Кои се тие права што недостасуваат?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ќе пробам смирено да реплицирам, иако темава благодарение пред се на Dardan-ia кој успеа да каже некои работи комплетно надвор од реалноста.
Види, не може владата на една држава да им помага повеќе на малцинствата отколку на мнозиноското население од кое ја добиваат власта, а плус тоа малцинство на кое ти мислиш да се заканува со “востанија“ и да има агресивен пристап кон останатите националности во земјата... не е логично едноставно.
Инаку ти дадов црвено заради една причина особено... да му се помогне на некого од страна на владата, или од било кој, не е лоша работа. Многу ниско е да се пожалиш дека некој добил помош а ти не... секое добивање помош на оние кои им треба... мора да го поздрави секој, и сиромав и богат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
SPORED "LAJM" - MVR KJE VRABOTI USSTE 400 POLICAJCI-ALBANCI
Ministerstvoto za vnaressni raboti (MVR) do krajot na godinava kje vraboti novi
400 policajci, vo soglasnost so obvrskite za implementacijata na Ramkovniot
dogovor, pissuva vesnikot na albanski jazik "Lajm".
Vesnikot pissuva deka brojkata na Albancite vraboteni vo MVR koja pred dve
godini iznesuvala 3 procenti sega e zgolemena na 13,5 posto, a do krajot na
godinava treba da se zgolemi na 16 procenti. "Lajm" pissuva deka vrabotuvanje na
okolu 400 novi policajci e del od reformite vo policijata koi se neophodni
dokolku Makedonija saka da vleze vo EU i NATO. Spored "Lajm" ovie reformi
podrazbiraat sozdavanje na moderna i efikasna policija, no i zgolemuvanje na
procentot na etnicckite zaednici, osobeno na albanskata zaednica.
"Vreme" inaku pissuva deka, iako MVR prethodno najavillo novi vrabotuvanja
zasega nema konkurs za toa ili za obuka na novi policajci. Portparolot na MVR,
Borcce Pessevski, pak vccera go demantiral pissuvanjeto na "Lajm" istaknuvajki
deka MVR zasega ne planira novi vrabotuvanja.

Uste kolku samo ima da se vrabotat , uste duplo , vo sekoj drzaven sektor, priznavam doagjaat dobri denovi za albancite, koga ke se znae deka golem e brojot na onie sto se vo stranstvo (albanci) togas izgleda ke ima za site nas rabota, albancite so evropski prosek na vraboteni :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Абе остај не мачи се.Тој твојот пост го читат поинаку.Коментират то шо му одговарат,а то шо не му одговарат го игнорират.Убав тој на Ајнштајн.:pos2:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
izgleda ke ima za site nas rabota, albancite so evropski prosek na vraboteni :)
Во Европа нема просеци друже, во Европа се бара квалитет. Не само да се трупаат необразовани луѓе. Ако така биде нема добра иднина ни за нас ни за Албанците. Значи поентата е стручност, а не процент. Нека има и 80% Албанци некаде само нека се квалификувани. Ај сега понатаму што им пречи на браќата во Македонија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
SPORED "LAJM" - MVR KJE VRABOTI USSTE 400 POLICAJCI-ALBANCI
Ministerstvoto za vnaressni raboti (MVR) do krajot na godinava kje vraboti novi
400 policajci, vo soglasnost so obvrskite za implementacijata na Ramkovniot
dogovor, pissuva vesnikot na albanski jazik "Lajm".
Vesnikot pissuva deka brojkata na Albancite vraboteni vo MVR koja pred dve
godini iznesuvala 3 procenti sega e zgolemena na 13,5 posto, a do krajot na
godinava treba da se zgolemi na 16 procenti. "Lajm" pissuva deka vrabotuvanje na
okolu 400 novi policajci e del od reformite vo policijata koi se neophodni
dokolku Makedonija saka da vleze vo EU i NATO. Spored "Lajm" ovie reformi
podrazbiraat sozdavanje na moderna i efikasna policija, no i zgolemuvanje na
procentot na etnicckite zaednici, osobeno na albanskata zaednica.
"Vreme" inaku pissuva deka, iako MVR prethodno najavillo novi vrabotuvanja
zasega nema konkurs za toa ili za obuka na novi policajci. Portparolot na MVR,
Borcce Pessevski, pak vccera go demantiral pissuvanjeto na "Lajm" istaknuvajki
deka MVR zasega ne planira novi vrabotuvanja.

Uste kolku samo ima da se vrabotat , uste duplo , vo sekoj drzaven sektor, priznavam doagjaat dobri denovi za albancite, koga ke se znae deka golem e brojot na onie sto se vo stranstvo (albanci) togas izgleda ke ima za site nas rabota, albancite so evropski prosek na vraboteni :)
Власите во Македонија имаат Европски просек под 5% невработеност па доколку тоа се случи за уште малцинства во Македонија,тогаш со сигурност може да се каже дека државава ќе представува единствен пример во светот каде малцинствата имаат далеку поголеми права одколку мнозинството со што се докажува тезата дека Македонија ќе представува држава за сите освен за сопствениот народ кој живее во ГЕТО.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Во Европа нема просеци друже, во Европа се бара квалитет. Не само да се трупаат необразовани луѓе. Ако така биде нема добра иднина ни за нас ни за Албанците. Значи поентата е стручност, а не процент. Нека има и 80% Албанци некаде само нека се квалификувани. Ај сега понатаму што им пречи на браќата во Македонија.
dokolku moze da e stavat makedonci direktori samo so osnovno obrazovanie togas moze i albanci :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Власите во Македонија имаат Европски просек под 5% невработеност па доколку тоа се случи за уште малцинства во Македонија,тогаш со сигурност може да се каже дека државава ќе представува единствен пример во светот каде малцинствата имаат далеку поголеми права одколку мнозинството со што се докажува тезата дека Македонија ќе представува држава за сите освен за сопствениот народ кој живее во ГЕТО.
so ova geto veke preku glava ste mi... kaj e toa geto aj kazi mi a toa sto se plasis koga nekoj ke ti spomne zapdna toa e druga rabota ubistva i kriminalci ima sekade ne tresi gluposti...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Абе шкендо сакаме да ја оправиме државата или да ја доуништиме. Размисли. :uvo:
ne deka sakam da ja unistam ni najmalku tuku ne gi gledajte rabotite ednostrano samo kako sto vi godi.. tuku kako sto e realnosta... a za instituciite i kadrite prvo treba sve od temel da se rusi pa da se pocne od pocetok zosto vaka pak nisto...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
so ova geto veke preku glava ste mi... kaj e toa geto aj kazi mi a toa sto se plasis koga nekoj ke ti spomne zapdna toa e druga rabota ubistva i kriminalci ima sekade ne tresi gluposti...
не го разбра баш ама тоа е разбирливо нели...
АБЦ сака да каже дека поради тоа што сме изолирани од светот и за секаде ни требаат визи наликуваме на гето поради нашата уназаденост
не сакаша да те пофали дека си опасен и јак sd

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Дардан ти мешаш значење на зборот право со значењето на зборот привилегија.

ne deka sakam da ja unistam ni najmalku tuku ne gi gledajte rabotite ednostrano samo kako sto vi godi.. tuku kako sto e realnosta... a za instituciite i kadrite prvo treba sve od temel da se rusi pa da se pocne od pocetok zosto vaka pak nisto...
А ти мислиш вредни и едуцирани луѓе без партиска припадност се радосни кога гледаат неспособни, но луѓе со книшка како стануваат директори или воопшто имаат работа само затоа што се Македонци? Мене исто толку ми смета да се пополнуваат квоти за вработување само затоа што си член на владејачката партија како што смета да се пополнуваат места на етничка линија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
dokolku moze da e stavat makedonci direktori samo so osnovno obrazovanie togas moze i albanci :)
Може,само доколку се направи реален попис на луѓе кој моментално живеат во Македонија ќе излезе дека тука егзистираат 7-8% Албанци кој не се пожелни на запад затоа што не знаат ни куќата да си ја најдат а од друга страна треба да бидат директори на школи или било какви административци во и онака гломазната администрација на Македонија.
Биди реален и кажи колку % од твојата фамилија веќе се во странство па ве оставија вас малку "понеснаодливите" да атакувате на вработувања за кој немате ни поим дека можело да постојат,односно ги измислиле за вас колку да се задоволат с-рамковните услови.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
не го разбра баш ама тоа е разбирливо нели...
АБЦ сака да каже дека поради тоа што сме изолирани од светот и за секаде ни требаат визи наликуваме на гето поради нашата уназаденост
не сакаша да те пофали дека си опасен и јак sd
jas nitu sum opasen nitu jak.. imam nekoi prijateli koisto ziveat vo drugi gradovi pa koga gi kanam tie se plasat da dojdat ne deka sum jak ili neznam sto tuku tie imaat takva slika vo glavata deka ovde sekogas se puka ili se ubiva samo sto ke se vidi makedonec istata misla vazi i za albancite koi ne bile vo istocna pa ne znaat i ne se dobro informirani.. i zatoa tie geta sto nekoj gi izmisluva se samo glupost i nisto drugo

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Може,само доколку се направи реален попис на луѓе кој моментално живеат во Македонија ќе излезе дека тука егзистираат 7-8% Албанци кој не се пожелни на запад затоа што не знаат ни куќата да си ја најдат а од друга страна треба да бидат директори на школи или било какви административци во и онака гломазната администрација на Македонија.
Биди реален и кажи колку % од твојата фамилија веќе се во странство па ве оставија вас малку "понеснаодливите" да атакувате на вработувања за кој немате ни поим дека можело да постојат,односно ги измислиле за вас колку да се задоволат с-рамковните услови.
tebe covece ti smeta zatoa sto se vrabotuvaat albanci .. mislis nema makedonski kadri sto ne zasluzuvaat da rabotat vo administracia ili nekoja druga institucija? ne tresi gluposti ova se slucuva od dvete strani

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Дардан ти мешаш значење на зборот право со значењето на зборот привилегија.

А ти мислиш вредни и едуцирани луѓе без партиска припадност се радосни кога гледаат неспособни, но луѓе со книшка како стануваат директори или воопшто имаат работа само затоа што се Македонци? Мене исто толку ми смета да се пополнуваат квоти за вработување само затоа што си член на владејачката партија како што смета да се пополнуваат места на етничка линија.
ni najmalku jas ne sum za vrabotuvanje na nesposobni ili luge sto ne zasluzuvaat no vo nasava drzava sve odi partiski bilo toa dui dpa vmro sdsm.. ista slika sekogas koga ke se smeni vlasta samo sto porano albancite nemaa del kako sto imaat sega..

Kajgana Shop

На врв Bottom