Toneh
is a turtle
- Член од
- 21 август 2005
- Мислења
- 5.510
- Поени од реакции
- 907
Фала, колешке.Цврст став...Браво. Стабилен човек си ти. Крши нога на испити.
Фала, колешке.Цврст став...Браво. Стабилен човек си ти. Крши нога на испити.
Некој планира да иде до факсот овие денови ?да не знае некој дали има физика резултати од вториот колоквиум?
Само тоа ли бе??? Ја имав две загарантирани за на испит па и овие на колоквиум што не сум сигурен што морам да ги учам.Математика треба да се иде на испит, ете зш.
Зависи во кое расположение ќе ја фатиш. Да, се случи по математика 2 да ги признае усните, а задачите на испит да се полагаат, ама само во тековната сесија (т.е за втор семестар-јунска, за септември не важеше тоа). Мене никогаш ме нема прашувано на табла за усно, туку на лист одговарав 3 прашања. Кажуваа постари колеги дека се случувало да прашува и апла усно на табла. Инаку, бутка на усно...за жал. Значи одговарај целосно, теоремите оние на Коши, Рол, Лагранж научи си ги сосе доказ, за извод пишувај се, буквално се, од дефиниција, таблица, изводи од повисок ред, примена на изводи, геометриско толкување, значи целосни одговори. Мислам дека тоа е се, ако имаш прашање друго за кај дотичната, обрати се слободно .знае ли некој дали ако го имаш поминато усниот дел на колоквиум а си го паднал писмениот по математика I кај професорката Билјана Јолевска-Тунеска ке ти дозболи да полагаш само писмен испит а усниот ке ти го уважи од колоквиумите????
сум слушнал за некои вакви комбинации а и исто така сум слушнал дека на усниот испит кај истата професорка апла било испрашувањето усно на табла и маста ти ја вадела??вистина?!
позз и плс одговорете ова усново математика ме к**чи! :salut:
....учам математика во 3 саат сабајле на бадник!!!Ах поздрав до сите електраши...
Јас полагав на мојот роденден... that's life buddy :smir:знае ли некој дали ако го имаш поминато усниот дел на колоквиум а си го паднал писмениот по математика I кај професорката Билјана Јолевска-Тунеска ке ти дозболи да полагаш само писмен испит а усниот ке ти го уважи од колоквиумите????
сум слушнал за некои вакви комбинации а и исто така сум слушнал дека на усниот испит кај истата професорка апла било испрашувањето усно на табла и маста ти ја вадела??вистина?!
позз и плс одговорете ова усново математика ме к**чи! :salut:
....учам математика во 3 саат сабајле на бадник!!!Ах поздрав до сите електраши...
Потписот ти треба за да можеш да идеш на испит ама многу ретко се случува да ти побараат индекс, зависи како ќе ги фатиш. Иначе во суштина потписите ти се морални за да можеш да завериш семестар.Јас имам прашање за Боро Пиперески, како е кај него полагањето на теоретскиот дел. Се изнаслушав дека малце прашувал ако си поминал добро на колоквиумите, ама ме интересира на што треба да обрнам повеќе внимание, кои теореми и докази ги бара повеќе. Пишете ако знаете позз
А да ме интересираше и за Грчев, колку може да биде незгоден и да ме зеза за потписот(.... не го дадов индексот со другите кога ги потпишуваше:uvo...
п.с. до коа треба да ги имаме сите потписи?
Кај Боро мене ми кажаа дека ќе ве собере само така и ќе каже некоја приказна и ќе ве пушти(зборам ако си поминал на колоквиум), а ако не врска неам што треба теорија да се учи, ја се си учамЈас имам прашање за Боро Пиперески, како е кај него полагањето на теоретскиот дел. Се изнаслушав дека малце прашувал ако си поминал добро на колоквиумите, ама ме интересира на што треба да обрнам повеќе внимание, кои теореми и докази ги бара повеќе. Пишете ако знаете позз
А да ме интересираше и за Грчев, колку може да биде незгоден и да ме зеза за потписот(.... не го дадов индексот со другите кога ги потпишуваше:uvo...
и јас неам потпис кај грчев , ако дознае некој коа може да се зима сместа да пише!!! :helou:А да ме интересираше и за Грчев, колку може да биде незгоден и да ме зеза за потписот(.... не го дадов индексот со другите кога ги потпишуваше:uvo...
Само во прва имаш, 2 испити (4 колоквиуми), а понатаму има програмирање како изборен и нормално ако не ти оди програмирање не го бираш ... како на пример ја што ќе направамлуѓе, колку вкупно испити за програмирање има на телекомуникации смерот??