Претходен живот - верувате или не....

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Testot e ziva glupost... znaci site luge rodeni na moj datum se ( sto e fizicki nevozmozno bar 10.000 luge da bidat slednoto :

Your past life diagnosis:
I don't know how you feel about it, but you were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern South Australia around the year 1250. Your profession was that of a shepherd, horseman or forester.
Your brief psychological profile in your past life:
Person with huge energy, good in planning and supervising. If you were just garbage-man, you were chief garbage-man.
The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to learn humility and faith in spiritual principles. You should believe in higher reasons.

E radi vakvi tupavi testovi luge ne razbiraat reinkarnacijata :nenene:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Testot e ziva glupost... znaci site luge rodeni na moj datum se ( sto e fizicki nevozmozno bar 10.000 luge da bidat slednoto :

Your past life diagnosis:
I don't know how you feel about it, but you were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern South Australia around the year 1250. Your profession was that of a shepherd, horseman or forester.
Your brief psychological profile in your past life:
Person with huge energy, good in planning and supervising. If you were just garbage-man, you were chief garbage-man.
The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to learn humility and faith in spiritual principles. You should believe in higher reasons.

E radi vakvi tupavi testovi luge ne razbiraat reinkarnacijata :nenene:
Тестот е поставен поради интеракција на темата, малку да биде забавна за тие што не ја сфаќаат.... инаку може слободно да се дискутираат ставовите :helou:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
I jas si proveriv od ovoj linkot i 90% od napisanoto se poklopuva so toa sto sum sega. Bas interesna rabota, ne znam dali da veruvam ili ne.

Член од
4 април 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
E stvarno ne znam sega vo so da veruvam,:toe: ednas koga bev mala se sekavam deka edna nok stanav za da odam vo Wc i se poglednav na ogledalo onaka slucajno i mesto mene poglednav edno drugo dete koe mi licese na kinez i bese masko(jas sum zensko).Toa traese moment od sekundata tolku mnogu bev uplasena sto samo legnav vo krevetot isplasena i molcev! Toa ne go kazav nikomu zosto znaev deka ke me napravat nenormalna:nenene:a i si mislev deka mi se pricinilo.(megutoa toa bese jasna slika)Posle nekolku godini vo nekolku knigi citav deka demek toa sto sme bile vo prethodniot zivot nekogas moze da se vidi vo ogledalo megutoa noke a i nekoi luge mi go imaat kazano toa.
E sega od seto ova najcudno mi e sto za mene sega ispadna deka sum bila masko i deka sum zivela vo severna Kina.Auuu strasna rabota luge neznam so da kazam i ne znam vo so da veruvam.:toe: P.S za ova pogore ne lazam zimi se!!!:nenene:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Верувам! Неможам да кажам што сум бил и кој сум бил ама сепак верувам во тоа.
Понекогаш мислам оти сум бил некој маѓосничар. :salut:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
сум бил зенско и сум зивеел некаде накај Америка...Во професија сум бил Актор,Пејач или играч....
Онтопик:Верувам дека сум постоел бидејки кога ние ке умреме душата не умира туку оди негде....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Прашањето е КАДЕ?
а одговорот е права мистерија у буквална смисла на зборот! нит некој знаел ни па сеа знае а и нема никад ни да знае... осим ако нема некое памтење од претходен живот :)

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Ептен ако многу напредне технологија па може некако да се открие ама чисто сумњам дека тоа набрзо ке се деси. А тоа за памтење од претходен живот има многу луѓе што тврдат дека на се се сеќаваат и дават точни податоци, ама од кај знаеш дали да им веруваш:toe:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Имам читано одприлика пред година дена за едно дете во Америка кое на 2-3 години сите видови на борбени авиони ги знаеше и имаше точаче пластично во вид на авион. Кога ке го прашаа неговите што сака да биде кога ке порасне тој веднаш им одговараше "пилот". Инаку детето авионите ги знаеше по нивните стручни имиња не некои си народски значи шифрите на Авионите. Имаше еден календар на зидот со авиони и сите ги знаеше. Се претпоставува дека е реинкарнација на некое воено лице не ми текнува името сега кој бил пилот и загинал во втората светска војна.
Еве ви го клип4ето.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Доста се зборувало - и доста е застапено мислењето во одредени религии дека сите имаме претходни животи, животи кои сме ги живееле пред овој сегашниот. Уште поважно е што се се вели дека тие животи т.е животни искуства влијаат и на овој живот.
Дали верувате во ова??
Изнесете ваши мислења и искуства ако имате??

еден линк за да се тестирате што сте биле во претходен живот:
http://www.thebigview.com/pastlife/

п.с (оваа тема е отворена во мистерии поради нејзината мистичност но ако сметате дека треба да се премести сторете го тоа)

ваквите тестови за претходниот живот сметам дека се неточни бидејќи може истииот резултат да испадне на повеќе луѓе и што испаѓа дека сите истиот живот сме го живеел претходно? чисто сумјам!

инаку...

претходниот живот може да го видиш само со хипноза која ќе те врати во минатото,такво нешто гледав на Опра, имено еден психијатар ги враќаше луѓето во минатото за да отстрани некакви необјасниви фобии кои тој тврдеше дека датираат од некој претходен живот, жените кои служеа како пример имаа навистина мнгоу необјасниви стравови кои не се како резултат на некаква случка од сегашниот живот. И така под камера да видите какви работи доживуваа од претходниот живот се што се случуваше тие го доживуваа пак...

еве нешто околу тоа:

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
а одговорот е права мистерија у буквална смисла на зборот! нит некој знаел ни па сеа знае а и нема никад ни да знае... осим ако нема некое памтење од претходен живот :)
епа ако незнаеш каде, како знаеш дека иде негде?! (рај, пекол или било каде?)
Глупо е да веруваш така.:toe:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
епа ако незнаеш каде, како знаеш дека иде негде?! (рај, пекол или било каде?)
Глупо е да веруваш така.:toe:
другар да ти кажам не верувам.. тоа е прва работа
втора работа.. никаде не спомнав дека знам каде кога како и зашто...
а и никој не знае тоа... или грешам?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.205
Поени од реакции
30.393
а како се познава дали сте имале претходен живот?

Kajgana Shop

На врв Bottom