Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Па се мислам меѓу ИКИ и Teлекомуникации. Ај, нема веројатно со одличен успех да ме одбијат :)
Zavisi kolku ti e toj odlicen uspeh..jas samo u vtora bev 4.45 a na matura gi napraiv site petki pa pak vlegov vo privatna...i toa kako 108!!..se nadevav na prosiruvanje ama nisto...toa mi bese sonot da go ucam..i sega pocnuvam da go ostvaruvam..razmislete dobro dali ste spremni za na elektro..:smir:

абе ке си седнеш ке си поучиш малку и немаш гајле... )или сеа нема приемни бе...
ауфф ама сум глупав... матура се полага :)
ионаку..според мене... размисли си добро што сакаш.. Сега како што ги одделија.. смеровите..навистина е поделено на програмирање и останато..т.е. телекомуникации.. за разлика од порано..
Сакам да кажам , ја малку на слепо се упишав пошо не знаев што уствари значи електроника и телекомуникации..али како што поминуваа години..свакав дека повеке ме интересираат и ме влечат комуникациите..па..при крај земав предмети од телекомуникации..

600 евра ама моес некој документи нешо ова она барање на пример и јас и сестра ми сме студенти а имаме 1 вработен у фамилија и ми даваат попуст haha ако може така да се каже...само треба да ти го одобрат да се бавташ по шалтерине горе доле али вреди што ке даваш поише пари за џабе болје ангажирај се...ако имаш услови нормално

Не ми се финансиите проблем, само да влезам. Инаку, одамна одлучив дека ќе продолжам на некој технички факултет, не на овие правен - економски. Ама годинава одлучив да одам на ФЕИТ, зошто ме советуваа да не одам на ПМФ. Иако велите дека е тешко, сепак, без мака нема наука нели? :). Ако сакаш да научиш ќе мораш да го испотиш газот.
Фала ви дечки на сите :)

ЕТФ - Е Требаше на Фон
ФЕИТ...знаете од англиски..јбг живот:smir:

Па се мислам меѓу ИКИ и Teлекомуникации. Ај, нема веројатно со одличен успех да ме одбијат :)
Koga imase priemni, na IKI nekoi so 97 poeni od mozni 100 ne mozea da se zapisat vo drzavna kvota. :toe: :)
Sega po novoto kako se racunaat poenite pojma nemam.

Не ми се финансиите проблем, само да влезам. Инаку, одамна одлучив дека ќе продолжам на некој технички факултет, не на овие правен - економски. Ама годинава одлучив да одам на ФЕИТ, зошто ме советуваа да не одам на ПМФ. Иако велите дека е тешко, сепак, без мака нема наука нели? :). Ако сакаш да научиш ќе мораш да го испотиш газот.
Фала ви дечки на сите :)

Ако имаш некое хоби , откажи се , ако тренираш нешто , повторно откажи се.Ке имаш време да јадеш и да дишеш.Љубов после дипломска!Не знам што смер планираш да се запишуваш , но ако си за информатика , првата година практично учиш се освен тоа. :)

Епа вака сега. Јас сум запишан на ТК ама не можам да ти кажам ништо од искуство оти сите учат исто прва година освен тригодишните ИНФО. Ако сакаш на ИКИ планирај си дека ти требаат над 95 поени за државна. Кај нас во државна на ИКИ се влегуваше со 95,5 бода, а приватната одеше докај 80 и нешто бодови, додека за ТК во прв уписен рок имаше луѓе во државна со по 60 поени

Ако имаш некое хоби , откажи се , ако тренираш нешто , повторно откажи се.Ке имаш време да јадеш и да дишеш.Љубов после дипломска!Не знам што смер планираш да се запишуваш , но ако си за информатика , првата година практично учиш се освен тоа. :)

Добро бе,не претерувај:smir:
Еве јас сега дипломирав,а немаше нешто што не правев додека студирав,така да уживајте,само мозкот малце да ви работи треба

Добро бе,не претерувај:smir:
Еве јас сега дипломирав,а немаше нешто што не правев додека студирав,така да уживајте,само мозкот малце да ви работи треба

Возраст 69.. хммм Not bad son! :) (Се зезам ;) )

А струката уште од прва ли си ја определеш?:uvo:

ФЕИТ Има посебна „ние сакаме да те заглавиме овде“ политика при примање на нови студенти. Имено, сам си задаваш сценарија ако не влезеш во државна квота во предефинираната струка.

Сценарио бр.1 : кофинансирање
Сценарио бр.2 : автоматско префрлање на друга струка. (таму каде што има место, а редоследот односно приоритетот на другите струки ти го задаваш)

Стил, ако не ти е мака за на кофинансирање да си, уживај, ќе те примат секако.

А шо бива со смерот ТК?Има ли некој од тука шо уче таму?

И уште нешто да прашам..За кој смер има највише кандидати,а за кој најмалце?
Колку студенти отприлика завршуваат,а колку се запишуваат?:nesvest:

Фала унапред.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom