Факултет за Електротехника и информациски технологии

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас земав Логички кола и дискретни автомати и се си почна интересно, додека не испуштив 3-4 часа па после не можев да влезам во колосек. Инаку во овој предмет и во Компјутерски архитектури се учат некои основни работи што после биле потребни за МПС (задолжителен предмет за нашиов модул). Така да, види си убаво, размисли си, има на страната убави планови што и како се учи по секој предмет одделно.
На мене се однесуваше постов? За ИНФО збориш? Дека фактички нас слушан ни е тој предмет, во склоп на Компјтерски архитектури ни е поминат:)

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
На мене се однесуваше постов? За ИНФО збориш? Дека фактички нас слушан ни е тој предмет, во склоп на Компјтерски архитектури ни е поминат:)
За SLash беше, ама место цитирај, кликнав одговори (100 години се немав логирано и не можам да се навикнам на новава кајгана)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
поздрав до сите што ќе го поминат летото со купаќи во библиотека! :D

кога отприлика почнува авгусна сесија ? (имајки предвид дека оваа година почнавме 15 дена порано)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
поздрав до сите што ќе го поминат летото со купаќи во библиотека! :D

кога отприлика почнува авгусна сесија ? (имајки предвид дека оваа година почнавме 15 дена порано)
16ти Август.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Прашање едно до постарите колеги. Во четврток во 10 саат има термин за увид, консултации и зимање оценки кај професорката по англиски. Е сега, нешто што највише мрзам е чекањето по цел саат за да земам оценка. Среќа по другите предмети што сме многу малце души, па иде брзо односно за 1 саат:D Ама овде сме 390 души на список од кои верувам најмалце 200 ке дојдат на увид што им фали по некое бодче за да положат и уште 100тина ќе дојдат сигурно по оценка. Нареден термин е дури во август... (не ми е јасно зашто само 2 темрина за цело лето а толку многу студенти...)
Прашањето е како дава оценки професорката? Дали како Драган Михајло по 5-15 миниути од студент одзима или иде брзо или ги собира индексите па ги враќа или да не си губам саати од слободното време и да си земам оценка во септември?

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Прашање едно до постарите колеги. Во четврток во 10 саат има термин за увид, консултации и зимање оценки кај професорката по англиски. Е сега, нешто што највише мрзам е чекањето по цел саат за да земам оценка. Среќа по другите предмети што сме многу малце души, па иде брзо односно за 1 саат:D Ама овде сме 390 души на список од кои верувам најмалце 200 ке дојдат на увид што им фали по некое бодче за да положат и уште 100тина ќе дојдат сигурно по оценка. Нареден термин е дури во август... (не ми е јасно зашто само 2 темрина за цело лето а толку многу студенти...)
Прашањето е како дава оценки професорката? Дали како Драган Михајло по 5-15 миниути од студент одзима или иде брзо или ги собира индексите па ги враќа или да не си губам саати од слободното време и да си земам оценка во септември?
Мој совет ти е да не замараш со оцени до септември. Е сеа ако ти требаат за стипендии или слично, поарно оди во август. Мислам дека тогаш си и зедов англиски или пак септември беше не знам точно, ама знам дека немаше никој кај неа, бевме само јас и еден колега.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Мој совет ти е да не замараш со оцени до септември. Е сеа ако ти требаат за стипендии или слично, поарно оди во август. Мислам дека тогаш си и зедов англиски или пак септември беше не знам точно, ама знам дека немаше никој кај неа, бевме само јас и еден колега.
А за стипендии кога се аплицира? Август? Септември?

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
А мој совет ти е да не се мачиш уопште да зимаш оцени. Не ти требат во индекс за зимање стипендија. За тоа служи уверението за положени испити. Професорицата по енглески може и пред час да ја начекаш ќе ти даде оценка, а конкурсот за стипендии излегува во октомври, некаде средината или крајот

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А мој совет ти е да не се мачиш уопште да зимаш оцени. Не ти требат во индекс за зимање стипендија. За тоа служи уверението за положени испити. Професорицата по енглески може и пред час да ја начекаш ќе ти даде оценка, а конкурсот за стипендии излегува во октомври, некаде средината или крајот
Фала ти многу:) Само не ми е јасно, зашто толку касно искача конкурсот?

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Па да поминат сесиите фала богу :)

Х

Ханзо

Гостин
Веројатно. А кога е пријавување за август/септември? Да не промашив јас нешто? И колку треба да се плати за заверка на летен?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Луѓе, со колку бода се влегува во државна квота на феит? Онака, околу бројка некоја :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom