Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Зошто кога ставам да донлоадирам некој торент не почнува да се донлоадира се додека не го дисконектирам па конектирам рутерот е тек тогаш почне да донлоадира?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Ај ќе ве молам за помош? имам рутер Thompson и од него земам безжично на комп и лаптопот. е сега некое копиле од комшиите изгледа почна да ми краде пошо ми кочи многу а и брзо ми се троши нетот. е сеа како да му ставам пасворд на рутерот????????????

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај ќе ве молам за помош? имам рутер Thompson и од него земам безжично на комп и лаптопот. е сега некое копиле од комшиите изгледа почна да ми краде пошо ми кочи многу а и брзо ми се троши нетот. е сеа како да му ставам пасворд на рутерот????????????
Пристапи до адресата на рутерот пример 192.168.1.1 логирај се како админ и таму ќе го сетираш пасот во соодветниот дел. Ако не знаеш ip на рутер во cmd пиши ipconfig и види default gateway

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Зошто кога ставам да донлоадирам некој торент не почнува да се донлоадира се додека не го дисконектирам па конектирам рутерот е тек тогаш почне да донлоадира?

\

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.719
Поени од реакции
11.557
Дај некој да ми каже кој е проблемот со youtube? Неможам да се логирам, ми вика нешто google acounts.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15

\
Ќе си подесиш Port Forwarding, бар кај мене на тој принцип работе. За жал на секое морам да одам Setup Guide во uTorrent :S

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Едно прашање. Порано ми работеше LAN-от на лаптоп и PC преку Speedport рутерот. Сега скорото пробав сервер од CS и не ми го најде дека е на локална мрежа. На што би можело да се должи ова ?
Инаку имам XP и на двата

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Не знам прашањево дали е за тука...
Иам проблем со твитерот.
Кога пишувам, и кога нели онадам по некој (@) кај него тоа јас што сум пишувал не стига.

Г

Грејвдигер

Гостин
Не знам прашањево дали е за тука...
Иам проблем со твитерот.
Кога пишувам, и кога нели онадам по некој (@) кај него тоа јас што сум пишувал не стига.
Ако е испратен твитот мора да стига кај него во „Mentions“, освен ако те блокирал мислам дека не може да го споменуваш. Или пак твитер има некој проблем, знае да зафркава.

Kajgana Shop

На врв Bottom