Факултет за Електротехника и информациски технологии

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
А да не знаеш кои предмети ми се услов за втора година, на КСИА сум...и видов дека физика не ми е услов за ниеден предмет:vozbud:
И јас сум на КСИА и услов ни се Математика 1 и Електротехника 1, а програмирање ти е услов за изборни предмети во 3 семестар...

Еве ти го цел информатор за КСИА

Г

Господ

Гостин
До кога можам да ги мкнам Физика 1 и 2?
Пошто не рачунам да зеам предмети за кои услов ми се овие два предмета.
ИКИ сум а глеам нема услов во редовните,сем што овие два се редовни.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
До крај на животот... :pos2:

Ти и да сакаш нема да можеш да земеш предмети што бараат услов Физика, пошто нема такви :). Има само Електро-оптика во трет семестар, али покрај предмети како Интернет Програмирање (кој реално гледано треба да биде задолжителен), Објектно-ориентирани Системи и Формални Јазици ретко кој зема Електрооптика (најчесто тие што се слаби со програмирање, а сакаат да се протнат така, пошто на тој предмет има по 20 студенти и лесно си поминуваат).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Денес без интернет програмирање :/ Не дека знам којзнае колку како стојат работите ама мислам дека сега најбарано е тоа :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Денес без интернет програмирање :/ Не дека знам којзнае колку како стојат работите ама мислам дека сега најбарано е тоа :)
Па реално гледано ова ми е 13ти предмет што го учам откако почнав со електро, и сега-засега е најкорисен. Стварно многу работи се учат од него, ама па лошо е што све е сместено во еден семестар, и тоа 75% во вториот колоквиум, а материјалот е неверојатно обемен. Со други зборови, се нема време за доволно да се посветиш на предметов, туку само да го научиш за оцена. Дури во лето ќе седнам да го учам за да го знам.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
До крај на животот... :pos2:

Ти и да сакаш нема да можеш да земеш предмети што бараат услов Физика, пошто нема такви :). Има само Електро-оптика во трет семестар, али покрај предмети како Интернет Програмирање (кој реално гледано треба да биде задолжителен), Објектно-ориентирани Системи и Формални Јазици ретко кој зема Електрооптика (најчесто тие што се слаби со програмирање, а сакаат да се протнат така, пошто на тој предмет има по 20 студенти и лесно си поминуваат).

Или такви што бркаат просек, затоа што најлесно се добиваат големи оцени на тој предмет, барем така им кажала професорката :)

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
ај ако може некој нека го постира документот со термините за полагање за втор колоквиум :)

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Ај нека ме израдува некој дека не правевте тест физика Г паралелка, и дека ќе го правите утре. И потписи од професорката кога?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Ај нека ме израдува некој дека не правевте тест физика Г паралелка, и дека ќе го правите утре. И потписи од професорката кога?
Не правевме физика тест, ниту пак домашно. Едното ќе го правиме утре, другото во среда мислам.

А Христина утре ќе дели автограми!

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Да ве просветлам: доколку физиките не ти влечат ниеден предмет може да ги влечеш до крај на факултет, па и последни да ги положиш. Друга работа што некои ја забораваат е доколку си во државна квота и три пати презапишеш предмет, леташ во кофинансирање. Со влечење на предмети губиш кредити, а со тоа си го продолжуваш престојот на факултетот. Друга работа е тоа што сите што презапишуваат предмети им се јавуваат проблеми со распоред на полагање (пр. може да полагаш два предмети во ист ден и ист час) како и со распоред на часови и вежби.

Г

Господ

Гостин
Да ве просветлам: доколку физиките не ти влечат ниеден предмет може да ги влечеш до крај на факултет, па и последни да ги положиш. Друга работа што некои ја забораваат е доколку си во државна квота и три пати презапишеш предмет, леташ во кофинансирање. Со влечење на предмети губиш кредити, а со тоа си го продолжуваш престојот на факултетот. Друга работа е тоа што сите што презапишуваат предмети им се јавуваат проблеми со распоред на полагање (пр. може да полагаш два предмети во ист ден и ист час) како и со распоред на часови и вежби.
Сега теоретски да зборам...на пример ако не успеам оваа година да положам Физика 1 или 2 дали може догодина да не го запишам и да не плаќам?

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Сега теоретски да зборам...на пример ако не успеам оваа година да положам Физика 1 или 2 дали може догодина да не го запишам и да не плаќам?
Доколку не положиш задолжителен предмет, МОРА да го презапишеш во соодветниот семестар. Ако не положиш изборен предмет, може да не го запишеш предметот

A

apidrone

Гостин
ај ако може некој нека го постира документот со термините за полагање за втор колоквиум :)
Распоред

Доколку не положиш задолжителен предмет, МОРА да го презапишеш во соодветниот семестар. Ако не положиш изборен предмет, може да не го запишеш предметот
Т.е. да го мењаш за друг изборен.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Пишале утре на физичко да се оди. Важно е тоа за заверување, семестар, што треба да се прави? Инфо? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom