Г
Гоццццце
Гостин
А како да ги поврзам двата во мрежа?Мислам дека треба да се направи clone на MAC адресата. Да се јавиш ти во кејблтел па тие да ти објаснат/направат како што треба ?
А како да ги поврзам двата во мрежа?Мислам дека треба да се направи clone на MAC адресата. Да се јавиш ти во кејблтел па тие да ти објаснат/направат како што треба ?
А како да ги поврзам двата во мрежа?
Читај-={K-O-R-U-N}=- напиша:Еве еден од најлесните начини:
(Истово направи го на двата компјутери)
Оди на пропертис на My Computer, па во табот Computer Name кликни на копчето Cnange. Кај Computer Name си пишуваш името на компјутерот (нека се различни на двата РС), а од доле одбираш Workgroup и таму пишуваш како ќе ти се вика мрежата, пример: DOMA (ова МОРА на двата РС да е исто)
После правиш рестарт на двата РС, си идеш на кој сакаш фолдер или партиција, десен клик, одбери Sharing and security, таму кликни го линкот If you understand the........ па од доле одбираш Share this computer on the network и ако сакаш Allow users to change my files.
Ќе почекаш малку да се заврши тоа лоадингот, и толку треба да е....
Пробај вака, ако нејќе, има уште финти :helou:
Имам слушнато за ова поточно дека преку струја е тестиран пренос на податоци значи Интернет и дека била успешна методата.Гледав на една емисија на телма некоја Американско-Канадска фирма направила некој рутер или како беше незнам и тоа со кабли од струјата се поврзуело и интернетот бил побрз незнам за колку?Па некој информации се мислам фирмата нкеако неотел или слично се викаше.
Рутерот нека биде и од вонземјани направен, тебе кога телекабел или било кој друг ти вика, ЕВЕ ТИ 4-6 Mbps, ти толку ќе имаш.Гледав на една емисија на телма некоја Американско-Канадска фирма направила некој рутер или како беше незнам и тоа со кабли од струјата се поврзуело и интернетот бил побрз незнам за колку?Па некој информации се мислам фирмата нкеако неотел или слично се викаше.
Кога така пак ќе направи пробај со Repair на конекцијата...Мојот цимер има проблем со wireless конекцијата.Има Dell Inspiriton 1525.Понекогаш дава Limited Connectivity но нема интернет конекција.На wireless мрежата покажува -The capability of your network does not match the requirements of this network-
Moже ли некој да помогне??
Незнам веќе по кој пат....Repair....ништоКога така пак ќе направи пробај со Repair на конекцијата...
Знаат понекогаш рутерите да се блокираат, но мораш да им направиш освежување
Инаку за тоа Repair, десен клик на иконката на таскбарот на конекцијата. Или пак во Network Connections.
Мислам дека ќе помогне, пробај така..ако е небива, обрати се кај друг.
Пробај извади го кабелот и усб-то и пак стави ги да видиш дали ќе има некоја разлика. Во однос на сигналот тешко е да се каже можеби смета нешто или да не е далеку од рутерот. Пробај премести го на друга страна види дали ќе има разлика па пиши повторно.имам проблем со usb stickot за wlan сигнал....денес тоа ми се случи синоќа се си работеше добро....покажува дека е поврзан, ми покажува дека има сигнал 48%, а интернет страни не ми отвара....го избришав драјверот одново го инсталирав имаше некое време, сега пред малку пак ми снема... да не е нешто до усб стикот ?
Пробај извади го кабелот и усб-то и пак стави ги да видиш дали ќе има некоја разлика. Во однос на сигналот тешко е да се каже можеби смета нешто или да не е далеку од рутерот. Пробај премести го на друга страна види дали ќе има разлика па пиши повторно.
Кај мене се случуваше неколку пати да ми се намалува сигналот поради локацијата на која беше поставен стикот но можеби бидејќи бил оддалечен рутерот.немам кабел, усбто го користам веќе 4 месеци, немав никакви проблеми се до денес, а сигналот иако е 48% кога симнувам нешто, ја постигнува целата брзина на нетот.....
Заебани се DNS серверите на твојот провајдер (или ти се изместени) и затоа неможеш да отвараш страни. Ти имаш интернет, ама неможеш да сурфаш. Или ќе си се опраи за некој саат/ден, или јави им се, прашај ги кои DNS адреси да ги ставиш.немам кабел, усбто го користам веќе 4 месеци, немав никакви проблеми се до денес, а сигналот иако е 48% кога симнувам нешто, ја постигнува целата брзина на нетот.....
Заебани се DNS серверите на твојот провајдер (или ти се изместени) и затоа неможеш да отвараш страни. Ти имаш интернет, ама неможеш да сурфаш. Или ќе си се опраи за некој саат/ден, или јави им се, прашај ги кои DNS адреси да ги ставиш.
Еве пример, пробај кликни тука, би требало да ти отвори Google.
Ако ти отвори Google, тогаш ДЕФИНИТИВНО нешто е сјебано со DNS серверите или од кај тебе, или од кај провајдерот.