тешко... јас кога се запишував последниот на ИКИ во државна квота имаше 94 поени.Че се самозапалам, сакам на ИКИ, ама со 90,087 незнам дали че биди мисловно возможно за државна
Можеш да се обидеш, после ако имаш добар просек и се ослободи место во државна (ако некој се откаже) да се префрлиш или да ти намалат партиципацијаЧе се самозапалам, сакам на ИКИ, ама со 90,087 незнам дали че биди мисловно возможно за државна
Once you're in...нема такво нешто. Можеш од државна да паднеш во приватна, обратно не.Можеш да се обидеш, после ако имаш добар просек и се ослободи место во државна (ако некој се откаже) да се префрлиш или да ти намалат партиципација
Корекција, од 2ри до 6ти август .Надоместот не знам колку е, а пријавувањето на испити е од 2ри до 8ми август
Многу паметно и мудро... немам зборови...mladenc0 ima finta shto mozesh da napravish da vlezesh vo drzavna na IKI iako imash pomali poeni.
Iskoristi ja kvotata za etnicki zaednici. Pishi deka si albanec ili nekoj drug etnikum.
Za albanec ako si kje ima poishe mesta, kako beshe toa 25%.
Fintata e toa shto nikoj vo drzavata, nitu nekade vo svetot ne ti izdava dokument dali si albanec ili makedonec ili srbin ili rom ili shto se drugo nema vo Makedonija.
Znaci ako vcera si se custvuval makedonec, denes mozesh da se custvuvash albanec, a koga kje zavrshish fakultet pak mozesh da se custvuvash makedonec.
Mislam deka potpishuvash edna izjava deka si albanec shto ide vo zavod za statistika kolku da znaat kakva e zastapenosta.
Ako si pameten kje go izigrash sistemot po tvoite interesi.
Pozdrav i se nadevam deka ovoj komentar moze da ti pomogne ili pak na nekoj drug shto kje go procita.
А во изводот од матично што те пишува? Во останатите документи? Личната карта? Сведителствата? Незнам каде се пишува националност, али не верувам да е така како што збориш.mladenc0 ima finta shto mozesh da napravish da vlezesh vo drzavna na IKI iako imash pomali poeni.
Iskoristi ja kvotata za etnicki zaednici. Pishi deka si albanec ili nekoj drug etnikum.
Za albanec ako si kje ima poishe mesta, kako beshe toa 25%.
Fintata e toa shto nikoj vo drzavata, nitu nekade vo svetot ne ti izdava dokument dali si albanec ili makedonec ili srbin ili rom ili shto se drugo nema vo Makedonija.
Znaci ako vcera si se custvuval makedonec, denes mozesh da se custvuvash albanec, a koga kje zavrshish fakultet pak mozesh da se custvuvash makedonec.
Mislam deka potpishuvash edna izjava deka si albanec shto ide vo zavod za statistika kolku da znaat kakva e zastapenosta.
Ako si pameten kje go izigrash sistemot po tvoite interesi.
Pozdrav i se nadevam deka ovoj komentar moze da ti pomogne ili pak na nekoj drug shto kje go procita.
ОООО ДА!Одамна завршив Електро, смер информатика. Мислам дека учевме премногу предмети кои воопшто не се поврзани со информатиката, од програмски јазици во тоа време имавме само C. Кога се вработив, морав да учам сама се што требаше. Во истото време од ПМФ доаѓаа со научени неколку програмски јазици. Бевме многу студенти, малку асистенти... Посебна приказна беше тоа што асистентите наместо да ни помогнат да научиме што повеќе, организираа натпревари кој ќе даде потешки задачи и кој ќе бутне повеќе студенти!!! Девет години после мене, брат ми се запиша на Електро и после 2 години фрлени во ветар, си отиде на ПМФ. Си научи и повеќе програмски јазици, а и атмосферата на комуникација студент - асистент - професор беше многу подобра. Според форумов, гледам дека работите не се измениле баш многу. Според мене подобро ти е на ПМФ, но крајното решение си е твое!!!