Имаш право ги кинат џеповитеАбе не сфаќате вие... тоа намерно е така за да не се маткате со 5 денарки:kesa:
И колку ќе чини Бабината Супа? 10 или 20 денари?Набрзо се очекува повлекување од оптек на ситните ковани пари и емисија на нови со апоени од 10 денари минимум.Значи 5те денари нема повеќе да важат како платежно средство во државава.
Кажи ми дека се заебаваш со информацијава......Набрзо се очекува повлекување од оптек на ситните ковани пари и емисија на нови со апоени од 10 денари минимум.Значи 5те денари нема повеќе да важат како платежно средство во државава.
Кажи ми дека се заебаваш со информацијава......
Како така ќе функционираме жити се?
Се ќе заокружиме на десет денари?
Регулаторна Комисија за Енергетика ќе носи одлука за покачување на бензините за 10 денари?
Или Мобимак кога ќе ме фактурира ќе ми заокружува на 10 денари?
Ај малце размислување пред да се каже нешто....
Па јас зборувам како платежно средство а не како средство за пресметување на прометот,значи ќе имаме заокружување на сумата при плаќање,и што има да се чудите тука.Емисија на метални монети ќе има од 10 до 50 денари а полека ќе се повлекуваат книжните или хартиени банкноти до 50 денари а првата или најмала вредност на хартиена банкнота ќе биде од 100 денари.Уствари што има јас да ви образложувам некои административни работи кога не сум платен за тоа,па имате 150 000 административци кој го цицаат Македонскиот буџет а не ви даваат никакви информации.Кажи ми дека се заебаваш со информацијава......
Како така ќе функционираме жити се?
Се ќе заокружиме на десет денари?
Регулаторна Комисија за Енергетика ќе носи одлука за покачување на бензините за 10 денари?
Или Мобимак кога ќе ме фактурира ќе ми заокружува на 10 денари?
Ај малце размислување пред да се каже нешто....
Да, и јас така чув. Во Бихаќка 7 , така било договорено.Набрзо се очекува повлекување од оптек на ситните ковани пари и емисија на нови со апоени од 10 денари минимум.Значи 5те денари нема повеќе да важат како платежно средство во државава.
Tаму ли се договарате за вакви работи?Па кажи бе не се срами ете не знаев каде ги готвите овие "урнебеси".Да, и јас така чув. Во Бихаќка 7 , така било договорено.
Па ќе посакате и вие никогаш да не сте се родиле или населиле овде.Јас би рекол дека поскапувањето е единствен пат за хумано етничко прочистување на Македонија.Секој што ја сака земјава ќе јаде леб и сол ама ќе остане да живее на вистинската негова татковина.Македонија станува скапо место за живеење
Храната ќе поскапува и годинава, а се заканува и висока инфлација. Играчите од прехранбениот бизнис предупредуваат дека без пожестоки интервенции на Владата, Македонија се повеќе ќе станува скапо место за живеење.
Само лани цените на речиси сите прехранбени производи вртоглаво пораснаа. Некои продукти поскапеа дури и за 120%.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88089
...........
Eve ti , zgolemuvanje na platite za 10% , na hranata 120% , aj sega stedi za da kupis kukja ili kola ?
Имањето "аусвајз" за излез од ГЕТО не е никаков показател дека некој ја напушта земјава.Токму Букарскиот пасош е најдобра опција за сите оние кој не мислат да ја напуштат за секогаш Македонија.Би се кладел со секого дека доколку Македонскиот пасош биде рангиран барем колку поранешниот Југословенски по однос на визи и преминувања гранични бариери дека бројот на оние што бараат Бугарски или некаков друг пасош би се свел на минимални 1000 побарувања,итоа за задоволување на некакви права во смисла на наследство,експлицитни работни места и сл. каде покрај другото се бара корисникот да има и државјанство на земјата каде сака да си ги оствари своите побарувања.Izgleda malku ja sakaat, 70 iljadi makedonci cekaat bugarski pasos , iljadnici albanci rabotat nadvor .
Се што е ,добро, за Македонија досега произлегло од Бихаќка 7. Да, таму се готват тие ,урнебеси,. Совет еден. Јас, кога минувам низ таа улица , обично, носам гас-маска. И, да знаеш помага.Tаму ли се договарате за вакви работи?Па кажи бе не се срами ете не знаев каде ги готвите овие "урнебеси".