Факултет за Електротехника и информациски технологии

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
електротехника - Грчев Леонид и Петкоски Спасе, математика - Бабаче Елена и Пиперевски Боро, физика - Баснарков Ласко и Георгиева Верка и структурирано програмирање Ѓорѓевиќ Дејан. По некое зборче за секој :smir::smir:
Која група си?????

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не ми е јасно, само волку е распоредот? Или ова е само часови што ни предаваат, па на ова плус имаме вежби и лабораторија?
Врска немам, ама ќе дознаеме набрзо.

H

HCL

Гостин
Не ми е јасно, само волку е распоредот? Или ова е само часови што ни предаваат, па на ова плус имаме вежби и лабораторија?
Во распоредот се вклучени предавањата и аудиториските вежби. Предавањата се кај професорот а аудиториските вежби кај асистентот. Лабораториските вежби обично почнуваат после првиот колоквиум но не секогаш. Во секој случај, распоредот за лабораториски ќе го добиете понатака.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
електротехника - Грчев Леонид и Петкоски Спасе, математика - Бабаче Елена и Пиперевски Боро, физика - Баснарков Ласко и Георгиева Верка и структурирано програмирање Ѓорѓевиќ Дејан. По некое зборче за секој :smir::smir:
Електротехника тоа ти е најдобрата комбинација. Спасе е срце од човек, а Леонид добро објаснува само да седнеш понапред и да го слушаш (мада блок часови не е препорачливо да седете, досадно е многу :smir:). Математика Бабаче е добра, Боро е малце никаков. Физика се и така и така. Структурирано ... не знам шо да кажам, Дејан е малку зафркнат. Потписи само во определен термин, исто важи и за оцени и така натаму. Побитен ти е асистентот за него не се секирај.

Во врска со бројот на часови --> What HCL said. Дополнително ќе ви извадат списоци со термини за лабораториски вежби. Најпрво почнуваат структурирано а физика и електротехника се можеби 1 недела разлика

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ајде ве молам неколку збора и за овие...електротехника-Митрески Коста, математика-Геговска Зајкова Соња, физика-Георгиева Верка, англиски-Златкоска Марија и структурирано програмирање-Чорбев Иван.

Друго, да не има некој од форумџииве да е во паралелка Д на ИКИ?

А за повозрасните на ФЕИТ ако можат да ми кажат некој збор и за Трајковиќ Владимир :)

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Марија Златкоска - ДОСАДА МАКСИМАЛНА. Дигај раце само ќе те ослободи од испит

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Драган Михајлов, Коста Митревски, Сања Велева, Биљана Тунеска - Јолеска, Георгина Мирчева и Дејан Ѓорѓевиќ.

Просветлете нè нас што сме на Инфо за професориве, ве молам.

S

smart ass

Гостин
лошо е човек да биде себичен,еве еден софтвер од мене кој го аплоадирав може да користи и за електроничари иза машински и за информатика,може да решава геометрија а има и периоден систем на елементите со детален опис на секој елемент и неговата примена.1. Download Link:Click here to download file http://rapidshare.com/files/280136545/GeniusMakerFree.exe.html
MD5: 52AC25DBC650C33AE119F95FB500EE5E

јас се надевам ке ви биде од корист.:smir:

П.С

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Драган Михајлов, Коста Митревски, Сања Велева, Биљана Тунеска - Јолеска, Георгина Мирчева и Дејан Ѓорѓевиќ.

Просветлете нè нас што сме на Инфо за професориве, ве молам.
Ај да не те радувам предвреме за Билјана :):), посебно денеска што им направи на тие што полагаа во казнена сесија. Гледај математика на колоквиум земи го, оти на испит госпожата пушта по 3-4 максимум 5 души, од кои минимум 2 ќе паднат на теоретски дел.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Ај да не те радувам предвреме за Билјана :):), посебно денеска што им направи на тие што полагаа во казнена сесија. Гледај математика на колоквиум земи го, оти на испит госпожата пушта по 3-4 максимум 5 души, од кои минимум 2 ќе паднат на теоретски дел.
Елена а за другите шо знаеш , и јас сум ИНФО ме интересира ептен

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
лошо е човек да биде себичен,еве еден софтвер од мене кој го аплоадирав може да користи и за електроничари иза машински и за информатика,може да решава геометрија а има и периоден систем на елементите со детален опис на секој елемент и неговата примена.1. Download Link:Click here to download file http://rapidshare.com/files/280136545/GeniusMakerFree.exe.html
MD5: 52AC25DBC650C33AE119F95FB500EE5E

јас се надевам ке ви биде од корист.:smir:

П.С

Фала..Го симнав па можеби ќе помогне некогаш.

H

HCL

Гостин
Абре луѓе, што толку сте се испоплашиле од кој професор каков е? Единствен директен контакт што ќе го имате со нив (покрај предавањата, кој што не се важи баш како директен) е или ако го прашувате за некоја информација или за потпис (а и ова не е секогаш). Вашата оцена најмногу зависи од самите вие, не е ова средно па професорот ме мрази или многу строго оценува. Тука условот е секогаш околу 50-60% од вкупните бодови за испитот да биде положен, со тоа што некои предмети (пример математика 1 и 2) некогаш го снижуваат и до 40%. Околу како тој предава, скоро сите се досадни ако планирате да ги слушате по 5-7 саати во ден. Предавањата се каде каде по напорни него ли во средно, така да припремајте челични живци ако планирате на сите да седите.

Околу претходна подготовка, математичките гимназии (пример Корчагин) имаат поголема предност за разлика од електротехничките средни училишта. За жал, иако факултетов се води како електротехнички и за информациски технологии, главното нешто од што ќе ви зависи успехот е математика.

Околу тежина на факултетов, би го споредил со Кореанско MMORPG, само тие што гриндаат дено-ноќно или тие што се гзлари фаќаат испити лесно, за тие што планираат со помош на нивната интелигенција да ги положуваат, се лажат. Како што спомнав погоре, математика е главниот предмет, т.е. сите предмети се математика. Иако не се викаат така, главните проблеми на кои ќе заглавувате на колоквиуми/испити се математички (во 90% од случаите).

Ако планирате да бркате високи оцени, или едноставно да ги фаќате сите испити на време тогаш бидете редовни, не пропуштајте ниедни аудиториски вежби, за предавањата може ама и не мора да се биде редовен (зависи од предметот), идете на консултации кај асистентите, прашувајте ги за нејасни задачи, земајте ги материјалите на време и не губете време. Прва година има изразито голем материјал за учење. Друга важна особина која треба да ја применувате е ass-licking и типично лицемерие кон вашите колеги, со други зборови кажано познавајте некој што знае многу и често прашувајте го да ви објаснува како се решаваат задачи, тој ви е life saver на факултетов. Ако не планирате да ги идете сите предавања/аудиториски, пример ако имате ADD (не го знам Македонскиот израз) или ве заболе за редовност, тогаш најважно е да имате агенти (редовни студенти, да имате нивен мобилен број, MSN контакт итн.), но не се потпирајте само на еден, можно е да ве поебе само еден извор на информации. Агентите ќе ви бидат потребни за многу работи, пример да ве известува за тестови, домашни и слично или да ви дава да фотокопирате тетратка со предавања/аудиториски.

Околу наоѓање материјали прва година и не е многу тешко, проблемот почнува од трет семестар. Сајтови, портали, yahoo групи, библиотеки, фотокопирници, тетратки, контењери и многу други извори ќе ви бидат потребни за асално да најдете се што ви треба. Често се случува, пример за некој предмет да се објават резултати од испит само на портал, а да не закачи на табло на факултет или обратно. А да, да не ја забораваме нивната навика за later that night announcement. Пример да ве известат преку меил за промена во лабораториски вежби во 8 сабајле, а вежбите да се одржат во 10, или пак да ве известат во 22 ноќе, за нешто што треба да се изврши во 8 сабајле наредниот ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom