Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да не има слушано „Безбедност и заштита на компјутерски системи“ и „Информациони системи“?
Изборни ми се сега, па не знам за кој да се одлучам и од корист би ми било да знам кој професор ги предава, што се учи...
Глеав у постдипломските смерови овој предмет го држат или Тото или Коцарев. Али не би знаел за сигурно, иам уште бааги до него. :)

Гимназијалците повеќе се снаоѓаат со математиката. Во средно, барем тие што се на ПМА имаат математичка анализа, аналитичка геометрија во простор, а тоа ти се уствари Математика 1 и Математика 2. Конкретно јас како Корчагинец. Задачите кои ни ги даде асистентката по математика се истите кои ни ги даваа во средно... + Гимназијалец има познавања од програмски јазици, најчесто Паскал. Многу е битно и тоа што знаевме однапред како се внесува од тастатура и како се печати на екран. Постпката за решвање на проблми е иста, само синтаксата е поинаква. И повторно, голем дел од задачите сме ги решавале и во средно. Проблемот се јаавува кај стручните предмети, на пример електротехник. Посебно на лабораториските вежби каде вежбите идат понапред од материјалот. На тоа поле колегите од стручните школи не јадат :) ... И ова се само во прва година. Понатаму бројот на стручни предмети ќе расте, па оние кои во средно им обрнале внимание ќе поминат полесно, а гимназијалците ќе се подиспотат за да го совладаат материјалот.
Сепак, електротехника те учат буквално од почеток, како ништо да не знаеш... Што не е случај со математика нели. Електротехника вака или онака ќе го научиш, али математика ако не си знаел у средно, тешко тебе.

Дајте ми линк од интерниот лист, не можам да го најдам -.-

Никогаш не разграничив што е насока, што модул, а што студиска програма?

насока и модул мислам е исто
а студиска програма би требало да е ЕКТС или БОЛОЊА или како и да идеа тие.

пример:
КТИ
ИКИ
4 годишни дипломски студии

не е исто насока и модул, пример имаш насока КТИ (компјутерска техника и информатика) , тука спаѓаат ИКИ и ИНФО, за другиве насоки искрено незнам. насоката зависи од институтот кој го држи предметот

п.с. никој не ти гледа такви детали...најбитна е уплатницата ;)

Болоња ф.к.? :)
кај студиска програма ја не напишав ништо коа се упишував и коа пријавував испити, па нема ни сега да напишам:tv:

Студиска програма: ТК, КСИА, ИКИ или нешто друго.
Модул/Насока: КТИА, ЕТ... Ако го имате информаторот, се' ви пишува таму

А некој да ми каже што точно треба да напишам на уплатницата за надоместок за неземен потпис?
Ако има некој таков? : (

надоместок за потпис преднетот ____
(

не е битна ознаката., битно е илјадарчето што ќе го дадам (same destiny),
нејкам да го претворам во пиење тоа иљадарче, срце ме боли

Нели е жално. :(

мање више 1000че коа ке видиш дека во септември ќе треба да дадам уште 50 евра за презапишување на предметот, ако на тоа додадеш и дека ги имам сите лабараториски, и фактот дека немам право да полагам, и сите овие фрки ради една мочана семинарска....Калимеро нема правда.

Одамна се помирив со тоа, единствениот начин на справување со ситуацијава

мање више 1000че коа ке видиш дека во септември ќе треба да дадам уште 50 евра за презапишување на предметот, ако на тоа додадеш и дека ги имам сите лабараториски, и фактот дека немам право да полагам, и сите овие фрки ради една мочана семинарска....Калимеро нема правда.

Кој ти кажал такво нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom