Дали годините се пресудни за пријателство?

Годините имаат влијание на развојот на личноста ...
во различен период се наоѓаме во различен стадиум од развојот.....
А луѓето си се бираат по паметот.....:)....(ова не е секогаш точно , ама важи за добар дел)

Аха, искрено, јас со некој кој има повеќе од 25/6 години незнам што би зборела, посебно со некој поинтелигентен. Исто така, има тинејџери на 25, со кои пак во никој случај не би можела да се дружам од причина што единствените муабети им се сведуваат на апсурдни смешки, глупи коментари, основната тема им е секс и се однесуаат како зовриени хормони.

Единствено доколку во голем процент ми се совпаѓаат мислењата и интересите со некој драстично поголем или помал од мене(помал поретко), тогаш би можела да бидам пријател со него. Сепак, на крајот излегува дека и не е важен моментот со годините, во споредба со другите фактори!

Зависи од нивото на интелегенција кај двете персони. Инаку годините не се битни.

Зависи од нивото на интелегенција кај двете персони. Инаку годините не се битни.
неможам да му се изначудам на постов???каква врска има интелегенцијата тука.?
за пријателство не се пресудни а за другарствово голем процент се пресудни.Ова го напишав за да не се помешаме меѓу пријателство и другарство.

Не се важни годините,но сметам дека секој треба да си го иживее својот период од животот.Не велам да не се дружат нека се дружи кој со кого сака ама не ми се допаѓа кога ќе видам 15 годишно девојче кое излегува во град и се облекува како 20 годишна девојка и се однесува така.Едно е да разговараш и да се дружис со луѓето а друго е да глумиш возрасен.

неможам да му се изначудам на постов???каква врска има интелегенцијата тука.?
за пријателство не се пресудни а за другарствово голем процент се пресудни.Ова го напишав за да не се помешаме меѓу пријателство и другарство.

:oftopic:
Не можам и инетелигенција е.

Он топик.
Шо не можиш да сфатиш? Зошто се чудиш?
Зошто се пресудни?
Ај одговори жити прстињата.

Разлика од неколку години и не е пресудна за пријателство, но ако се работи за повеќе тогаш и те како е битна. Со многу постари може да се најдам во друштво, сум била и супер сум си поминувала, али не би - константно да се дружам со нив. Сепак имаме различни интереси, различни гледишта на работи. Годините си го прават своето.

Aristotel veli vaka zapoznaj se so dest iljadi luge od niv zboruvaj so iljada druzise so sto a eden imaj vistinski prijatel znaci bitno e da ti se poklopuvaat kockite so nekoja licnost bez razlika dali e postara ili pomlada

Годините не се битни за другарство,ама за пријателство се битни.
Јас имам и помали од мене едно 10 години и другарки и другари,и постари исто така,али сега не може со нив да идам во град.
Можам само да се дружам пред зграда

Годините не се битни за другарство,ама за пријателство се битни.
Јас имам и помали од мене едно 10 години и другарки и другари,и постари исто така,али сега не може со нив да идам во град.
se soglasuvam i tie so se postari i tie so se pomali gi pocituvam i mi se drugari i drugarki no ne mozam da izlagam so niv...sosema si vo pravo:):helou:

воопшто немам ограничувања во годините за било што :)

обично не ставам граници на моето однесување и дружење... другарството или пријателството се полиња на кои сакам да истражувам, да запознавам нови луѓе, да се дружам со нив... социјализацијата ми е битен дел од животот и затоа не се ограничувам на дружба со врсници или со било какви граници... со секој што би ми тргнал муабетот и би нашол допирни точки би можел да другарувам... баш вчера си најдов нов пријател кој е 8 години постар од мене :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom