој ти ја поклонил, ружата, те бакнал кога ти ја подарувал... Не те прават среќна црвените лисја или зеленото стебло. Ружата како ружа е гола вода, храна за кравите и другите домашни животни :)
Точно, се сложувам. Меѓутоа, сакам да кажам - и кога не би ми ја подарил таа ружа, јас пак би била среќна.
Верувам дека на форумов има луѓе кои некогаш во животот биле пресреќни само затоа што постои некоја личност, да им е доволно само тоа. Без да прави нешто посебно за да го поттикне тоа чувство.

Ружата сосема хипотетички беше спомната. Пример за нешто друго... Ај мал хинт, пример за карактерот на личноста која ја сакаш, збирот на работи, деталите, на пример :)

Ружата сосема хипотетички беше спомната. Пример за нешто друго... Ај мал хинт, пример за карактерот на личноста која ја сакаш, збирот на работи, деталите, на пример :)
Знам дека ружата беше само како пример, па така и одговорив:)

А што се однесува до хинтот... Па тоа е она што го сакаш, убавите страни кај личноста и маните што можат да се толерираат. А секое дело е одраз на карактер :)
Ако ја сакаш личноста, доколку се случи да се разделите, ти повторно ќе си ја сакаш заради она што е и ќе си среќен што воопшто постои, не мора да мислиш на работите кои ги правела за тебе за да си среќен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom