Факултет за Електротехника и информациски технологии

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Математика треба да се иде на испит, ете зш. :icon_lol:
Само тоа ли бе??? Ја имав две загарантирани за на испит па и овие на колоквиум што не сум сигурен што морам да ги учам. :)

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ако можит некој од постариве колеги да ми кажит какви задачи дават Коста по електротехника 1 за усниот дел. Не го спремав усното па... :D

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
знае ли некој дали ако го имаш поминато усниот дел на колоквиум а си го паднал писмениот по математика I кај професорката Билјана Јолевска-Тунеска ке ти дозболи да полагаш само писмен испит а усниот ке ти го уважи од колоквиумите????
сум слушнал за некои вакви комбинации а и исто така сум слушнал дека на усниот испит кај истата професорка апла било испрашувањето усно на табла и маста ти ја вадела??вистина?!

позз и плс одговорете ова усново математика ме к**чи! :salut:

....учам математика во 3 саат сабајле на бадник!!!Ах поздрав до сите електраши...:coffee:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
знае ли некој дали ако го имаш поминато усниот дел на колоквиум а си го паднал писмениот по математика I кај професорката Билјана Јолевска-Тунеска ке ти дозболи да полагаш само писмен испит а усниот ке ти го уважи од колоквиумите????
сум слушнал за некои вакви комбинации а и исто така сум слушнал дека на усниот испит кај истата професорка апла било испрашувањето усно на табла и маста ти ја вадела??вистина?!

....учам математика во 3 саат сабајле на бадник!!!Ах поздрав до сите електраши...:coffee:
Зависи во кое расположение ќе ја фатиш. Да, се случи по математика 2 да ги признае усните, а задачите на испит да се полагаат, ама само во тековната сесија (т.е за втор семестар-јунска, за септември не важеше тоа). Мене никогаш ме нема прашувано на табла за усно, туку на лист одговарав 3 прашања. Кажуваа постари колеги дека се случувало да прашува и апла усно на табла. Инаку, бутка на усно...за жал. Значи одговарај целосно, теоремите оние на Коши, Рол, Лагранж научи си ги сосе доказ, за извод пишувај се, буквално се, од дефиниција, таблица, изводи од повисок ред, примена на изводи, геометриско толкување, значи целосни одговори. Мислам дека тоа е се, ако имаш прашање друго за кај дотичната, обрати се слободно :).

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30

Јас полагав на мојот роденден... that's life buddy :smir:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Јас имам прашање за Боро Пиперески, како е кај него полагањето на теоретскиот дел. Се изнаслушав дека малце прашувал ако си поминал добро на колоквиумите, ама ме интересира на што треба да обрнам повеќе внимание, кои теореми и докази ги бара повеќе. Пишете ако знаете позз

А да ме интересираше и за Грчев, колку може да биде незгоден и да ме зеза за потписот(.... не го дадов индексот со другите кога ги потпишуваше:uvo:)...
п.с. до коа треба да ги имаме сите потписи?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас имам прашање за Боро Пиперески, како е кај него полагањето на теоретскиот дел. Се изнаслушав дека малце прашувал ако си поминал добро на колоквиумите, ама ме интересира на што треба да обрнам повеќе внимание, кои теореми и докази ги бара повеќе. Пишете ако знаете позз

А да ме интересираше и за Грчев, колку може да биде незгоден и да ме зеза за потписот(.... не го дадов индексот со другите кога ги потпишуваше:uvo:)...
Потписот ти треба за да можеш да идеш на испит ама многу ретко се случува да ти побараат индекс, зависи како ќе ги фатиш. Иначе во суштина потписите ти се морални за да можеш да завериш семестар.

За Боро ако може некој постар колега да каже како е за усното , поконкретно ме интересира за Линеарни Трансформации.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Кај Боро мене ми кажаа дека ќе ве собере само така и ќе каже некоја приказна и ќе ве пушти(зборам ако си поминал на колоквиум), а ако не врска неам што треба теорија да се учи, ја се си учам

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
и јас неам потпис кај грчев , ако дознае некој коа може да се зима сместа да пише!!! :helou:

B

BBlisto

Гостин
луѓе, колку вкупно испити за програмирање има на телекомуникации смерот??

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
луѓе, колку вкупно испити за програмирање има на телекомуникации смерот??
Само во прва имаш, 2 испити (4 колоквиуми), а понатаму има програмирање како изборен и нормално ако не ти оди програмирање не го бираш ... како на пример ја што ќе направам :)

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Некој постар колега да каже како е теоријата кај Боро на испит..?:nesvest:

Х

Ханзо

Гостин
Рандом колега: Ќе има казнена ама само за II семестар. Потврда или негација, anyone?

Kajgana Shop

На врв Bottom