Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Уплати?
Шо заебанција е сеа тоа? Ми стигна маил дека треба за секој лист посебна уплатница што значи дека со се молбата ќе ми требаат колку, 4 посебни уплатници само за таксени марки? бреее со убаво си беше плукни залепи :(
Досега пополнував уплатници а не да обожавам вакви работи -.- , имам една уплатница за семестарот партиципација и уште три :S , за семестралниот лист, за образецот за запишување семестар и за уписниот двоен лист. Е сега ако имаш ти и молба за нешто и за таа ќе мораш уплатница :tapp: Ама со ова повеќе пари можат да земат :))))
Иначе ова со имиња на професори за образецот за упис на втор семестар, да ги пишувам или да оставам празно?

Daj nekoj neka mi kazhe shto se pagja OOS na usno dopolaganje kaj Cobe i ako mozhe pobrzo da mi kazhe!!!

Ајде луѓе и мене истово ме интересира :)

Абе луѓево ги забораваме, срам ме фаќа дури :kesa:

Хахахаахаха ти благодарам Џену, ама изгледа никој од постариве нема. Или пак нејќат да кажат :)

Досега пополнував уплатници а не да обожавам вакви работи -.- , имам една уплатница за семестарот партиципација и уште три :S , за семестралниот лист, за образецот за запишување семестар и за уписниот двоен лист. Е сега ако имаш ти и молба за нешто и за таа ќе мораш уплатница :tapp: Ама со ова повеќе пари можат да земат :))))
Иначе ова со имиња на професори за образецот за упис на втор семестар, да ги пишувам или да оставам празно?

Не се замарај со тоа, само кај заверка ако се бара пиши ги.

а чекај да прашам додека сме тука,
за оние глупости као СС, библиотека или незнам ти уште што тоа што се зимаше по 100-200-300 ден на почеток на година тоа не треба сеа пак да се плаќа така?

А јас да питам,од тоа шо го гледате повеке се снаваѓат студенти шо училе стручно електро или добри се и тие шо дојделе од општата?

Стручњаците ги полагаат стручните предмети полесно - имаат проблем со математика. (голем проблем)
Гимназијалците полагаат математика и физика одма - имаат делумен проблем со стручните (викам делумен пошо зависи до човекот...ако ти фаќа црпката - ќе извадиш и десетки, ако не ти фаќа црпката (за технички ствари) ќе се мачиш троа појќе)

Frankly ретко се дешава некој на тоа да се вади...учат бе брат по 10 саати капсаат на книга,не дека имаат IQ 160...80% се роботи.
Глеам кај мене еден куп на колоквиуми фаќаат тоа шо може да го набубаат нешо шо треба да ти текне...јок.
@ LC не рачунај дека многу ќе ти користи кликерот...попрво еден брејнвош напраи за да имаш место за сите тие информации...пример теорија математика сите тие докази кои и никој не ги сфаќа.

A како се рачунат поените па да си израчунам каков просек ми треба?

И што ако израчунаш? Ќе си го темпираш и толку ќе учиш? Учи таму за најмногу, па колку имаш на крај толку.

КТИА не знам кој смер е, може на КСИА мислиш...
За у државна квота (ИКИ) - да, 5.00 + 5.00 матура - приватна се влага со 5.00 и матура 3-4
А јас инфо влегов со 4.7 и матура 2-4, и бев у првите 10...а можев да влезам и ТК и КСИА.
Најјаки се ИКИ и ТК после натака сите по малце...
КТИА е насока кај што има повеќе слични смерови

КТИА е насока кај што има повеќе слични смерови

KТИА(Компјутерска техника, информатика и автоматика) веќе не постои, кога се растурил смерот се формирале 2 нови - ИКИ(Информатика и компјутерско инжинерство) и КСИА(Компјутерско-Системско инжинерство и автоматика).

да не знае некој резултати од испитот физика 1 кога ќе дадат?

Некој да не има слушано „Безбедност и заштита на компјутерски системи“ и „Информациони системи“?
Изборни ми се сега, па не знам за кој да се одлучам и од корист би ми било да знам кој професор ги предава, што се учи...

Некој да не има слушано „Безбедност и заштита на компјутерски системи“ и „Информациони системи“?
Изборни ми се сега, па не знам за кој да се одлучам и од корист би ми било да знам кој професор ги предава, што се учи...

За овој првиов и јас се интересирав зборев со асистент и ми вика било повеќе теорија така да се откажав од него

А јас да питам,од тоа шо го гледате повеке се снаваѓат студенти шо училе стручно електро или добри се и тие шо дојделе од општата?

Гимназијалците повеќе се снаоѓаат со математиката. Во средно, барем тие што се на ПМА имаат математичка анализа, аналитичка геометрија во простор, а тоа ти се уствари Математика 1 и Математика 2. Конкретно јас како Корчагинец. Задачите кои ни ги даде асистентката по математика се истите кои ни ги даваа во средно... + Гимназијалец има познавања од програмски јазици, најчесто Паскал. Многу е битно и тоа што знаевме однапред како се внесува од тастатура и како се печати на екран. Постпката за решвање на проблми е иста, само синтаксата е поинаква. И повторно, голем дел од задачите сме ги решавале и во средно. Проблемот се јаавува кај стручните предмети, на пример електротехник. Посебно на лабораториските вежби каде вежбите идат понапред од материјалот. На тоа поле колегите од стручните школи не јадат :) ... И ова се само во прва година. Понатаму бројот на стручни предмети ќе расте, па оние кои во средно им обрнале внимание ќе поминат полесно, а гимназијалците ќе се подиспотат за да го совладаат материјалот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom