Jax Rebel
Navajo Rider
- Член од
- 6 јули 2008
- Мислења
- 5.262
- Поени од реакции
- 2.256
Ме интересира колкава била посетеноста минатата година и тие пред неа на ТК ???
Учебна година 2008/2009 државната квота за ТК се исполни цела уште на прв уписен рокДржавна квота се исполнува дури по втор уписен рок. Ако имаш во предвид и дека на ТК примаат 80 души во државна квота - би требало да ти е јасно колкава е (не)посетеноста.
Тешко. Предност имаат тие што го избрале како прв избор. Тие од втор ги ставаат под нив, безразлика колку поени имаат.Ако ставам ТК како втор избор, имам шанси за државна во ТК ако ме одбијат на ИКИ?
Најверојатно и во државна квота ќе влезеш.на ИКИ некаде со 95 бодови ке се влезе ли луѓе? ТК значи сепак може ?
Поради слабиот интерес покажан минатата година!Тешко. Предност имаат тие што го избрале како прв избор. Тие од втор ги ставаат под нив, безразлика колку поени имаат.
Најверојатно и во државна квота ќе влезеш.
П.С. Зашто на инфо годинава нема државна квота?
Колку што пресметав имам 90,7456 поени, по прочитаното не верувам дека ќе ме примат во државна на ИКИ..Тешко. Предност имаат тие што го избрале како прв избор. Тие од втор ги ставаат под нив, безразлика колку поени имаат.
Fala mnogu:salut:Дечки, еве ви го решението за прием на студенти од минатата година, колку да имате претстава што, како.
Напиши дека е иронично кажано Да не те разберат погрешноЧ)Поради слабиот интерес покажан минатата година!
За 200 евра да идеш на смер што нема да ти прави мерак и што би го учел со сила? Цел живот ќе се каеш, а мислам дека не се толку проблем парите. 100 евра во септември, 100 евра во февруари мислам се плаќаа.Колку што пресметав имам 90,7456 поени, по прочитаното не верувам дека ќе ме примат во државна на ИКИ..
Математика на пример подобар сум од 77% од матурантите што полагале, а ги има само 3000. Македонски подобар сум од 76%.
Не знам дали имам шанси, можеби е подобро да се пријавам на ТК?
Незнам колку ќе им значи. Нас ништо не ни значеше од претходната година. Колку што разбрав оваа година уште позаебана матура им дале математика...Дечки, еве ви го решението за прием на студенти од минатата година, колку да имате претстава што, како.
Ќе ставам како прв избор ИКИ, па што сака нека биде.За 200 евра да идеш на смер што нема да ти прави мерак и што би го учел со сила? Цел живот ќе се каеш, а мислам дека не се толку проблем парите. 100 евра во септември, 100 евра во февруари мислам се плаќаа.
Па не беше лесна, потешко беше од 2009, барем јас мислам така..Незнам колку ќе им значи. Нас ништо не ни значеше од претходната година. Колку што разбрав оваа година уште позаебана матура им дале математика...
Веројатно ке објават после конечните резултати, ова уште не се “официјални“..Објавија некаде глобални резултати? Кое школо каков просек има, колку 5ки има математика, колку 4ки... ?
ТК е прекрасен смер, ако телекомуникацијата те интересира. За тежок дали е, ќе треба да прашаш некој од постариве колеги.а ТК толку ли е лош смерот.. може ли некој да каже нешто повеќе??
и едно прашање.. ако не ме примат на ИКИ а како втор ми е ТК како иде процедурата прво ќе ги примат тие што го пишале како прв смер без разлика ако имам повеќе поени од некои ??