Си одам затоа што те сакам!

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сигурно.Како може намерно да си отидеш од некој што го сакаш???

Абе сигурно.Како може намерно да си отидеш од некој што го сакаш???

Може и да не е намерно, само што срцето ти кажува дека не си ти неговата/нејзината среќа, а кога некој сакаш вистински дури и пред твојата љубов за таа личност доаѓа среќата за нејзе, зашто кога сакаш така никогаш не можеш да ја сакаш помалку и да се грижиш помалку.

Може сега ќе испаднам најсебичната личност на светов,ама ич не се согласувам со вас.
Ако јас сакам некого и сум во врска со него, како побогу би го оставила?Ако го сакам,сакам да бидам со него, не го оставам по секоја цена,се додека тој не посака мене да ме остави,или додека мене ми ги снема чувствата за таа личност.Ако некој е до толку глупав да ме трпи иако не ме сака,да остане со мене и да го чувствува тоа измачување(како што го претставувате) нека си биде,нека остане со мене и нека не му биде убаво,што да му правам кога е смотан и кога не знае да ја прекине врската.Јас не сум таа што ќе се чувствува непријатно кога сме заедно,тој е.Ако има некој проблем, нека ми раскине.
Јас барем мислам дека не сум до толку будала да бидам во врска со некој што не го сакам повеќе,да чекам некому да му текне дека не го сакам за да ми раскине.
Можеби и грешам,меѓутоа ако некој е до толку неспособен да раскине на некој што не го сака,ако не му текне сам да си се ослободи од мене,нека не очекува дека јас ќе го направам тоа ако го сакам.Ако не го сакам,воопшто нема да бидам со него,ја прекинувам врската.

~*~

Си одам затоа што не те сакам, си одам затоа што ти мене не ме сакаш.
Едно од двете, и мораш да си одиш.

Не знам колку од вас ја почувствувале темава, поминале низ таков период, и колку воопшто се сеќаваат на истиот. Ја љубам, потполно сум предаден на неа, како што не сум бил пред неа на никоја друга. Чувствувам дека не ми е возвратена љубовта. На моето „те сакам“, добивам некој недефиниран коментар. Го чувствувам студенилото на нејзините прегратки, униформираноста на бакнежот, и тоа боли. Кине, пријатели форумџии! Боли кога знаеш дека, додека ти седиш дома, потполно нефункционален поради нејзиното неприсуство, и додека непрестајно размислуваш за неа, тешко ти е, а не знаеш зошто, а всушност знаеш... Знаеш дека таа не ни помислува на тебе. Боли кога ќе ја планираш својата иднина со неа, а кога ќе сфатиш дека твојата љубов ја гуши. Ја гуши чистината на љубовта!? Се молиш и се обидуваш да добиеш некаков одговор, некаков коментар, критика, па макар и пцовка, а се што добиваш е молк. Специфичен молк. Најјезивиот молк кој некогаш постоел. И се плашиш, и те боли, и повторно си нефункционален, и повторно плачење... До кога?
Додека не посака да си оди, да биде сама, да не ја гушам, и до моето повторно молење да бидеме заедно, до моите по милион пати пронижени извинувања, а ни сам не сум свесен за што се извинувам... И жал ми е што ја мачам, затоа што во неа мислев дека сум пронашол среќа...Онаа среќа која неизмерно ми фалеше... А немам храброст да ја пуштам. И така молкот продолжува, до моето наредно извинување...

хмм, ако го сакам ке направам се за да го повратам она што некогаш постоело. Ке направам да е срекен, ке го изненадам со мали нешта, работи кои не ги очекувал.. ке направам се за да ја разбијам монотонијата едноставно би го освоила повторно. Не би го оставила она што е мое и ми значи на некоја друга без борба. А зашто. Зашто не ја гледам веке љубовта во неговите очи и сега што, ке се откажам јас од него!!! Никако!
Ако он дојде до момент кога ке свати дека не ме сака повеке и неможе со мене тоа е друго. Но само затоа што ми изгледа дека се е како по навика и не ме сака како порано да си заминам од него. тоа ми е чиста глупост.

teska tema za komentiranje.ali ke probam :Psi odam koga osekjam deka ne me saka i deka se lazam deka nema da me saka kako jas nego.ili vtoro koga jas nemozam da mu ja vratam ljubovta i ke go macam. samo togas si odam.vo drugite slucai ostanuvam i se boram.

Си одам затоа што ми почна серијата.
Знаеш дека на ова поише ќе поверувам??

ako vo negovite oci zabelezam deka ne e sreken so mene ke go pustam da e sreken so nekoja druga iako go sakam zs mi e do mene ako ne me saka ili ne e so mene sreken...taka e spored mene

Ако си отиде значи дека не ме сака, или има нешто кај мене што не сака. Не може In the name of love да си отиде.

Еве ви ја реалноста (демек не ја знаевте)-сите сме исти гомна. Програмирани сме да делуваме онака како што е најдобро за нас, и да го задржиме она што го сметаме за свое по секоја цена.

Поголема е веројатноста да се правиме слепи пред нељубовта на саканиот, и да го користиме секој момент што е со нас во надеж дека работите утре ќе се сменат.

Тоа е чистата реалност. Се` што сакав да кажам.
И плус на ова ќе додадам, можеби нешто кај партнерот се сменило, но да се разбереме никој не го тера со сила да биде со мене. Ако навистина љубовта исчезнала која корист тој да остане во врска?! А верувам дека секој нормален човек кој веќе нема чувства не би.
Се` друго е само наша обична претпоставка.

РЕСПЕКТ за тие кои што го имаа осетено тоа ... да патат дупло повеќе за среќата на оној кој го сакаш. Мислам дека да го направиш тоа треба да си ЧОВЕК ( во вистинска смисла на зборот ). Не познавам многу кои направиле вакво нешто ( бидејќи и нема ) , ама за мене тие го дсотигнале врвот на она што значи љубов ( знам дека ме негирате дека тоа не е љубов ама оној кој што го направил тоа ... ЗНАЕ ( оние малкуте ) )
Факт е дека после ова си слабак, кукавица , буљаш ... али длабоко во себе знаеш дека си човек ... и се гордееш со тоа ! :)

за малку а веќе премногу болеше...
Пред два месеци имав сериозни здравствени проблеми (барем така мислев) и сериозно мислев да го напуштам бидејќи несакав да поминува време со некој кој како човек нема долга иднина. знаеше дека нешто со здравјето не е во ред но незнаеше дека е толку сериозно.и долго време си ќутев и размислував како да му кажам,што понатаму? стигнав баш до ова решение..Ќе го оставам со објаснување дека не го сакам веќе (иако тоа тешко ќе го поверуваше,ама ќе мораше да се помири со тоа).знаев дека ако му ја кажам вистината немаше да дозволи да останам сама.Ќе требаше јас по некое време да го оставам сама.засекогаш.
Сето тоа се разреши после еден месец плачење и осеќање мизерно кога дознав дека резултатите мои (снимките) ги смешале со други.Среќа што си оставив време да размислам,инаку до сега ќе бев без него.

Мислам дека би и рекол "Си одам зошто те сакам".Се молам никогаш да не дојде тој момент затоа што ја сакам премногу.Верувам дека таа е вистинската.Кога бараш некој во кој веруваш и веруваш дека си го нашол,а реалноста кажува дека тој во кој си верувал е само илузија тогаш ја губишсмислата за живот.Можеби не секој ден,но доста често се молам да недојде до тој момент затоа што мислам дека ќе.............ууу несакам ни да мислам на тоа

Ќе напишам повторно безоглед на тоа што таа нема никогаш да го прочита ова:ТЕ САКАМ Марија

Одбрав јас да тагувам за двајцата. Таа сакам да е среќна. Во моментов и засекогаш. Го заслужува тоа како никој друг.
Бидејќи ја сакам

kolku i da sakas nekoj pred se e tvojata sreka! si ja ostavil zatoa sto ti ne si bil sreken so nea, a ne zatoa sto taa ne bila,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom