Секс за една вечер

Дали сте за секс за една вечер?

• Да

Гласови: 439 75,6%
  • Не

Гласови: 142 24,4%

• Вкупно гласачи
    581

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Пост на Ada na 06.09.2007
Не бе брат, не би легнала. Пре сама дома ќе мастурбирам него шо ќе се ебавам со некој шо нит го знам нит му е гајле за мене.И чуството ќе биде подобро него секс со таму си некој. Себе барем си се знам добро и сигурна сум дека утредента нема да се осеќам као одбацена искористена крпа. А ако легнам со некој на кој утре нема да му чуе за мене, ама ич нема да ми биде убаво

Пост na Ada na 16.12.08
Конкретно, мене ми се има десено "a few too many times" да имам таков секс. И све е тоа ок, глупо и лицемерно е да се суди нешо шо е нагон (обично засилен со алкохол), али сум приметла дека оправдано таквиот секс се смета за нешо не ок.

Прво, факт е дека е празен и такоречи животниски, пошо го нема битниот момент на поврзаност со особата, која го прави сексот нешто повеќе од спојување на полови органи.
После, што повеќе го практикуваш, тоа помалку си способен за квалитетна и значајна врска, која нема да заврши за недела дена и у која ќе бидете нешо повеќе од fuck buddies.
Едноставно, на таквиот секс му фали љубов, па аналогно и смисол, и е нешто празно, површно безначајно.

Колку луѓето го менуваат своето мислење или јас сум во заблуда ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
и јас сум мислела дека нема да имам секе за една вечер-и цврсто сум се држела до тоа..се додека не ми се деси да се начукам ептен и да легнам со дечкото..и од тогаш не сум рекла веќе не..туку баш ми е убаво(не дека редовно го практикувам тоа,ама убаво ми е за да се издувам)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Оф
Нешто сте ми многу вицкасти станати.Ќе оди некој на зимски распуст пред време.

он
Брокер напиша:
Не е забрането да се менува мислење.Животот ќе ти одржи лекција каде сите зборови повторно ќе ги проголташ.Созревањето е дел од тоа.Зарем тебе не ти се десило да промениш мислење?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Пост на Ada na 06.09.2007
Не бе брат, не би легнала. Пре сама дома ќе мастурбирам него шо ќе се ебавам со некој шо нит го знам нит му е гајле за мене.И чуството ќе биде подобро него секс со таму си некој. Себе барем си се знам добро и сигурна сум дека утредента нема да се осеќам као одбацена искористена крпа. А ако легнам со некој на кој утре нема да му чуе за мене, ама ич нема да ми биде убаво

Пост na Ada na 16.12.08
Конкретно, мене ми се има десено "a few too many times" да имам таков секс. И све е тоа ок, глупо и лицемерно е да се суди нешо шо е нагон (обично засилен со алкохол), али сум приметла дека оправдано таквиот секс се смета за нешо не ок.

Прво, факт е дека е празен и такоречи животниски, пошо го нема битниот момент на поврзаност со особата, која го прави сексот нешто повеќе од спојување на полови органи.
После, што повеќе го практикуваш, тоа помалку си способен за квалитетна и значајна врска, која нема да заврши за недела дена и у која ќе бидете нешо повеќе од fuck buddies.
Едноставно, на таквиот секс му фали љубов, па аналогно и смисол, и е нешто празно, површно безначајно.

Драг члену,

Постовите значат дека сум научила нешто, т.е дека сум одживеала и донела некој заклучок. До следната "животна лекција".

Па, и кога тврдам нешто, можам да го тврдам од искуство.

Имаш проблем со тоа?

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Драг члену,

Постовите значат дека сум научила нешто, т.е дека сум одживеала и донела некој заклучок. До следната "животна лекција".

Па, и кога тврдам нешто, можам да го тврдам од искуство.

Имаш проблем со тоа?

е па за жал не ми ја свати поентата на постот сигурно поентата не ми беше да се фалам оти пронајдов генијален заклучок не сум толку површна личност и толку без целна, поентата ми беше дека луѓето ги менуваат мислењата форумот е место кој што може да ни го потврди тоа и каде што можеме да видиме како луѓето размислуваат кога имале 15 години сега кога пораснале ( годините ги зедов како пример немој и за ова да се навредиш не ни знам колку години имаш а не е ни битно) само сакам да кажам дека за никоја работа во животот не треба да бидеме цврсто убедени оти не знаеме што ни носи животот ама кој да ме сфати правилно хехехе. и уште еднаш драг члену се извинувам ако нешто се налути и многу ми е жал што не ја свати поентата на постот биди поздравена

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
^ Ок, многу си паНетен, затоа и ние останатите тешко те сфаќаме. Имај разбирање.
Закон поента, btw.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
^ Ок, многу си паНетен, затоа и ние останатите тешко те сфаќаме. Имај разбирање.
Закон поента, btw.

ај сега нема смисла офтопик ама мора да се реплицира не дека сум паНетен туку дека не си се потрудила да сфатиш. Сепак ништо лошо не реков и ништо не излажав само обелоденив доказ како луѓето ги менуваат своите мислења кој што никогаш не му паднало на ум дека ќе ги сменат тоа е се

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Ништо страшно- ако сакам јас, ако сака тој...се случува и готово. Не сум за тоа да се практикува нон стоп, или постојано налетуваш на некои со кои би легнала за една вечер. Али ако се случи и ако стварно сакаш со некој баш ете така да си го направиш ќефот, што е тука проблемот?
Ми се има случено, и да, останало на една вечер.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Јас искрено сум многу против секс за една вечер,на што личи тоа. Е секс за еден ден е сасим друга работа...

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
сум за, ако не сум у врска...глупо е да не искористам прилика

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Не. Можеби малку зихерашки одговор но сепак сексот за една вечер некако ми е неморален, присилен, без емоции, чувства. А секој контакт (било каков да е) ако нема чувства инволвирано, нема уживање во него.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
103
Поени од реакции
43
zavisit so kogo seks za edna vecer, so nekoi tipki mozis so nekoi ne a i mozit da bidit malku rizicen.

I

InF3cTeD

Гостин
Мое мислење е дека мажите повеќе го сакаат сексот за една вечер за разлика од жените.Зошто??Затоа што мажите после сексот тие се чувствуваат попривлечно и посакувано,задоволни се со себе и со својот изглед,додека повеќето жени се осеќаат искористено,злоупотребено и жалат за авантурата (не сите).Вистинската причина поради која мажите повеќе го посакуваат сексот за една вечер мислам дека се крие во еволуцијата која делува позитивно и негативно и носи емоции кои ги насочуваат подалеку од штетните последици.Би рекол дека токму тие емоции им донеле на мажите еволутивна предност.

Kajgana Shop

На врв Bottom