Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто мислам дека не е така? Заедно со поените од колоквиумите, лабораториските и евентуално некоја домашна или семинарска ако има, треба да се извадат 60% од вкупниот број поени, за да се положи.
Обично лабораториските носат 20%, или во превод 2 - 2 и пол оценки плус. Па ако се додаваат одпосле, сите ќе бидат со 8ци минимум (зборам за тие што положиле нормално:)). Или има некој дел што го пропшутам?

Жити се...па тогаш сите ќе имаа положено на електро, немаше да има презапишување на предмети.
Значи прво мораш да положиш па после ти ги даваат поените.

Едно прашање и од мене: Колку бода носат тестовите по логички кола? Во разгледницава гледам 50, ама не е баш веродостојна, има и други грешки. На друго место разбрав дека носат 30. Знае некој точно?

Мене Каневче ми кажа дека носеле по 10 поени т.е. два теста вкупно 20 поени што и не ми е баш веродостојно зошто по резултатите имаше и над 10 поени :toe:

И исто кажа дека домашната носела 10 поени а ја се си знаев дека е 30...:toe:

Мене Каневче ми кажа дека носеле по 10 поени т.е. два теста вкупно 20 поени што и не ми е баш веродостојно зошто по резултатите имаше и над 10 поени :toe:

И исто кажа дека домашната носела 10 поени а ја се си знаев дека е 30...:toe:
Ако тестовите носат 20, домашната 10, и колоквиумите 200, 10 се од присуство онака гага...лабораториските се 60? :icon_eek: Нема шанси. Мутен ми е предметов многу. Ај ќе видиме утре што ќе биде, па...In Kaneffche we trust. :)

Ако тестовите носат 20, домашната 10, и колоквиумите 200, 10 се од присуство онака гага...лабораториските се 60? :icon_eek: Нема шанси. Мутен ми е предметов многу. Ај ќе видиме утре што ќе биде, па...In Kaneffche we trust. :)

Ама ја не мислам како неа... :)))

Ја мислам дека еден тест носи 20, значи двата 40, +30 домашното, +20 лабораториски и +200 од колоквиуми.

Жити се...па тогаш сите ќе имаа положено на електро, немаше да има презапишување на предмети.
Значи прво мораш да положиш па после ти ги даваат поените.

Може, не тврдам дека не е така... Али сепак држи и мојата теорија, нели? Со додадени лабораториските, нема никој да е со 6ка...?

Може, не тврдам дека не е така... Али сепак држи и мојата теорија, нели? Со додадени лабораториските, нема никој да е со 6ка...?

Ќе биде зашто имаш 110 поени од испит и плус 20 максимум од лабораториски вкупно 130 и тоа е 6-ка.

Ќе биде зашто имаш 110 поени од испит и плус 20 максимум од лабораториски вкупно 130 и тоа е 6-ка.
А тие што немаат максимум од лабораториски? А 95% немаат максимум... Испаѓа нема никогаш да положат... пак не ми се совпаѓа математиката...

А тие што немаат максимум од лабораториски? А 95% немаат максимум... Испаѓа нема никогаш да положат... пак не ми се совпаѓа математиката...

Па веќе имаш услов за положување 110 поени од испит, ако сакаш 0 имај од лабораториски не е важно. Поените од лабораториски не ти играат ама апсолутно никаква улога за положување.

да не знае некој дали има физика резултати од вториот колоквиум?

Математика треба да се иде на испит, ете зш. :icon_lol:

Ако имаш само еден за испит немаш маки :)

Камоли да беше само еден! :pos:
Нема врска, не се запишав на Електро за да се откажам после еден семестар. Без диплома не си одам од факултетов, па што сака нека биде. :icon_bigg

Камоли да беше само еден! :pos:
Нема врска, не се запишав на Електро за да се откажам после еден семестар. Без диплома не си одам од факултетов, па што сака нека биде. :icon_bigg

Цврст став...Браво. :) Стабилен човек си ти. Крши нога на испити.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom