Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Ако ви е за игри, тогаш може преку HAMACHI
Ne ni e za igri tuku onaka mislevme poso i 2cata imame wireless..

Комплицирано е многу, така да значи едниот нека се приклучи на рутерот на другиот и готово . Наједноставно без да местиш ништо.
Ok nema veze, sepak fala i na 2cata :smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Zdravo
Imam eden switch SMC-EZ6508TX sakam da povrzam 3 kompjuteri na internet i vo mreza e sega problemot e za da koristat internet mora da imaat avtomatski IP adresi ama taka ne se gledaat vo mreza, ako mu namestam IP adresi se gledaat vo mreza ama nemam internet.Imam kablovski interet so modem Motorola SB5101E. Dali mozi da se napravi neso so switch-ov ili da si baram nesto drugo????

Кабловкиот интернет значи мораш да го делиш со рутер неможи со switch, или друга опција, на едниот компјутер ако имаш две мрежни тогаш тој да ти служи како сервер , односно рутер , ама комплицирано ти е тоа. Наједноставно земиси рутер.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
АЈ некој да ми казит како да ја зголемам брзината на нетот,на спедтест ми ојт 5 мб,пробав со фулспед ми крена 13 мб ама сакам појке.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
АЈ некој да ми казит како да ја зголемам брзината на нетот,на спедтест ми ојт 5 мб,пробав со фулспед ми крена 13 мб ама сакам појке.
Izvini vaka ama ti sakas da se e*es a nejkes da ti vleze? :pusk:

5mb ti e pak,sto sakas praj ako taa brzina ti e vo paketot, samiot da si ja zgolemis ti nema nikakvi sansi.. ako sakas pogolema brzina zemi si drug paket...

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Pomos

Imam internet wireless i na personalniov kompjuter mu staviv adapter za da fajkam! I se si imat internet samo na momenti mi pisi 11Mbps a nemam internet i koga ke napram repair pak imam ili pak da napram disconnect i pak connect imam! E sega dali nekoj mozi da mi pomogni da mi kazi dali e nekoj virus ili nesto da napravam ako mozi da ne mi e vaka! FALA pozdrav

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Imam internet wireless i na personalniov kompjuter mu staviv adapter za da fajkam! I se si imat internet samo na momenti mi pisi 11Mbps a nemam internet i koga ke napram repair pak imam ili pak da napram disconnect i pak connect imam! E sega dali nekoj mozi da mi pomogni da mi kazi dali e nekoj virus ili nesto da napravam ako mozi da ne mi e vaka! FALA pozdrav
Да ти прави така поради вирус, не верувам.. штом ти јавува само 11 Mbps (а гарант цело време варира), претпоставувам дека е слаб сигналот. Ако имаш продолжен USB кабел (1.8 или 3 метри) закачи го адаптерот на него и мрдај додека не фатиш појак сигнал на мрежата, па после залепи го кабелот or whatever :)

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Да ти прави така поради вирус, не верувам.. штом ти јавува само 11 Mbps (а гарант цело време варира), претпоставувам дека е слаб сигналот. Ако имаш продолжен USB кабел (1.8 или 3 метри) закачи го адаптерот на него и мрдај додека не фатиш појак сигнал на мрежата, па после залепи го кабелот or whatever :)
Da varira ama za signalov pisi very good a plus na lap top od isto mesto si tece se normalno. ne mi e jasno samo zosto koga ke mu napravam repair i togas imat pak internet???!! I use nesto da prasam odam vo tools i stegam clear private data i mi brisit se osven nekoj stranici!kako mozam da gi izbrisam??

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Иам Акаунт на ФејсБук. Пробуем да се логирам, не може. Напраив друг акаунт и од коа го напраив се логирав, се беше ОК. После 30 мин, пробав да се логирам со новиов и нејќе. Како е могуче ова?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Извини јовче, ама ти од Марс си паднат?

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
дајте како идеше она сетапот и све околу него за...да преку нет аксесираш у друг компјутер...значи преку нет конекција да моеш да работиш и влагаш у хард диск и мај докјументс преку нет...и како иде тоа дали е обавестен компјутерот на кој работиш и такодаље...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дајте како идеше она сетапот и све околу него за...да преку нет аксесираш у друг компјутер...значи преку нет конекција да моеш да работиш и влагаш у хард диск и мај докјументс преку нет...и како иде тоа дали е обавестен компјутерот на кој работиш и такодаље...
Team Viewer
Anyplace Control
Windows Remote Assistance (ова го има секој Windows)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Team Viewer
Anyplace Control
Windows Remote Assistance (ова го има секој Windows)
на кој начин работат и кое од нив е најнеприметно и најлесно за употреба ако неќеш другиот на компјутерот да те разбере...U know what a i am talking 'bout right?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
на кој начин работат и кое од нив е најнеприметно и најлесно за употреба ако неќеш другиот на компјутерот да те разбере...U know what a i am talking 'bout right?
Првите две. Расчепкај ги малку и се ќе ти биде јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom